Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

October 28, 2010

Sungai Lui

tetiba terjatuh suka kat lagu aizat Sungai Lui nih.sedap gila lagu nih. dari pagi sampai petang dengar. duk repeat repeat and repeat lagi. rasa-rasanya kalau headfon tu boleh bercakap mau nya dia suh berhenti pasang lagu tuh. haha

so harini nak post viedo lagu ni jer .

ok mari layan sama-sama :)

read more...

October 27, 2010

en.tunang , bunga segar dan dress majlis bertandang

minggu ni dah berjaya booked en.tunang untuk designkan segala apa yang patut untuk majlis kami nanti. punya lah payah nak curi masa dia. busy semedang dengan macam-macam project.walaupun hari-hari jumpa. susah jugak lah nak curi masa dia nak settlekan hal-hal design nih. itu pun tunang dia ni kena jadi bridezilla, buat muka sedey, buat muka risau, pastu bebel bebel bebel tah hape2:P  *eh boleh tak jadi bridezilla dengan tunang sendiri.haha

tapi memang risau pun. lagi 93 hari je tinggal until 28 januari 2011. kalau boleh nak semua benda settle sebelum januari supaya tak kelam kabut.huhu.kesian jugak dengan dia.weekdays kena kerja sampai larut malam, weekend kena layan fiance dia yg ala-ala bridezilla nih.sekejap nak pergi jalan tar lah, nak pergi nilai lah, nak pergi jumpa designer tukar design lah bla bla bla .hoho. takpe sayang i promise after majlis kita selesai u leh rehat. i tak kacau dah weekend u. tettt boleh percaya ker? hahah after this weekend u i kacau kita g bersuka ria jer. dah lama kot tak pergi bersuka ria tanpa pikir hal-hal majlis nih. nak pergi piknik, nak pergi trip ngn kawan-kawan, nak pergi dating -dating.

and tadi ada email kak lisa nak tanya ada tak diorang jual bunga hydrangea , sweet william & eustoma. tapi sayangnya diorang takde pulak bunga-bunga tu. aduyai mana lah pulak nak cari bunga-bunga tu kt perak nun. kalau kat kl nih banyak jer. nampak nya kene angkut dari kl lah gamaknye.masalahnya sape nak tolong angkut kan? argh argh huhu

 ni kalau dapat buat centerpiece and handbouqet camni mesti cantik gila
source img : google


oh tetiba dah tau nak pakai baju camne kat majlis bertandang. sebab MIL nak buat tema ala-ala inggeris so decide nak pakai dress camni masa majlis bertandang. simple and sweet saja.orang-orang johor korang tahu tak kat butik pengantin mana kat johor ada sewa dress camni. help me pleasee :)

img source : semua from arma couture





read more...

October 26, 2010

Empat



nota penulis: entry ini untuk en.tunang kesayangan. korang taknak baca pun takpe:p





hey sayang 


26th october is back!
'
happy 4th year anniversary!


sekejap jer masa berlalu and it's been 4 years already.with all ups and down tak sedar pun masa berlalu kan? and soon i'll be legally yours and you'll be mine. macam mimpi. hehe


thank you for the most meaningful 4 years in my life.saya sangat gembira:D


i LOVE you. sepenuh jiwa. titik.




read more...

October 25, 2010

baju lagi and diy progress

masih ingat tentang kain yang ini?

hehe sudah jumpa dengan cik UA di shah alam bincang pasal baju untuk malam berinai(yang dulunya kalau ikut plan asal untuk untuk majlis bertandang). pergi dengan zero idea about the design. nothing dalam kepala. memang nak harapkan design dari UA aje sebab memang tak boleh nak bayangkan baju macamana yang nak untuk malam berinai. luckily UA dah buat sikit homework and sketched a few design and ada juga design dari simpanan lama yang semuanya omg comelnya design-design itu.sampai susah pulak nak pilih yang mana satu. hehe. basically dah pilih design yang mana satu, tapi just tak finalize lagi. maybe nanti tetiba datang plak idea and ilham boleh lah di gabungkan dengan the main design:)

measurement dah amik and lagi 2 minggu katanya dah boleh fitting size. ok teruja di situ.hehe

nak tengok design? tungguuuuu bila cik UA dah emailkan copynya ya:)

and dalam sibuk-sibuk pasal attire semua project diy still berjalan lagi tau. currently tengah sibuk nak siapkan bunga manggar. sekarang kan banyak diy tutorial untuk bunga manggar and ramai yang diy bunga manggar yang cantik-cantik. so nak join sekaki buat gak.hehe:p

read more...

October 24, 2010

oh G11 ku :(

mood agak sedih. kamera sudah rosak.tskkkkk T_T. oh literally bukan rosak tak boleh guna terus.masih boleh berfungsi dan amik gambar secara cun. tapi lens cover yang rosak. bila ON camera tu the lens cover tak mau terbuka. kalau tak terbuka camne nak ambil gambar kan? tskk tskkk. di suspect ada benda tersekat dalam itu lens.

nak hantar repair tapii banyakk event & wedding yang akan berlangsung dlm masa terdekat ni. camne nak amik gambar pakai baju cantik-cantik. tskk tskk tskkk lagi T_T. arrr rasa tak keruan gila bila kamera rosak. tak lengkap hidup rasanya.hurmm adakah ini tandanya hasrat untuk beli second compact-camera-yang-comel-lote-yang-boleh-isi-dalam-handbag harus di laksana kan? hiks hiks:p


tengok tu.lens dia taknak terbukak full. camne nak ambil gambar nih??

*sedey bila kualiti gambar phone tak best. terus tetiba rasa nak upgrade ke iphone 4. orang kata sambil menyelam minum air. 2 in 1 gitu.quality pic dia memang cun gila. tapi sayangnya wahai Apple kenapa korang buat body dia dari glass. kalau jatuh berdebuk boleh pecah T_T sangat tak sesuai untuk orang-yang-selalu-jatuhkan-barang-macam-ku-ini. huhu
read more...

Game card yang best:D



sekarang dah ada kegilaan baru seisi rumah iaitu
.
.
.
.
.
.
.

















monopoly game card~





iyer, bukan hanya sesuai untuk kanak-kanak aja yer:P yang dah ehem tua besar tapi berjiwa kanak-kanak  macam kami pun sesuai jugak.kekeke:))



strategi kena baik punyaa:b



best gila kot monopoly card nih. kalau dulu kalau nak main monopoly just ada monopoly board game. susah sikit nak bwk ke hulu kehilir. tapi tidak lagi dgn monopoly card. usung ke hulu ke hilir. even ke kedai
makan pun boleh main monoply card. haha addicted gila.kalau time luck tengah baik tu, semua card yang dpt memang cun abis. kalau time dapat card choiii memang susah gila nak menang. strategi kena baik punya.kalau tak ada lah yang dengki nak mengenakan orang:p tapi seronok jugak. dapat berkumpul satu rumah beramai-ramai main game sampai suara dengar ke rumah jiran sebelah.hahaha.

yours truly sedang menunjukkan kepakaran 'mengcong' kad.hehe
read more...

October 23, 2010

Bandung dan baju

ok hai hai semua. i'm backk. eceh:P. bila mood malas datang memang terabai lah blog nih. nak menulis pun tak ikhlas.hehe. TAPI cik pemalas ni dah datang kembali untuk membebel;p

ok mula-mula nak cerita sikit pasal trip ke bandung haritu

  • alhamdulillah semua wishlist kat bandung tu dah beli cuma tertinggal satu benda. bila balik malaysia baru teringat, which is lace untuk dulang hantaran. ingatkan nak cari lace murahan jer kat sana tapi terlupa lah pulak.ok takpe nanti boleh cari di Kamdar jer.
  • di bandung tinggal di 2 hotel iaitu hotel patradissa 3 and hotel royal dago 2. dua-dua hotel bersih dan cantik, cuma royal dago 2 lebih murah tapi nampak tua sikit.*suite room dia sangat best wooo.cantik and penuh dengan cermin. hotel patradissa dah booked masa di malaysia and royal dago tu main redah jer sebab weekdays, so yakin jer bilik kosong.hehe
  • sempat jugak tengok-tengok kad, cantik. tapi sebab kos penghantaran pun dah mahal sampai IDR 1 juta lebih kitorang decide cari di malaysia aje.
  • jumlah total kain untuk 4 pasang baju including chiffon, lace, satin & shatung cuma +-IDR2 juta. sangat-sangat berbaloi. gembira di situ.so korang g lah cari kain di bandung.hehe
  • sehari di sana gunakan khidmat supir dari SETIAWANTRANS TRAVEL AGENT. sangat baik dan membantu. *highly recommended
  • hari-hari yang lain just naik taxi. sangat jimat dan mudah. cuma tak sempat nak merasa naik van angkut sebab cam tak berani.hehe
  • kalau nak gunakan cimb card atm di bandung sila aktifkan kad dahulu. before pergi kitorang dah call cimb call center and tanya. dengan yakin nya customer service tu cakap tak payah aktifkan kad. sampai kat sana boleh terus guna. tapi hampeh. bila nak cucuk duit account tak available. rupanya memang kena aktifkan. nasib baik dah buat roaming. so boleh call cimb and aktifkan. kalau tak memang nanges lah tak dapat kuarkan duit.
  • door-gift di beli di Jl Cibadak. murah jugak. berbaloi-baloi:)
  • pasni rasa nak pergi lagi. bandung memang berhantu sampai teringat-ingat.hahaha


        



ok seterusnya, erm erm apa lagi ek? ohh kain untuk nikah and sanding dah hantar ke QA. measurement dah amik. pasni dah tak leh kembangkan badan, yang boleh hanya kuncupkan badan. susah gila kot nak maintain.haihh. design baju simple-simple aja. takde yang gempak. haha nervous gila kott nak tunggu siap:P

tengah tunggu giliran nak amik measurement

ok.turn dah sampai *motip letak gambar faliq aje?hehe

cantik gila dress nih. oh kalau lah badan slim and kaki panjang cam patung ni.hehe




read more...

October 22, 2010

post baru?

eh eh. lamanya tak post entry baru. entry bandung pun tak habis2 type lagi. tersimpan je dlm draft tu.malas gila. nanti lah eh kalau rajin ada lah entry tu.kalau tak ade tu paham-paham aje lah.Penyakit M bermaharajalela.hehe:P

sedar tak sedar dah masuk 2 digit countdown dah until january 2011. woah gila cepat. haritu baru rasa lagi 200 hari.aish aish. panic mode dah nak datang lagi.


psst: malam ni nak g hantar kain and amik ukuran kat en.designer. nervouslah. tettttt. over. bukan nya nak g fitting pun.hoho. arr malunya badan dah berisi. apsal la ko susah nak turun wahai badan. nak naik laju jer ko.aish aish aish.
read more...

October 10, 2010

Singgah sebentar


siang semalam berjaya mengheret en.tunang  ke pameran pengantin di klcc.hehe. cadangnya nak mencari vendor untuk invitation card. tapi sayangnya tiada yang berkenan.tskkkk:( so jalan-jalan pusing-pusing pameran tu sambil kumpul brochure jer lah.


pameran kali ni grand pelamin di taja oleh Rins Suzana. meletuppss ok. memang cantik sangatt. sangat suka kerusi itu.

berlatar belakang kan pelamin cantikk . 

dress display from booth Rins Suzana jugak kalau tak silap.deco booth diorang sangat cantik. baju-baju lain yang display pun cantik jugak. 

canopy silver grey + pink. color tema tu. terus snap pic. hehe

 posing dulu kat tengah-tengah orang ramai sambil tunggu fashion show. waktu ni tak ramai sangat orang so takde lah sesak sangat. suka camni. senang nak bincang harga quotation semua. hehe

fashion show bermula. baju-baju not bad lah.

sesi jalan kucing;p

antara contoh kad. tak memikat hati daku

banyak jugak booth untuk photography and videography.   tetiba rasa berkenan pulak dengan pakej videography dari Pixelworks.

balik dengan beg penuh brochure jer lah. takde apa pun yang boleh di book.kecewa skit(tapi boleh plak senyum dalam gambar kn?haha tak menyampaikan jalan cerita betul). kali ni pun cam tak ramai vendor yang best-best. maybe sebab pameran ni dibuat dalam minggu 10.10.10 kot so banyak vendor yang busy <- ni teori sendiri pandai reka


akhirnya mem "booked" kan diri di sini

dan menempah service yang ini untuk perut masing-masing.haha. terus rasa happy:D



read more...

October 08, 2010

bila mula rasa suka?

tag dari cik dd dudu yang berdarah manis menunggu hari bahagianya.hehe

suka lah dengan titlenya : bila mula rasa suka? *seri mas nurwani likes this 

actually dd, seri dah pernah post dh summary kisah kitorang kat sini.

tapi takpe kita recall balik:p kasi isi-isi penting jer? cam segan nak tulis detail sgt:p

alkisahnya..
  • kitorang mula start super duper jadi rakan chatting masa i pindah duduk luar tak tinggal dalam hostel uniten dah. kalau tak silap 1st sem second year degree. waktu tu memang gila borak. macam-macam topik. tapi memang banyak cite merepek lah. cite kawen-kawen pun ada.haha. sayang u ingat tak? u ingat tak? siap berangan nak kawen ala-ala jepun pakai kimono baju samurai semua. time tu memang takde perasaan langsung tapi tak tahu kenapa main layan je ape pakcik sorg ni merepek.haha. chatting memang sampai subuh lah. ingat lagi time puasa. dari malam chatting sampai sahur. komited abis. seronok sangat berborak.hahaha waktu tu kena usik memang tak hengat lah *wahai rakan-rakan ku semua. doa korang dah makbul:P
  • then 3rd year degree dah masuk tinggal hostel balik and dah start FYP 1. waktu ni memang busy sangat lah. bila dah nak dekat-dekat hujung sem tu tak selalu sangat borak. kalau dulu hari-hari kali ni memang jarang. orang di sana cam diam jer.sentap ai ok.hari-hari duk tenung msn messenger  tu pastu pikir "pakcik oi mane lah ko pergi". pastu cam realize ada rasa lain macam sikit, rasa hati tak tenang, rasa keruan sikit. rindu kah itu? acehhhh. ayat tak boleh blah. maaf yer adik-adik.hahaha
  • masa jarang-jarang chatting tu tiba-tiba satu malam tu faliq ajak temankan dia siapkan documentation untuk Project 1. so temankan lah. buat kerja sampai ke malam.kebetulan pulak haritu ai first time masak spagethi and ada lebih pulak. bawak lah kat faliq. time tu malu-malu kucing nak kasi.yer lah 1st time masak kan.pastu 1st time nak kasi kat kawan lelaki lak tuh. berdebar gila.haha. dia belikan air i bawakkan makanan. wah romantik kan?haha comel gile bila ingat balik. sayang spagheti i malam tu sedap kan?kan? sampai sekarang kan u teringat?hiks:p and keesokkan harinya i di belanja 3 batang aiskrim magnum. konon sweet lah kan. tapi memang sweet pun.teringat lagi muka faliq time tu. malu-malu kucing jugak tapi masing berlagak cool. kononnye kami kan cool~ kekekeke
  • lepas peristiwa spaghetti ngan magnum tu lah  perasaan suka tu makin timbul sampai lah akhirnya kami bercinta. *cerita lanjut rujuk lah entry di atas tadi ekk.
  • cerita faliq pulak, dia sedar dia cam suka masa time FYP 1 tu lah. yang time kitorang jarang borak tu. rupanya dia pun merindu jugak.dia pun tertunggu jugak depan msn messenger tu.kekekeke:P pastu pekena pulak spaghetti yg kononnya tersedap yang pernah dia rasa lagi lah mamat tu tersuka suka suka:))  ikat hati dia dengan masakan. old style gituw.akakakakakaka~
hehe.camtu je lah kisah tersuka kitorang. biasa-biasa aje :P tapi still kenangan terindah. ♥


"sekian. harap korang terhibur lah yer.hehe"




read more...

October 04, 2010

the most important trip of the year:P

less than 10 days i'll be leaving for Bandung with mr.fiancé and ms.sister,it's all about wedding stuffs hunting:P tak sabar. tak sabar.

we'll be spending 4 nights in Bandung.Arrangement untuk accommodation & transportation pun sudah settle. kali ini kami tak pakai khidmat supir for the whole 4 days. jimat jimat and nak rasa adventure skit since last time pergi the whole trip kitorang sewa supir. eventough mr.fiance tak berapa setuju, tapi kena lah ikut cakap sape yang buat arrangement kn.hikhik:p  and 
insyaallah this time kalau ada masa nak try pergi spa di sana. dengar cerita murah dan best:)  

dan dengan semangatnya dah siapkan list WTB yang panjang:p

basically, we'll be hunting for :


  • bridal lace
  • kain untuk both family
  • hantaran (telekung etc etc)
  • doorgift
this time pergi dah tahu dah tempat apa yang nak di tuju and which kedai yang murah and so on.super duper excited. hari yang di nanti-nanti akhirnya hampir tiba.


shop till u drop bebeh;p weeee~
read more...
 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©