Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

October 28, 2011

Mini Project


done!



ready to celebrate my best friend's bachelorette partyyy tomorrow! yeah!

:D



read more...

October 27, 2011

Anniversary :)


Semalam genap 5 tahun kami bersama. whoaa. cepat gila masa berlalu. tuptup dah 5 tahun. rasa macam baru je start bercinta. sekarang dah jadi suami isteri. alhamdulillah:) since sekarang dah kahwin so sambutan di buat secara over sikit. sepanjang bulan celebrate. eceh.

thanks Mr.Kekasih sebab happykan i dan belanja trip, dinner(s) and present. i rasa di sayangi lebih tahun ni. -bodek- wakakaka:p lets jadi KEKASIH forever ok. i will alyways love u - Mrs.Kekasih



 

 




 psst : lagi 3 bulan we'll turn 1 as husband and wife. weeeeee :D



read more...

October 26, 2011

5.I.V.E




1st year ♥ studied together

2nd year ♥ graduated together

3rd year ♥ worked together

4th year ♥ love,work & play together

5th year ♥ officially MR &MRS :)


dear Sayang,

thanks for 5 years full of love.
Lets keep making it great! 

i LOVE you!

Happy FIFTH Anniversary
26th October

:)

read more...

WW #7




Pink :)

read more...

October 24, 2011

Entry isnin

.
.
.
last saturday tetiba angin rajin datang lalu puan suri rumah dihujung minggu ni membuat wardrobe cleaning. homak kau banyak betul lah baju rupanya. apsal lah selama ni selalu rasa takde banyak baju nak pakai. nampak sangat memang cari alasan nak bershopping. baju yang selambak dpn mata pun rasa cam takde.haha

sedang kemas mengemas di jalankan terpandang pulak baju-baju kawen yang tergantung cantik dlm sarungnya.


lalu.......


memberanikan diri sarung balik baju-baju tu sambil fefeeling balik perasan pengantin.hahaha

curious sangat nak tahu muat lagi ke tak. tihtihtih


dann...



omg!! baju nikah dulu yang longgar kini dah muat-muat. sobs. eh atau perlu rasa bersyukur sebab masih muat? kahkahkah.




read more...

October 13, 2011

Video : Redang


video suka-suki kegembiraan keseronokan bermain air di redang.hehe:)








read more...

October 12, 2011

Geram

Gerammmm

geram dengan ini

Dear Our Valued Guest,

First and foremost, we would like to take this opportunity to thank you for choosing Indonesia AirAsia.

We deeply regret to inform you that your flight QZ 8396 from Kuala Lumpur [KUL] to Denpasar [DPS] effective 30th October 2011 until 24th March 2012 has been retime later, departing from Kuala Lumpur at 20:25 Hrs (Local Time) and arrived in Denpasar at 23:20 Hrs (Local Time).

We are very sorry for above reschedule.
However we highly appreciate if you could understand with the issue and accept our sincere apologies.

For further information please contact AirAsia:


kurang hasam air asia. sesuka hati tukar schedule flight orang. tau ar harga tix murah. tapi mana boleh buat camni.huuuaaaa. kacau plan orang jer. huuuuuuuuuuuu.

saja nak buat orang kecewa tau. suami dah hasut-hasut burn je tix tu. dia  belikan tix destination lain. tawaran yang menarik dari suami.. tapii tapiiiii sayang lahhh. walaupun tix murah je kalau burn pun. tapi tapiiii nak pergi jugak. kalau boleh tawaran suami nak, pergi bali pun nak. kahkahkah -ini sudah lebey-

haish la airasia oii. apsal ko suka kacau plan org arr? demnyou!
read more...

October 07, 2011

Jelajah Kuala Terengganu


Alang-alang dah ke KT kitorang sempat jugak lah berjalan kat kawasan sekitar tu. memang snegaja beli tiket bus balik kl malam. siang tu dah plan nak berjalan-jalan hehe. sampai je from redang terus tumpang letak barang kat pondok guard kat jetty. tak mampu la memasing nak hangkut beg ke hulu-ke hilir kan. beghat gila. over jer tuan punya badan ni, padahal dia manede bwk ape2 beg pun. kongsi satu beg je dgn suami. senang. hahaha memang happy dpt mengelat bwk beg :))

first stop adalah Taman Tamadun Islam. untuk rasa pure pelancong kitorang decide naik bus aje. yesh kitorang pergi naik bus bandar jer. murah dan jimat. comel ok bus diorg.hehe


tgk seat bus ni. comel kan. 
psst abaikn muka suami yg kepenatan tu.hehehe


















sekitar taman tamadun islam:) best taman ni. sangat lah berbaloi pergi. banyak ilmu dapat kutip.


after pergi TTI kitorang teruskan misi mencari kopok lekor plak. kalini balik kitorang tak naik bus dh, naik taxi aje sbb kitorang kejar masa. nk tggu bus bandar tu lama gila. naik taxi balik bandar and suruh pakcik taxi tu singgah kat Losong. kita memborong kopok lekor. membeli secara banyak dan over.hehe. kitorang shopping kat kedai keropok lekor adik beradik ( naik bus pun bus adk beradik beli kopok lekor pun kt kedai adik beradik.haha) . kakak kat kaunter TTI yang recommend. and memang sedap. tak rugi beli banyak hehe.

sampai bandar pegi ke jetty amik beg and hantar pulak kt station bus. sebab lepas tu nak singgah tempat kegemaran zieda -Pasar Payang. hehe. memang macam amazing race lah haritu. jalan dengan lajunya angkat beg dgn panas terik lagi.kaki sakit lagi. memang kitorang redah aje. sebab takut Pasar payang tutup.hoho

sempat singgah makan durian kat tepi jalan. faliq nak makan sangat.hehe

durian yang murah and sedap. kitorang amik yang 5 biji rm10 tu. and durian tu sangat sedap.mula-mula ingtkan rasa dia so-so aje, yer lah kn murah. tp sangkaan meleset. sedap gila durian tuuu! berbaloi lagi.ahaks:p

nampak tu penghantu durian. hint:faliq dia makan memang tak pandang kiri kanan dh.kitorang je yang posing-posing. err atau lebih tepat yours truly ni je yg over2 posing.hahaha

durian sedap!



nom nom nom~

posing sedapnya durian ini! hehe. eh mana eein? cik kak tu tak makan durian so dia jadi photographer aje:P


and kat sana sempat jugak merasa telur penyu. faliq suka sangat. so dia paksa isteri dia ni try. result : errr tak suka rasa dia. rasa pelik. tah lah. ke perasaan sendiri je. sbb tau itu penyu kot.hoho

telur penyu rebus ni mahal. sebiji rm4. faliq and eein cerita dulu-dulu harga telur penyu murah aje. diorg ni peminat telur penyu.huhu

sebelum makan pun amik gambar.muka pelik:p dan saksi kan muka suami yang menikmati kesedapan telur penyu. suka sangat dia. 3 biji habis kat dia.hehe. 

begini caranya nk mkn. tebuk skit kulit dia pastu hisap or sedut. hoho. tak suka lah rasa dia.pelik. uhuk


lepak-lepak sambil tunggu malam. muka masing-masing dah layu.kakaka


dah malam akhirnya

stop terakhir after dinner nasi dagang.

 nama warung tu warong sri wani ok. lawak.haha. dah la sedap murah lak tu. nasi dagang sepinggan rm2.50. terkujat gak kitorang.ahehe. nak kasi direction warung tu tak reti pulak. tapi nasi dagang situ mmg sedap.laksa dia pun sedap.hehe

masa datang beg ade tiga jer. dh nak balik haruslah bertambah-tambahkan.hehe


hoho percutian kali ni memang menggembirakan hati. walaupun dalam masa yang sama menggelapkan badan dan muka macam anak kels tapi xpe janji happy. totally worth it! hehe:)


I AM HAPPY! :D



read more...
 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©