Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

October 07, 2011

Jelajah Kuala Terengganu


Alang-alang dah ke KT kitorang sempat jugak lah berjalan kat kawasan sekitar tu. memang snegaja beli tiket bus balik kl malam. siang tu dah plan nak berjalan-jalan hehe. sampai je from redang terus tumpang letak barang kat pondok guard kat jetty. tak mampu la memasing nak hangkut beg ke hulu-ke hilir kan. beghat gila. over jer tuan punya badan ni, padahal dia manede bwk ape2 beg pun. kongsi satu beg je dgn suami. senang. hahaha memang happy dpt mengelat bwk beg :))

first stop adalah Taman Tamadun Islam. untuk rasa pure pelancong kitorang decide naik bus aje. yesh kitorang pergi naik bus bandar jer. murah dan jimat. comel ok bus diorg.hehe


tgk seat bus ni. comel kan. 
psst abaikn muka suami yg kepenatan tu.hehehe


















sekitar taman tamadun islam:) best taman ni. sangat lah berbaloi pergi. banyak ilmu dapat kutip.


after pergi TTI kitorang teruskan misi mencari kopok lekor plak. kalini balik kitorang tak naik bus dh, naik taxi aje sbb kitorang kejar masa. nk tggu bus bandar tu lama gila. naik taxi balik bandar and suruh pakcik taxi tu singgah kat Losong. kita memborong kopok lekor. membeli secara banyak dan over.hehe. kitorang shopping kat kedai keropok lekor adik beradik ( naik bus pun bus adk beradik beli kopok lekor pun kt kedai adik beradik.haha) . kakak kat kaunter TTI yang recommend. and memang sedap. tak rugi beli banyak hehe.

sampai bandar pegi ke jetty amik beg and hantar pulak kt station bus. sebab lepas tu nak singgah tempat kegemaran zieda -Pasar Payang. hehe. memang macam amazing race lah haritu. jalan dengan lajunya angkat beg dgn panas terik lagi.kaki sakit lagi. memang kitorang redah aje. sebab takut Pasar payang tutup.hoho

sempat singgah makan durian kat tepi jalan. faliq nak makan sangat.hehe

durian yang murah and sedap. kitorang amik yang 5 biji rm10 tu. and durian tu sangat sedap.mula-mula ingtkan rasa dia so-so aje, yer lah kn murah. tp sangkaan meleset. sedap gila durian tuuu! berbaloi lagi.ahaks:p

nampak tu penghantu durian. hint:faliq dia makan memang tak pandang kiri kanan dh.kitorang je yang posing-posing. err atau lebih tepat yours truly ni je yg over2 posing.hahaha

durian sedap!



nom nom nom~

posing sedapnya durian ini! hehe. eh mana eein? cik kak tu tak makan durian so dia jadi photographer aje:P


and kat sana sempat jugak merasa telur penyu. faliq suka sangat. so dia paksa isteri dia ni try. result : errr tak suka rasa dia. rasa pelik. tah lah. ke perasaan sendiri je. sbb tau itu penyu kot.hoho

telur penyu rebus ni mahal. sebiji rm4. faliq and eein cerita dulu-dulu harga telur penyu murah aje. diorg ni peminat telur penyu.huhu

sebelum makan pun amik gambar.muka pelik:p dan saksi kan muka suami yang menikmati kesedapan telur penyu. suka sangat dia. 3 biji habis kat dia.hehe. 

begini caranya nk mkn. tebuk skit kulit dia pastu hisap or sedut. hoho. tak suka lah rasa dia.pelik. uhuk


lepak-lepak sambil tunggu malam. muka masing-masing dah layu.kakaka


dah malam akhirnya

stop terakhir after dinner nasi dagang.

 nama warung tu warong sri wani ok. lawak.haha. dah la sedap murah lak tu. nasi dagang sepinggan rm2.50. terkujat gak kitorang.ahehe. nak kasi direction warung tu tak reti pulak. tapi nasi dagang situ mmg sedap.laksa dia pun sedap.hehe

masa datang beg ade tiga jer. dh nak balik haruslah bertambah-tambahkan.hehe


hoho percutian kali ni memang menggembirakan hati. walaupun dalam masa yang sama menggelapkan badan dan muka macam anak kels tapi xpe janji happy. totally worth it! hehe:)


I AM HAPPY! :D



0 comments:

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©