Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

April 27, 2010

percubaan

read more...

April 26, 2010

Mahu ke I-City

hoho. rasa macam dah lama la pula tak mencoret apa-apa di diari ku ini (diari gitew:p) tak ada apa-apa pun mahu di coretkan. bosan bosan dan bosan. nak cerita apa pun tak tahu. wedding preparation tak ada progress. bila sindrom MALAS datang menjelma macamni lah jadinya.apa-apa pun malas nak fikir.En MALAS tolong lah jangan singgah lama-lama yer.hehe. oh ok rabu ni nak jumpa OP. hope semuanya berjalan lancar:)



I City Shah Alam cantik kan? Rasa mahu pergi ke sana . dah lama tak beposing-posing depan camera.hiks:p


psst: Semalam mimpi indah. mimpi kan my wedding yang sangat cantik macam dalam fairy tale. Penuh dengan bunga mawar putih. dress yang sangat gorgeous. oh sangat happy walaupun sekadar mimpi.hehe
read more...

April 21, 2010

Borak kosong:p



tuptaptuptap cepat betul masa berlalu. sudah hampir masuk bulan may.rasa macam baru je bulan january tiba-tiba dah nak masuk tengah tahun. tak best tak best. boleh tak nak sentiasa je kat awal tahun (dalam erti kata lain tak nak tua) hehe:p

tiba-tiba jugak rindu zaman belajar(walaupun xde lah lama sangat.2 tahun jer pun:p). zaman yang tak payah fikir apa-apa. cuma tahu gembira gembira gembira. berjalan sana sini kalau ada masalah pun masalah assignment jer lah.hewhewhew~ seronoknya time ituuu! nak putar balik masa boleh?? haha


 




my bestie - rindu momen-momen bersama mereka:)




and rindu jugak kat 'pakcik' yang rajin buat wallpaper untuk i . hiks:p
read more...

April 17, 2010

Untuk Si kecil

yabedabedu~

MUA dah booked. Official photographer sudah jumpa yang berkenan di hati, just mahu tunjuk pada en.tunang and bincang bout the package. hope dia suka jugak. dan appointment dengan Qudyn juga sudah di set. okeh lega 50%.

aktiviti hari ini adalah mengfinalize design untuk goodies bag dengan en.tunang:p tak sabar. banyak sangat idea dalam kepala nih.hiks

oh tadi terjumpa DIY ini. comels kn? sesuai dijadikan goodies untuk kanak-kanak. tapi ayat-ayat tu maybe boleh di customizekan sedikit supaya lebih sesuai. tak nak i ajar budak-budak jadi heart breaker:p hehe




idea di ambil dari sini
read more...

April 16, 2010

Entry emo. sila abaikan



I had a really-really bad week. goshhh! sabar jer lah.


No more words
No more lies
No more crying
No more pain
No more hurt
No more trying



Semoga kuat. Aminn !


psst : sudah jumpa photographer yang berkenan di hati. 110% suka. yayy untuk itu!
read more...

April 14, 2010

Idea idea idea!

tadi berborak panjang dengan encik tunang. berbincang pasal invitation card, since kami berdua terbabit dalam IT field en.tunang come out dengan idea mahu design invitation card yang bertemakan IT. try juga tanya en.google tersayang.tapi kali ni tak berapa sayang sangat sebab tak jumpa apa-apa idea pun. haha. so setelah berbincang-bincang bermula sesi brain storming kami yang pertama (wah. sesi brain storming gitu) and akhirnya dapat juga idea yang i rasa ok. Pic hasil brain storming kami tiada lagi sebab conteng monteng atas kertas saja and sangat buruk:p nanti bila en.tunang aka my designer dah siapkan draft design i post kat sini ok(bila tu tak tahu lagi:p) hehe

masing-masing excited nak mulakan project DIY. oh saya teruja! =D
Caiyok!

Pic tiada kena mengena dengan entry. saja mahu letak.hehe

Image: hasil peculikan dari sini
read more...

April 13, 2010

Kene selesaikan secepat mungkin

Since date for nikah and sanding sudah di confirmkan. i dah kene start booking untuk 3 benda di bawah ini untuk mengelakkan konflik yang tak diingini di kemudian hari:

1) Official Photographer 
Dah survey beberapa OP. i agak berminat dengan mereka ini White Signature . Quotation juga sudah dihantar . harga mereka untuk ke Seri Manjung reasonable. tapi still nak survey-survey lagi. cintakan hasil kerja Fatiniz tapi harga yang di kenakan sudah lari berkilo-kilometer jauhnya dari budget sedia ada. so hanya boleh melambai-lambai saja lah (lap air mata kecewa:p)

2) MUA
Sudah send quotation kepada Hazlie Hamzah and dapat feedback dengan sangat cepat. i like!! macam tu lah yang kita suka. email terus dapat feedback. harga juga reasonable. still under the budget. rasa macam nak ambil dia jer. and guess what dia kata dulu dia di besarkan di lumut. lagi lah bagus kan. nanti takde lah dia sesat nak ke seri manjung. hehe

3) Outfit
Seperti yang die ceritakan di sini. my nikah outfit akan di buat oleh Unaisah Azlan. tetapi kebelakangan ini terpikat pula dengan lagi satu fashion designer Qudyn Aziz . dapat tahu pasal Qudyn dari bloggers lain (u know who u are.hiks:p). Cadangnya nak tempah my reception and bertandang outfit from him. Tapi sekarang ni rasa macam nak hantar tiga-tiga outfit dekat Qudyn. Tamak haloba kan?haha. Tapi kena based on budget jugak. if budget terlari-lari maybe my reception outfit akan di sewa saja. Will meet him soon. tengah mencari masa yang sesuai untuk buat appointment :) Ouh Qudyn pun baik. i msg dia thru fb saja n cepat juga dia reply. I likee sekali lagi :D tapi semua pun based on availability. if Qudyn can make it. yayy i'm happy. kalau tak kene survey yang lain lagi lah.hewhewhew~

mahu buat wedding dress yang ada ribbon kat belakang camni:p hiks! (verangan)

Image Source : Mr Google Image


psssss: sudah 2 hari i demam. tak suka.wuwuwu~
read more...

April 11, 2010

Kisah hari ini

baru membeli NONA bulan April - Edisi Pengantin(dah nak masuk tengah bulan april baru terkedek-kedek nak beli:p). yang kelakarnya masa nak beli mag ni tadi pakcik yang jaga kedai tu siap cakap " nanti pas baca buku nih. kamu dah boleh jadi mak andam tau." semangat yer pakcik tu nak promote mag Nona ni.haha.tapi memang banyak info yang best-best dan juga banyak juga collection baju pengantin yang sangat cantik. terpesona.i likeee :D memang tak rugi kalau beli mag Nona bulan April nih.
okay lagi satu berita gembira tarikh baru dah di pilih. Still dalam bulan january. bukan tarikh dalam senarai pilihan tapi herm tak kisah lah. yang penting family happy and semua orang available on that date :) so nanti ticker tick tock tu akan bertukar.hehe:p
read more...

April 07, 2010

Jalan TAR & Balik Kampung:p


Tetiba rasa mahu ke Jalan TAR dan bershopping my DIY stuff.
Kalau ikut planner next month i dah kena start buat my goodie bags. design still tak konfirm lagi. kena tunggu encik tunang ada masa untuk mendesign. tak sampai hati mahu paksa  dia sebab sekarang ni en tunang tengah busy sangat. hehe

This week mahu balik manjung. sudah rindu sama rumahku:)
Balik ni nak diskuss the new tarikh since tarikh pilihan kami dah tak available:( dan nak tunjuk kat mum idea bunga pahar. semoga idea tak di reject. hukhukhuk  (kalau idea di approve next week terus serbu Jalan TAR.hehe)

Yeay mahu keluar bergumbira bersama adik-adikku.
read more...

April 06, 2010

Pernah?

Pernah tak kamu rasa seperti mahu berhenti dan berlalu pergi?

Well itu yg saya rasa sekarang ni.

damn!
read more...

April 05, 2010

Kembali Pulang



hiyaaa!

i had a blast weekdays at langkawi.wehooo. seronok. rasa macam tak nak balik. tapi apakan daya. balik tetap balik. hehe.


ahli rombongan

nasib baik kali ni flight tak delay lama macam trip ke bandung haritu. delay 10 minit saja. so sampai dalam pukul 5.20pm. check-in motel terus heading ke laut. teruja ok. pemandangan dari balkoni bilik sangat cantik.

    


Aktiviti pada petang itu adalah jalan-jalan di tepi pantai and sekitar pantai cenang. seronok tinggal sini. malam banyak kedai yang bukak. so tak ada lah bosan, boleh shopping and malam-malam boleh jalan-jalan di tepi pantai. angin laut yang sepoi-sepoi bahasa. wah syahdu sangat. romatik gitew. hehe


ouh btw kami tinggal disini -> AB Motel, di Pantai Cenang


Aktiviti hari kedua adalah island hopping. island hoppping start dari pukul 9am. so pagi-pagi lagi dah bangun tunggu Allen dari My Fantasy Island Langkawi pick up kami ke Awana Jetty. Harga yang di kena kan untuk trip Island hopping ni cuma RM25. murah kan?

jeti untuk island hopping

di Tasik dayang bunting

Eagle feeding. beso-beso helang dia


Pantai beras basah. sangat cantik oh. laut dia membiru. tenang mata memandang:)

After island hopping petang tu kami melawat Beras Terbakar di Padang Matsirat and Laman Padi. Tiada apa yang menarik di Beras Terbakar. Tiada sudah beras terbakar, yang ada cuma deretan gerai menjual cenderamata yang membuat kan zieda dan uswah stuck di situ hampir satu jam. Jenuh kami menunggu. haha.


Laman Padi yang menghijau


beras terbakar
see see. tinggal kami jer. zieda and uswah dah hilang tah ke mana cari batik. aish aish:p

Petang tu ramai-ramai serbu laut. yayy mandi lautt. tapi yang tak seronoknya kat situ jugak lah diorang buat service jet ski, banana boat and parasailing. nak mandi pun tak aman. asyik-asyik kena elak boat. ayooo! (Pic tiada sebab semua orang excited nak masuk laut)

hari ketiga adalah lawatan tempat wajib bila ke Langkawi. Kami ke Makam Mahsuri, Telaga Tujuh ,Langkawi Cable Car, Eagle Square dan sudah semestinya pekan Kuah.

Tapi sangat sedih bila sampai saja di Cable Car baru tahu Cable Car service tengah buat monthly maintenance. sentap sangat nok. Padahal itulah antara tujuan utama kami ke Langkawi. Tapi nak buat camne, tak ada rezeki:(


lihatlah kesedihan kami:(

scandal of the day yang tak berapa menjadi. haha


camwhore saja lah kami. tapi scenery kat area Cable Car cantik. rasa cam kat Bukit Tinggi:p


destinasi seterusnya. hehe:p
tapi kami tak naik sampai ke telaga tujuh pun. pancit~



kami hanya sampai di area waterfall. cantik juga




Di kota Mahsuri

Shopping shopping shopping~








di Eagle Square

merempit bersama kekasih hati. hiks:p

Hari last before balik sempat lagi pergi last minute shoppin. siap tunggu kedai the Zon tu bukak. diorang bukak je pintu. terus kami serbu masuk. semangat. hehe:p

Pic wajib before pulang:p


menanti The Zon buka

papai! kami sudah mahu pulang


konklusinya. i suka this trip and yang paling i suka ialah dapat spend time dengan en tunang bergosip sakan di tepi pantai. sudah lama kita tak bergosip-gosip kan sayang:p  happy ♥ ♥
hewhewhew~
read more...
 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©