Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

May 31, 2012

Veil for Rent

Color : Cream
Material : Soft Chiffon
Design by : Qudyn Aziz


 (click for larger image)


her version


Color : Soft Grey
Material : Net
Design by : Qudyn Aziz

Front view + length

  
Back View + length  (click for larger image)


email me for pricing :)
seriwani@hotmail.com
read more...

March 06, 2012

JKT- BDO (lagi)

Date : 16 - 19 february 2012
  • trip tahunan ke bandung (wah tahunan gituu:p) kali ini di sertai oleh my family. tujuan pemergian kali ni just nak jalan-jalan jadi tour guide utk diorg sambil tu membeli belah kain utk pertunangan adik hehe. 
  • trip kalini kami turun di jakarta, sebab saja nak try shopping kt jakarta plak. tuan punya badan ni dah bosan skit shopping kt bandung aje. walaupun org kata jakarta macet teruk tapi tetapp gak nak pergi.keke
  • first day sampai ke jakarta pegi shopping kat tanah abang.oh suka suka sangat shopping kat sini. murah bangat dari pasar baru.
  • sepanjang 4 hari kami menginap di bandung sebab tak berapa familiar dgn jakarta. kalini sewa homestay aje. sebab ramai. jimat dan berbaloi.hehe
  • supir pun amik yang sama gak dari iwan macam last time datang.senang.hehe
  • sempat pergi melawat tangkuban parahu. erm rasanya kawah putih lagi best
  • sempat singgah petik strawberry gak.best.memang macam lawatan keluarga. before this pergi pikir shopping jer.kalini singgah sume tempat yang boleh lawat.hehe.
  • oh sempat tukar duit dekat pasar baru jugak. takde lah murah berbanding tukar kat malaysia. tapi better dari tukar duit kat airport lah. rasa nak tercekik tgk rate airport.haha
  • kalini banyak makan kat restoran padang. mak kurang berkenan dengan ikan gurame. loya katanya sebab tau itu ikan kaloi.err rugi tau mak ni. sedap tau gurame.haha. oh sempat singgah satu restoran masakan malaysia gak. sedap! hehe. es duren kat kedai sebelah restoran ni sedap gila. tapi cam kene markup harga je sbb tau kitorg dr malaysia.huhu
  • alhamdulillah trip ni mummy mengandung ni xde cranky sangat. semua rasa ok dan sihat. suami syak simptom pregnant urs truly adalah kene selalu berjalan2 baru sihat.kalau duduk rumah cepat loya and cranky.haha
  • ok jom layan gambar!

First Day:

bersiap sedia!

yayy dah sampai!
first stop: Tanah Abang. penat pun redahkan jugak.hehe

dah penat shopping kita makan.masakan padang

Second Day:

pagi-pagi tambah stamina sebelum shopping di Pasar baru. makan banyak jadi sihat dan kuat.keke

dulu datang sibuk cari kain untuk diri sendiri.skang sibuk untuk adik pulak.hehe

kalau dah kaum perempuan membeli kain, mesti lah kaum lelaki yang bosan.kesiannn

shopping kak jangan tak shopping;p

ini lah dia keje abang ipar, memalam ajar adik2 main kad.ish ish;p

sempat jugak membeli nasik warung jalanan. rasa dia cam nasik goreng mamak.hebat wak tu memasak.

Third Day:

pagi-pagi munuju ke tangkuban parahu. nyaman gila udaranya.huuuu

 
potrait keluarga

kelihatan ibu mengandung yang bersemangat.haha

self picture together.wajib!

kakak dan adik

strawberry farm.hai suami

 
mari memetik!

strawberry petik sendiri. bila petik sendiri harus lah rasa buah tu sedap kan.petik dengan penuh kasih syg.keke

eh kuda pun ada. 

 
singgah pulak depan gedung sate. pelancong sejati haruslah amik gambar kenangan.hoho

Last Day:
pagi-pagi gerak ke jakarta. sambung shopping last kopek kat Tanah Abang.i ♥ Tanah Abang

food court tanah abang. makan nom nom nom.

ikan gurame sedap yang mak tak boleh nak telan. rugi oo mak ni.haha

shopping kak shopping kasi habis duit.kalini memang puas hati shopping utk diri sendiri. dulu habis duit kt kain kan. kalini ni mmg beli baju nak pakai bila perut makin besar nanti. sejuta idr boleh dapat 8 pasang baju 7 pasang seluar.heaven gila. pasni Tanah Abang memang destinasi wajib.keke

happy bang?
hari ahad banyak jugak kedai yang tutup. tapi still meriah nak shopping.

ok dah dah jom ke airport.

 
ok udah mau pulang.sobsobsob

kalini bawak balik beg kecik-kecik and sikit aje.hehe

bye bye indonesia. see you again next year!


read more...

mini celebration

oho banyak pulak draft post yang tak publish2 lagi.hehe. tulisnya dah lama.publishnya tidok.berabuk dah cerita.hehe

ni cerita bila pengumuman pregnant dibuat january lepas.yes yes i know dah lama dah.keke.

well bila dh pregnant ni orang yang happy selain family tentulah kwn-kwn kan.hehe

konon2 nak buat suprise kat diorg. tunggu perut memboyot la KONON nya.baru rasa thrill skit tapi biasa lah dah hari-hari semua org berwhatsapps group chat. pastu ade plak sorg si tukang bwk rahsia ni kasi hint kt semua org.so rahsia tak kekal rahsia lah.rasa macam tak sempat nk berahsia pun.haha



lagi-lagi this time around ada 2 pregnancy dlm satu group. hewhewhew

so keterujaan nya memang lain macam skit:p

so diorg ramai ramai decide buat mini celebration untuk mommies-to-be ni . keterujaan menyambut anak sedara pertama serentak? keke


tengok.belum apa2 dah kasi nama gelaran.sengal betul.hehe

kitorang buat makan-makan sambil celebrate birthday sekali. sekali harung celebrate semua benda.hehe

makan-makan di Nyonya Valley cyberjaya.

konon makan-makan besar ala CNY celebration gitu


birthday girl yang di apit di tengah2 tu:p yer yer jer dia kasi warna tema oren ke kuning.last2 dia pun tak berapa ikut tema.cett:p



kite takde birthday cake. yang ada birthday ais kacang untuk birthday girl. hehe


bakal-bakal mommy yang masih tidak memboyot (sekarang dh boyot skit;p) di apit oleh aunty2


ok dah,itu aje. bye!

haha (idea takde)

ok next post cerita psl trip ke Jakarta- Bandung pulak.hehehe

read more...

February 03, 2012

Bulan baru,semangat baru,hidup baru


sekejap saja dh masuk bulan februari. kan?

terasa cpt sangat.
rasa cm baru jer masuk january.

and tuptup jugak dah setahun berumah tangga:p eh?

pastu dah lama pulak tak update. memang rajin bermusim tuan blog ni.hewhewhew.

sebenarnya ni  jugak sebab jarang update. busy nak adapt dgn hidup baru.ecewah;p



yeah i'm pregnant:) and soon lagi 2 hari nak masuk 2nd trimester dah. -kalau ikut kalendar lah- hehe

got the news on 1st january 2012.

new year resolution sangat kan.hehe;p

alhamdulillah:)









read more...

November 17, 2011

My BFF's Wedding


NOTE :  update tertangguh

last week kan minggu tarikh cantik. so harus lah banyak majlis kawen kn. hehe. 11-11-11 jugak jadi hari bersejarah untuk my cik pengapit. actually both cik&encik pengapit kami kahwin pada hari yang sama. so serba salah jap, faliq nak pergi majlis en.pengapit dia, isteri dia plak harus lah nak pergi majlis cik pengapit dia kan. dua-dua pun bestfriend, tapi harus lah isteri dia yang menang.kihkihkih:p

malam 11-11-11 tu beramai-ramai kami ke subang. suma amik cuti untuk pergi majlis nikah nana. seronok semua ada. teringt majlis nikah sendiri dulu.hehehe

sampai-sampai nana dah siap makeup.makeup by ayang kamel

sumpah cantik please. ayu and sweet je. likelike!


oh kalini yours truly pula yang jadi pengapit kepada cik-pengantin.kita tukar baton.hehe

pengapit menjalankan tugas dengan komited nya:p eceh


alhamdulillah dengan sekali lafaz jer nana sah menjadi puan. yeay happy dh tambah lagi sorg geng.hehe

hantaran-hantaran

the boys dan pengantin

malam tu sampai rumah dalam pukul 1.30am. gerak dr subang 11pm tapi kitorang buat le tour de kuala lumpur. dari subang->pj->ampang->bangi. ada yang nak balik rmh amik bj lah,itulah  inilah.pulak tu ampang jem gila. pukul 1am pun jalan jem.macam-macam. nasib baik driver kental:p kitorang penumpang kt belakang ni happy aje.hehe

esoknya pagi-pagi dah bersiap nak ke subang. saja je nak dtg awal. nak teman nana bersiap and nak jumpa MUA nana.hehe.sampai-sampai nana tengah makeup.


siapa lagi MUA nya kalau bukan deq sha. happy gila jumpa diorg. mengenang balik memori hampir sethn yg lepas. borak-borak, gelak-gelak. kalau make up session dgn deq sha mmg fun.hehe. ayat deq sha "seri kau ni aku jumpa asik pakai warna silver aje kan." nak buek camno.baju kawen warna silver baju pengapit pun silver.haha

and diorg berbaik hati jugak touch up muka cik pengapit ni.wahahahaha happy gila :)) tadah muka aje.

muka lps touch up.hehe

dlm pukul 1.30tgh hr pengantin lelaki sampai, tapi pengantin perempuan nya tak siap lagi. kompang dah berbunyi. haaa amik kau kelam kabut semua siapkn pengantin.ekekekeke


pelaminan cantik and simple. suka!

Pengantin bersanding

pengantin dan cik eh puan pengapit :p kamera faliq yang pegang, mmg dia fokus kat bini dia jer lah.hahaha:p

kek kahwin. my taste!

pengantin baru di meja santapan:)

hari tu jugak kami di dendangkan dengan live performance dr adik beradik nana. best! diorg adik beradik semua pandai main instrument. nana pun sama. pandai main drum ok!

group photo harus ada.

lepak-lepak dalam pukul 4 baru lah gerak dari subang balik ke bangi. penat gila.


malamnya pulak ada kitorang activity lagi. acara menonton AIM + potluck kecil-kecilan.geng2 merps datang ke rumah. menonton AIM beramai-ramai.hehe.AIM not bad lah, tapi persembahan yang paling kitorang suka masa 4 lagu karaoke tu. memang bergema satu rumah menyanyi ramai2. hehe. seronok.


and kesan dua hari yang busy hari ahad laki bini pengsan sampai tengah hari sbb penat sgt.tapi bahagia gak dpt bangun lmbt.tihtithith;p






read more...
 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©