Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

April 05, 2010

Kembali Pulang



hiyaaa!

i had a blast weekdays at langkawi.wehooo. seronok. rasa macam tak nak balik. tapi apakan daya. balik tetap balik. hehe.


ahli rombongan

nasib baik kali ni flight tak delay lama macam trip ke bandung haritu. delay 10 minit saja. so sampai dalam pukul 5.20pm. check-in motel terus heading ke laut. teruja ok. pemandangan dari balkoni bilik sangat cantik.

    


Aktiviti pada petang itu adalah jalan-jalan di tepi pantai and sekitar pantai cenang. seronok tinggal sini. malam banyak kedai yang bukak. so tak ada lah bosan, boleh shopping and malam-malam boleh jalan-jalan di tepi pantai. angin laut yang sepoi-sepoi bahasa. wah syahdu sangat. romatik gitew. hehe


ouh btw kami tinggal disini -> AB Motel, di Pantai Cenang


Aktiviti hari kedua adalah island hopping. island hoppping start dari pukul 9am. so pagi-pagi lagi dah bangun tunggu Allen dari My Fantasy Island Langkawi pick up kami ke Awana Jetty. Harga yang di kena kan untuk trip Island hopping ni cuma RM25. murah kan?

jeti untuk island hopping

di Tasik dayang bunting

Eagle feeding. beso-beso helang dia


Pantai beras basah. sangat cantik oh. laut dia membiru. tenang mata memandang:)

After island hopping petang tu kami melawat Beras Terbakar di Padang Matsirat and Laman Padi. Tiada apa yang menarik di Beras Terbakar. Tiada sudah beras terbakar, yang ada cuma deretan gerai menjual cenderamata yang membuat kan zieda dan uswah stuck di situ hampir satu jam. Jenuh kami menunggu. haha.


Laman Padi yang menghijau


beras terbakar
see see. tinggal kami jer. zieda and uswah dah hilang tah ke mana cari batik. aish aish:p

Petang tu ramai-ramai serbu laut. yayy mandi lautt. tapi yang tak seronoknya kat situ jugak lah diorang buat service jet ski, banana boat and parasailing. nak mandi pun tak aman. asyik-asyik kena elak boat. ayooo! (Pic tiada sebab semua orang excited nak masuk laut)

hari ketiga adalah lawatan tempat wajib bila ke Langkawi. Kami ke Makam Mahsuri, Telaga Tujuh ,Langkawi Cable Car, Eagle Square dan sudah semestinya pekan Kuah.

Tapi sangat sedih bila sampai saja di Cable Car baru tahu Cable Car service tengah buat monthly maintenance. sentap sangat nok. Padahal itulah antara tujuan utama kami ke Langkawi. Tapi nak buat camne, tak ada rezeki:(


lihatlah kesedihan kami:(

scandal of the day yang tak berapa menjadi. haha


camwhore saja lah kami. tapi scenery kat area Cable Car cantik. rasa cam kat Bukit Tinggi:p


destinasi seterusnya. hehe:p
tapi kami tak naik sampai ke telaga tujuh pun. pancit~



kami hanya sampai di area waterfall. cantik juga




Di kota Mahsuri

Shopping shopping shopping~








di Eagle Square

merempit bersama kekasih hati. hiks:p

Hari last before balik sempat lagi pergi last minute shoppin. siap tunggu kedai the Zon tu bukak. diorang bukak je pintu. terus kami serbu masuk. semangat. hehe:p

Pic wajib before pulang:p


menanti The Zon buka

papai! kami sudah mahu pulang


konklusinya. i suka this trip and yang paling i suka ialah dapat spend time dengan en tunang bergosip sakan di tepi pantai. sudah lama kita tak bergosip-gosip kan sayang:p  happy ♥ ♥
hewhewhew~

2 comments:

nurul azida ahmad said...

u ade gosip pasal i x? hikhik. rs xpayah dah aku cite. hang dah cite abes dah,, :)

Seri Mas Nurwani said...

mane leh ckp kt u. bwek~

hehe. manede. simple gile i tulis nih. i harapkan u untuk tulis secara details;p

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©