Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

March 29, 2011

Cerita Ctrl C + Ctrl V

.
.
kebosanan. dua tiga minggu ni tak tahu sangat nak tulis apa. blank pulak rasa kepala ni. so harini just nak tempek cerita hantu copy paste dari blog faliq lah. memang dah jadi kegemaran kalau boring-boring masuk blog faliq pastu baca cerita hantu dia.pastu gelak-gelak.hiburan kala kebosanan.haha

psst : sayang i copy eh cite u:)

jom baca!

***************************************************

[Siri Mari Tidur Bukak Lampu] Couple or Trouble - Part I


sebab apsal entah aku obses ngan cite2 tido bukak lampu nie..
so aku nak cite pasal kisah kat Uniten plak.. keh keh keh

13 Ghost Story Inside UNITEN!!! (sfx: lagu star wars)
sebenarnyer 13 tue aku bubuh je nombor tue,
aku pun lupe ade bape ghost story aku tau..
jadik kat aku, kawan aku, kawan kepade kawan aku,
kawan aku punye sedare punye kawan,
gulpren kawan aku punye osmet punye kawan punye boypren,
makcik dobi, makcik cleaner, residen apartment, lecturer,
dan juge mambang tanah..

STORY I : HANGMAN
HARI KE-SATU
(cite aku dengar nie, senior aku cite mase aku 1st sem,
olahan gaye aku, senior aku siyes cite kat aku)

Hamid (bukan name sebenar, name sebenar hamid aku tatau ape)
baru masuk bilik cendawan tingkat 10, bilik dekat ngan lif...
mase memule hamid masuk, die pun kemas la bilik die,
susun katil, laci kecik, barang2 yg di bawak dari kampung..
mase nak alihkan katil, tetibe die nampak ade kesan darah kat belakang katil..
dengan pikiran yg positive, hamid ingat tue darah kucing ke tikus ke,
so die pun ngan perasaan memaki hamun akak cleaner membersihkan kesan darah tue..

dan malam pun menjelma, lepas penat satu hari mengemas,
hamid pun terasa nak tidor.. ditutupnye lampu dan labuhlah punkoqnye ke atas katil..
sebab petukaran masa dan kawasan yg mengejut jadik hamid agak payah nak tdo..
make ade nye mate si hamid terkebil2 dalam keangananye..

dalam samar2 gelap, hamid pun tengok kat kipas..
ade sekujur tubuh, tergantung, terjuntai, terpusing..
layu mengikut arah kipas berputaq..
seorang mambang lelaki gantung dalam bilik hamid

hamid tenang, mempraktikkan ilmu yg dituntutnye dari bapanye
hamid masih ingat pesan bapanye,
"jangan tegur, tdo je"
hamid pun menarik gebor lalu tido dengan perasan memaki hamun makhluk terjuntai itu

HARI KE-DUA
dengan perasaan lemah dan longlai dan pilu dan sayu dan asyik asyik asyikkkk!!!
hamid melangkah masuk ke dalam kamar beradu,
kali nie ujian mambang lagi dasyatt, x sempat hamid nak landing
lepas tutup lampu je, mambang tue terus tergantung di atas kipas
bak kate pepatah barat - merry go round again tonight
hamid terkejut dengan scenery yg begitu mengerunkan kakinye hingga "mengeletar"

nak x nak, hamid terpakse melintas mambang hangman itu untuk ke
tilam cendawan keras nak mampus untuk mempraktikan ilmu bapanya..
sambil hamid lalu ditepi mambang hangman, matenye bagai terpanggil
melihat kalau-kalau mambang tue hensem ke idak,
pakai sluar ke kain pelikat, baju jenis quicksilver ke bilabong ke..
lalu menoleh mambang itu adenye hamid



matanyer terbukak!!! @.@ <--- ekspresi mate mambang terbukak


GEDEGANG!!! hamid beradu di atas lantai malam itu ye kawan2

TIGA BELAS HARI SELEPAS ITU(dah panjang aku cite nie)
disebabkan hamid dah x tahan dengan kejadian aneh nie,
hamid pun merujuk kepada aman (<--- senior aku nie, senior aku nie!!! bukan name sebenar, name sebenar die aku tatau, aku panggey die reno je dulu)

hamid: aku dah x tahan la duduk dalam bilik tue.
hamid: hari first nampak orang gantung (read: hang man)
hamid: hari second die bukak mate, pastu senyum, ngilai
hamid: sekarang nie dah mule berborak-borak
hamid: die borak-borak tue aku dah x tahan..
(hamid bergolek2 diatas lantai sambil menghentak kepale di bucu pintu rumah aman)
aman: die sembang ape ngan ko med?
hamid: aku xtau, sebab asal die mule nak sembang je, aku pengsan
aman: occay la, mcm nie, plan A: ko jangan bukak kipas, ko bukak je tingkap mase tdo, plan B: kalau x jalan, ko tdo je kat ruang tamu (cendawan ade katil tambahan mase tue), takpun kalau ko takut, ko tdo je ngan aku..
hamid: bagus cadangan ko tue aman, nanti aku praktikkan..
aman: aku kan tok guru.. mwahahahaha
(aman meletakkan tangan kiri diatas dada dan menegakkan tangan kanan menuju ke arah loteng sambil gelak selame 20 minit tanpa henti, mwahahaha X 20 minit)



BERSAMBUNG.....





acah je, aku cite balik, abiskan... (occay, tader sape gelak)

hamid, dengan muke berlagak macam baru lepas menang lumbe kuda 4X400 pulang kerumah, perasaan riak, takbur, bangga diri, lupe diri dan asyik asyik asyikkkk!!!
masuk ke dalam bilik, hamid tidak menghidupkan kipasnye, membuka tingkapnye,
dan baring ke atas katil.. angin sejuk malam pun besh gak tdo..

1:05pm .. schnieder x muncul (kite namekan mambang tue schnieder la yer)
1:10pm .... schnieder pun tiada kelibatnye nak mengantung diri
1:15pm ..... hamid ngantuk, maka kuyulah matenye hendak tdo
1:16:00pm ..... kreeek~~ kreekk~~ (sfx: kipas berpusing)
1:16:10pm ... kipas pusing makin laju, mate hamid terbelolok memandang kipas angkernya
1:16:20pm ... schnieder muncul kembali, dengan pusingan maut di bawah hayunan kipas selaju 15km/jam

hamid lompat dari katilnya, berlari keluar dari bilik puaka niang rapik
dirempuhnya badan schnieder hingga tepusing sonsang dari arah paksi counter-clockwise kipas,
kemudian dirempuhnya pintu biliknya hingga berlubang
kemudian menhentam dinding depan biliknya hingga retak..
(perenggan atas nie aku reka je sebab mcm lagi dramatik je
senior aku cakap die lari keluar bilik sambil menjerit2 je)

perasaan bengang, marah, kamjad ko hamid!!!! osmet hamid keluar dari bilik
melihat hamid yg mengigil2, osmet hamid x sampai ati nak royal rumblekan hamid
lalu di tanye mengapa.. hamid menceritakan segala-galanya..
perasaan simpati, kasihan, terkucil sedikit, cuak, osmet hamid pun mengambil keputusan,

"pada malam ini! tanggal XX haribulan X tahun XXXX,
kami empat orang lelaki yang kacak dan gagah perkasa,
tidur di ruang tamu bersama2" - salah seorang osmet hamid, "mengeletar"

maka tidor la kat ruang tamu mereka-mereka itu pada malam itu

pelepapppp!!! (sfx: suis lampu ditutup)

maka mereka pun tdo ngan perasaan gusar..
malang~~
malang~~
malang~~
schnieder muncul kembali,
terbeloloq mate empat2 lelaki macho gagah perkasa melihat keanggunan
pusingan keramat schnieder, pusingan same, counter clock wise,
tergantung atas kipas, mata terbukak, mengilai2, tapi...
kali ini di ruang tamu pula
(yesh, sume orang nampak mambang hangman tue)

ENDING DAYS (aku promise dah nak abis nie)
lepas kejadian tue, sume orang pindah dari rumah puaka niang rapik tersebut
namun malang bagi hamid, schnieder x pernah melepaskan hamid,
kemana hamid tdo, maka tdor la schnieder diatas kipas hamid..
diikutnye hamid kemane-mane (senior aku cakap, rumah kg pun schnieder ikut)
ape kesudahan cite hamid dan schnieder ??

senior aku x cite, sebab kalau hamid datang rumah die nak tumpang tido,
senior aku akan kunci pintu sambil menyorok kat bawah meja..
(lepas senior aku abis cite, ade orang ketuk pintu rumah die
aku ngan senior aku pun sorok bawah meja, sebab ingat hamid datang,
rupe-rupenye resident apartment datang buat sportcheck penduduk haram,
aku cakap schnieder duduk haram, resident tue x caye lak.. siot je)


AFTERMATH CITE HANGMAN
sebab tue la tingkat 10, 2 sem tutup, xde sape bole sewa apartment tue,
banyak kes aku dengar kat tingkat tue selain schnieder, nanti la aku cite..
pastu yg lebih meyakinkan aku yg cite aman nie betul,
sebab memang ade ustaz yg duduk kat tingkat tue, die sorang je..
tiap-tiap malam lepas isya' aku nampak die akan naik ke bilik die..

aku 3 hari gak la tdo bukak lampu dan tutup kipas, siall ko aman!!!!!!!

owh, nape ade part I kat title tue, sebab ade part II nanti

tu bee kon ti nuw......

notation
cendawan : name cute cendekiawan dulu dulu
katil luar: dulu satu apartment ade 5 katil, satu letak luar dekat tempat belajar..
gebor : selimut atau cadar
Posted by Eggie Eggblood at 10:34 AM

***************************************************

nak baca lagi [Siri Mari Tido Bukak Lampu]
pi lah ke sini :) hehe


:)
read more...

March 24, 2011

sakit oh sakit

.
.
lately badan selalu tak berkerjasama. selalu sakit. haritu baru demam ni  demam lagi. tapi demam yang sangat pelik. pagi rasa sihat macam biasa and then tengah hari nak pergi makan tetiba rasa sesak dada and suddenly badan rasa sakit menyucuk-nyucuk yang seram sejuk sampai tak boleh jalan. ini sudah pelik. kebetulan pulak semalam hari yang sama nenek faliq meninggal dunia, terus kedua-dua belah family tuduh yours truly ni lemah semangat. nak kena bawak berubat. pulak dah kan.huhu.ingat nak pergi darul syifa, tapi sebab ada kes  skit yang membuat faliq bengang dgn diorg, terus decide jumpa doctor aje. seperti biasa dan di jangka mesti lah doctor cakap demam panas. and dah pergi ambil air penawar jugak. so harap-harap cepat sikit sihat.huhu. benci ahhh sakit



jom makan ubatt!



ok nak balik johor.bye!
read more...

March 21, 2011

Selepas bertukar status

ramai yang bertanya kehidupan selepas berkawin macamana. best ke tidak. kalau jawapan tipikal harus lah best kan.haha. for me tak ada apa yang berubah sangat, kalau dulu kalau balik rumah masuk pintu asing-asing.kata jiran kan:p sekarang dah masuk satu pintu yang sama.hewhewhew. sekarang nak tengok cerita hantu pun dah tak takut sangat sebab malam ada org teman. itu yang paling best.pastu ada kawan nak borak.ada kawan nak bebel.mwahahaha:))

ok serius serius

hidup tak completely berubah. 

still keluar and hangout
dengan girlfriends hujung minggu or bila-bila free


malam-malam still lepak dengan kawan-kawan faliq


weekend still boleh bangun lambat lagi.opssss;p


tapi........... dah rajin memasak sikit.tihtihtih.suka bereksperimen. dah ada dapur sendiri katanya.mesti lah kena rajin kan.
Photobucket
ok.motip letak gambar laki sendiri di dapur?no no no.itu lakonan saja ya.

i guess perubahan yang sikit demi sedikit kot:)


tapi yang best jugak dah tak perlu keluar sangat untuk spend time sama-sama. dah ade rumah sendiri.so kos untuk berdating dah boleh berkurang. penjimatan di situ.bukak laptop layan movie sama-sama atau masing-masing bukak laptop dan layan drama masing-masing.haha

Photobucket
ruang kecil kegemaran kami. tak lengkap lagi. deco sikit demi sedikit

so yeah. jawapan tipikal kepada soalan best ke tak kahwin = mesti lah BEST :D
read more...

Pergi ke Hot Air Balloon Fiesta

.
.
TAPI


tak dapat tengok hot air balloon nya pun.

sebab kami sampai lambat. semua show pun dah habis. tsk tskk.

mula mula plan nya nak pergi hari sabtu. tapi sebab hujan and cuaca tak cerah sgt postponed ke ahad dgn harapan esok hari cerah. tapi sayangnya ahad pun mendung jugak and last minute faliq ada project nak di siap kan so dalam pukul 6 baru boleh gerak (ciss:p)

so tak ada apa yang boleh di buat sangat selain bergambar sesama kitorang sahaja.haha.


Photobucket
dah sampai.yeay terujaaa!


Photobucket
lautan manusia. ramai gila orang


Photobucket
balloon dah tak ada.mencari keseronokan dengan bermain bubble

Photobucket
mari kita tiup bubble. affu affu~



Photobucket
Photobucket
dan juga mencari keseronokan dengan lampu lip lap di kepala.haha


Photobucket
bersama jejaka yang sibuk tapi masih baik hati nak melayan karenah gadis minnie:P


Photobucket
gambar bukti kami ke festival ni.haha:))


Photobucket
dan satu-satu nya gambar yang ada hot air balloon.ok lah tu kan daripada tak ada.heee ;p




read more...

March 15, 2011

Video

.
.
i this song :)

Send It On by Disney's clan



A word's just word
'Til you mean what you say
And love isn't love
'Til you give it away

We've all gotta give
Yes, something to give
To make a change

Send it on, on and on
Just one hand can heal another
Be a part, reach a heart
Just one spark starts a fire

With one little action
The chain reaction will never stop
Make it strong
Shine a light, and send it on

Just smile, and the world
(Just smile, and the world)
Will smile along with you
That small act of love
Is meant for one who will become two

If we take the chances
To change circumstances
Imagine all we can do

If we send it on, on and on
Just one hand can heal another
Be a part, reach a heart
Just one spark starts a fire

With one little action
The chain reaction will never stop
Make it strong

Shine a light, and send it on
Send it on, ooh, send it on

There's power in all
Of the choices we make
So I'm starting now
There's not a moment to waste

A word's just word
'Til you mean what you say
And love isn't love
'Til you give it away

Send it on, on and on
Just one hand can heal another
Be a part, reach a heart
Just one spark starts a fire

With one little action
The chain reaction will never stop
Make it strong
Shine a light, and send it on

Send it on, on and on
Just one hand can heal another
Be a part, reach a heart
Just one spark starts a fire

With one little action
The chain reaction will help things start
Make it strong
Shine the light, and give it on
Shine the light, and send it on
Shine the light, and send it on
read more...

March 14, 2011

Layout Album

.
.
Last week OP dah email layout album.hehe seronot! rite now tengah tunggu lagi a few pages untuk album nikah and album reception and tengah pilh-pilih gambar yang nak di tukar dalam layout untuk portrait album. juling mata. banyak gambar berkenan.hehe


Photobucket
sneak peek skit salah satu layout album nikah.hehe



tak sabar nak tunggu siap semua. hehe


psst : ada sesiapa nak request masuk gambar dalam album.hahaha ;P
read more...

Award

.
.
Dapat award dari Cik Puan Syafa.
harini baru sempat nak g collect (wah collect gitu:p). 
thanks syafa.sangat comel lah awak ni.hehe :D


Photobucket

As usual there are rules for these just so that this thing can be passed on and on to others.

  •  to thank those who awarded me
  • to write 7 and few things about me
  • to award it to others to keep the cycle going
  • to inform those recipient(s)

7 things about me
  1. Suka laksa esp laksa johor. nyum nyum
  2. Suka pink tapi tak pernah ada baju warna pink. weird.hehe
  3. Tak minat kucing. kucing nak bermanja memang tak akan di layan
  4. Rabun teruk tapi tak ramai yang tahu. the power of contact lens.teheeee;p
  5. suka melancong (semua orang pun suka kan?hehe)
  6. ♥ weddings
  7. sangat suka benda-benda kreatif


ok dengan itu award ini akan di perturunkan kepada : SEMUA orang. boleh tak?? aci tak? hewhewhew:p

ok ok. nak pas kat mereka di bawah ni:)





=)
read more...

March 11, 2011

Pavlova

.
.
presenting
.
.
.
.
.
*drumroll*
.
.
.
.
my own version of pavlova


taraaaa!!


Photobucket
MangoChoc Pavlova


hahaha. belum apa-apa lagi duk tunjuk gambar:p hehe.


ok ok. ni percubaan pertama yer. lepas makan di serai & delicious duk teringat-ingat kat pavlova. pastu terus google cara-cara membuatnya. sekali rupanya senang gilaaaa. ting!! terus teringat kat wedding gifts yang korang kasi. yess ada peluang nak guna.happy happy! so apa lagi budak-baru-nak-belajar-ni dengan rajinnya pun mecuba lah.hehe.

actually memang senang gila nak buat. just mix-mix pastu bakar.ting! siap! hehe.


Photobucket
mr.pavlova in the making. buat kecil dan comel aje. nak makan berdua jer pun. sebenarnya tak berani nak buat besar-besar.takut tak jadi.hewhewhew;p



Photobucket
sudah siapp!
untuk topping guna apa yang ada dalam fridge saja. first time buat so malas nak beli strawberry bagai.mahal.so kita improvise saja apa yang ada.hehe
tapi sedap jugak guna mango. serius sedap. eh ni bukan nak puji masakan sendiri yer;p



Photobucket

Photobucket
bahagian dalamnya yang cair di mulut. macam mashmellow. lembut dan sedap. keras di luar lembut di dalam:p

cubaan pertama berjaya. tengah berkira-kira nak buat untuk birthday my mom. maybe kalini boleh guna strawberry as topping.hehe

ok ini recipe nya. try lah. kat youtube pun banyak jugak:)
read more...

March 03, 2011

Lawatan Sambil Belajar :)

.
.
ok harini nak skip pasal majlis bertandang nak cerita pasal zoo.

apa? zoo?!

yerp. zoo! :) hahaha

haritu after majlis pihak lelaki, faliq sempat membawa isterinya ini melawat zoo saleng yang berada dihadapan taman rumahnya. yes dekat dpn rumah je u'olls.hahaha

ok tahu. nampak sangat takde keje sampai pergi melawat zoo kan. tapi tunggu, zoo saleng ni lain. best wooo! haha. actually kitorang memang tak tahu nak ke mana, a day before dah pergi merewang ke JB. tak ada benda sangat yang boleh dibuat. last-last buat gak aktiviti yang biasa buat kat kl. tengok movie. pastu melepak kat Stulang.damn boring.huhu. nak masuk singapore IC hilang pulak.damn lagi.huhu. tapi masa ke JB, MIL ada bawak makan ke satu restoran yang sedap. Restoran ZZ. Mee Rebus Tulang dia memang power habis. sedap gila.jadi peraq jap tengok mee rebus ada tulang beso beso(kena cakap gaya org johor.haha)

Photobucket
nyum nyum. meleleh*



ok ok. melalut lak. patah balik ke cerita zoo saleng. hehe. zoo saleng ni adalah zoo private. untuk info lanjut asal usul boleh klik di sini yer:P harga masuk adalah rm15 untuk dewasa dan rm10 untuk kanak-kanak:)

Photobucket

zoo ni tak berapa besar, at least tak sebesar zoo kerajaan lah. kecik aje. binatang pun tak banyak. tapi semua binatang yang ada adalah best best. eh boleh ke cakap camtu.hahaha. kandang kecil-kecil dan dekat-dekat aje. kat sini ada harimau, singa,harimau kumbang, beruang , buaya,ular, burung kasawari, burung unta, kura-kura(macam-macam spesis), ikan-ikan, monyet, kuda & kerbau. ok sekarang korang kira berapa jenis haiwan yang ada.hahaha:))


mula-mula masuk benda pertama yang kitorang tuju adalah kolam ikan arapaima, sebab masa nak beli tiket tu auntie jaga kaunter tanya nak beli ikan untuk kasi ikan makan tak. mula-mula dah  rasa pelik, ikan ape plak yang ada yang sampai kena kasi makan ikan gak.konfius jap.haha. so menuju lah kitorang ke kolam arapaima, sekali dah sampai baru tau mak aihhh besar gila ikan ni. sumpah besar gila.lagi besar dari faliq. terkagum jap.haha.


Photobucket

Photobucket

tapi scary gila masa nak kasi dia makan sbb dia besar sangat. menjerit2 yours truly nak kasi ikan arapaima tu makan. dah lah time tu customer yang ada just kitorang berdua jer. mesti orang keliling ingat menjerit takut kt harimau.padahal nak kasi ikan makan jer.hahhahaha



Photobucket


Photobucket


kitorang bernasib baik sebab time kitorang datang mr trainer harimau ada. dia gelar diri dia mr.tiger man. boleh?haha. so dia kuarkan lah baby tiger. so merasa lah jap kitorang ni main dgn baby harimau. garang ok. cuak gak. tapi boleh lah belai sikit-sikit. kat sini aje ada 28 ekor harimau dan 6 ekor singa. haa mampu?  kiri kanan kawasan penempatan orang.gila bahaya kan sebenarnya. camne kalau harimau tu terlepas? <- menakutkan diri sendiri. padahal tak ada apa-apa pun:P




Photobucket
memperkenalkan awang , the Asian Bear. hehe. excited jap tengok bear. walaupun beruang ni kurus kering. tapi excited jugak. rasa nya cam tak pernah lagi  tengok beruang kat zoo:P




Photobucket


Photobucket
buaya! emmmm camne nak buat bunyi buaya eh? hahaha



Photobucket
ada ostrich yang besar dan tinggi.


Photobucket
wabbit yang comel pun ada



Photobucket


Photobucket
ini kat kandang harimau dan singa.hidup harmoni diorang ni kat satu kandang. tak semua dalam satu kandang. ada lagi kat kandang lain. yang ni semua yang muda-muda. siap boleh main-main lagi. kalau kita berlari keliling kandang nanti diorang sama-sama lari kejar kita keliling kandang. nasib baik lah korang dalam kandang aje harimau oi.kalau korang kejar betul-betul masak haku.haha



Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket
harimau-harimau dan singa-singa. aummm aummmmm! roarrrr roarrrr!



Photobucket
ini tim the slow kongkang monkey.berumur 17 tahun.hehe


happy sangat dapat spend time kat sini:)

hehe so korang, sesapa yang ada kat johor tu ada masa singgah lah ke zoo saleng kat kulai ni. memang tak mengecewakan:P walaupun kecil aje zoonya, kitorang ni pun lama tak lama adalah dekat 2 jam lebih kat dalam situ. hehe
read more...

March 02, 2011

Selesai Sudah

.
.
hi hi hi! i'm back :D

hehe alhamdulillah dah settle semua majlis.

majlis bertandang berjalan lancar seperti yang di rancang:)
review? tak ada review boleh di buat pun. sebab kami memang tak terlibat lansung dalam sesi preparation untuk majlis bertandang nih. kan dah kata kami just bawak badan dan serah diri aje. hehe. so tak tahu apa-apa sangat:P

make up and baju? ada drama skit bab ni dan panjang ceritanya. disaster .haha.so malas nak recommend kan:)

tapi tak apa, yang penting semuanya dah settle.hehe. legaa.


oh btw tema adalah merah putih. dah tak rahsia dah. heeeee :P

Photobucket


gambar majlis nanti KALAU RAJIN akan di uploadkan. hoho
read more...
 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©