Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

August 24, 2011

WW #3 Sedih

read more...

August 16, 2011

Organza Flower

remember this?


my diy project. family corsage

harini nak kongsi link tutorial macam mana nak buat organza flower

super duper easy.

sekarang kan tengah trend fabric flower;p





senang sangat. konfirm korang boleh buat.

dan
hasil kerja tangan urs truly
.
.
.
.
.
.
.
.



- klik untuk tumbesaran lebih jelas-

my diy corsage on my wedding day. simple mimple. but i love it! 
unfortunately ni jer gambar yg i jumpa. ada gambar lain tapi lupa lak letak kt mana:p
- sila abaikan aksi my bro and cousin tu.diorang mmg senget.hehe-


psst : jom join contest nescafe ni. mana tau ada rezeki boleh dapat duit raya extra.hehe :p
read more...

August 15, 2011

Iftar & Bercuti


update cerita lama.hewhewhew:p


weekend pertama ramadhan iftar bersama gadis-gadis
-haha minggu ketiga ramadhan baru nak post dlm blog-

pergi berbuka di Penang Village alamanda. harga pun murah RM19.90. tapi bukan buffet lah. kitorang tak amik buffet sebab masing-masing taknak makan banyak -ehem:p- makan kat sini pun puas hati. kenyang jugak.walaupun meal dia boleh amik sekali je tapi dessert dia free flow. boleh amik banyak2 kali.memang kenyang:)

motif gambar makanan tak banyak pun? terlupa punya pasal. jumpa-jumpa jer dah bergosip, pastu makan,pastu gosip balik. habis makan pergi bergosip lagi.dari alamanda pergi pulak ke mamak. banyak sangat ceritanya haa.kamera mmg dh lupa langsung.haha. last last pukul 1am lebih br nk angkat bontot masing2.hehe

dan
bila dah lepak lama-lama tu tercipta lah idea trip tahunan kitorang

nak ke sini


huhu tahun ni kitorang memang tak bercuti ke mana-mana lagi. urs truly pun sibuk kahwin, pastu dgn honeymoon trip yang cancel last minute so trip tahunan ni mmg macam orang mengantuk di sorong bantal lah.hehe

eiii tak sabar nyaaaa. excited!excited!excited! 

p.s : nak pi cari baju mandi untuk kamera.hehe


great deal!

read more...

August 14, 2011

Potluck Iftar Edisi 2011

.
.
.

acara tahunan with uniten besties.

this year kitorang decide buat potluck aje since mencari2 buffet takde yang best and dah 3 tahun asik buat bbq aje, so tahun ni kita tukar! :)

kalau tahun-tahun sebelum ni semua event buat kat merpati, tahun ni since urs truly dah menjadi puan so boleh lah buat di rumah kami aje. best! first time ramai-ramai datang rumah:D

so berpungpangpungpang lah kami di fb berbincang menu

senarai menu yang di decide semua:)

tak banyak amik gambar makanan pun, almaklumlah bulan puasa tunggu nak ngap makanan jer. tak pikir lain dah.hehe



menu tuan rumah. spaghetti . aci tak pilih menu simple jer.hehe




 Photobucket

Photobucket
separuh daripada menu. tak snap semua

Photobucket
nom nom nom~

Photobucket
nom nom nom~ senyum~ nom nom nom balik~

Photobucket
geng berasap

Photobucket
Photobucket
edisi family potrait :p

Photobucket
edisi keluarga bahagia melihat album bersama. haha
- dah 7 bulan kawen baru diorang dpt tengok album kawen. padahal album tu ade je dalam kereta, tapi tak tunjuk2 gak time jumpa.-

after dah settle semua, lepak-lepak rilex-rilex it's muvee time!

 kitorang tutup lampu semua pasang cite hantu.

Photobucket
muka happy sebelum start takut:p

Photobucket
masing-masing dah start kusyuk

ingatkan tengok cite antu ramai-ramai takde lah takut sangat kan. tapi tak jalan, seram jugak. ramai-ramai baring kat ruang tamu pun boleh menjerit2 lagi.memang dasar penakut haku ni.haha

Photobucket

kitorang tengok cite insidious.
sumpah banyak seram. banyak kali terkejut. hantu dia scarryy siot.mana aci hantu pergi kejar2 orang. sakit jantung.huhu




penat
tapi
hari yang happy!

:)



read more...

August 12, 2011

Template baru

..
.
hari-hari mengadap blog tetiba terasa nak tukar template blog lah. cam dh lama tak tukar.

rasa nak tukar tapi nk buat malas. mood bebetul rajin tak mai lagi. hehe

rasa-rasa nya nak suruh faliq design kan template baru lah. harap-harap laki den setuju.

************************************************

psst diam tak diam dah masuk dua minggu kita berpuasa kan. sekejap jer dah dua minggu:) esok ada potluck iftar dengan geng2 uniten at me house. hehe seronok! first time ramai-ramai dtg bertandang:)

and lagi dua minggu nak raya.excited nya. tak sabar nak raya. tak sabar nak shopping raya jugak. suka pergi mall pastu lagu raya berkumandang. feel zaman kanak-kanak sangat. sambil pilih baju raya sambil dengar lagu raya. seronok sangat:D








read more...

August 10, 2011

WW #2 Next Destination

.
.

tak sabar!!!!!! 
:D

   

read more...

August 02, 2011

hari kedua:)

eh dah masuk 2nd day of ramadhan pun:)

1st day berjalan dengan lancar. 1st puasa sebagai puan.

tapi still tak rasa banyak  beza pun sebab keluarga mertua balik ke kl. ke rumah kami. -haha boleh ke ckp balik kl:p padahal kitorang yang x dapat balik kampung. so diorg yang datang turun sini.hoho-

so sahur hari pertama&kedua and berbuka puasa adalah mengelat. semua di sedia kan MIL. huahuahua syokkk:p

semestinya sahur and buka puasa adalah meriah dengan makanan. me likey like!

cabaran berpuasa as isteri bermula harini. FIL dah balik johor dah.

ok nak pikir, harini nak masak ker-bazar ramadhan- masak ker- bazar ramadhan-

tihtihtihtih

:P
read more...

August 01, 2011

My favourite month

.
.
1st August 2011, 

Welcome August, 

Welcome Ramadhan:)

me
read more...
 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©