Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

July 28, 2011

6 bulan





dah 6 bulan.

sekejap jer dah 6 bulan. dah masuk setengah tahun. eh tapi rasa cam lama pun ada gak.ekekeke

faliq pun tak ada kat sini. so harini akan berlalu begitu saje.

huhu

tapi esok suami pulang. yeayyy excited teruja excited!

tadi pun sempat video chat sekejap jer.huhu

orang yang di rindu *caption mintak penampar*
read more...

July 27, 2011

3 hari

.
.
tanpa suami..


hoho. 3 hari jadi bujang bila faliq kena pergi outstation ke jkt. oh damn bosan sorang-sorang kat rumah.


nasib baik esok pergi tengok match Msia Vs Spore so terisi masa satu hari:). tak pernah nak pergi tengok match kat stadium. kalini beramai-ramai kitorang buat keje gila g tengok bola.haha go Malaysia go!

jumaat cepat lah sampaiii.
  harap-harap faliq dapat beli semua barang yang di pesan. mmg suka amik kesempatan haku ni.ahaha


psst : rinduuuuuuuu

read more...

July 25, 2011

Laser tag 2nd session

 di Laser Warzone I-City:)

bought groupon voucher untuk penjimatan berganda;p hanya rm27 untuk 3 games instead rm54. memang penjimatan berganda.hehe

since voucher valid until 1st september and di congak-congak next week dah masuk ramadhan and then 1 Sept dh masuk syawal and of course tak sempat nak pergi dah so last saturday beramai-ramai kami serbu ke I-City.hehe

Photobucket


Photobucket
Laser Warzone:)


Photobucket
bergambar lah dulu before turn berperang sampai

Photobucket


since kitorang pun dah 16 orang so boleh main private game. beli 3 game , each game lain-lain. 1st game: individual attack, 2nd game: group game, 3rd game: group base. semua seronok. tapi yang paling seronok 1st game. main pun dengan kawan sendiri so attack sesama sendiri. main tipu semua ada.aku tembak kau,kau tembak aku, tembak lagi pastu gelak-gelakkan orang. rasa macam kena tikam belakang  tapi tak boleh nak marah.hahaha. fun oh fun~

Photobucket
after the game. sayang nya terlupa lak nak suruh diorang amik gambar kitorang masa tengah berperang. excited punya pasal. terlupa suda:p

personally kat laser war ni lagi best dari yg kt mid-v. serius. happy sangat. seronok gila. arena best, staff pun friendly, game pun  best.

after this confirm dtg lagi. boleh jadi aktiviti wajib:P


next after game nak kemana lagi? harus lah  lajak sekejap pergi bergambar kan.keke

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

pastu..
bangun pagi esoknya satu badan sakit-sakit.kejung peha.haha :P 



read more...

July 24, 2011

Wedding Project

.
.
busy membusy:) 

my current project. 
for one of my good friend.

 terubat rindu:P



read more...

July 18, 2011

BBQ :)

16 Julai 2011,BBQ datang lagii~~

mula-mula plan nak buat bbq sempena puasa yang akan datang dgn geng2 uniten, tapi tup tup bila pung pang pung pang dlm fb tak sangka semua orang boleh datang,dalam sejarah semua orang ok dengan tarikh cadangan, terus tukar plan jadi reunion bbq:p hehe


ini cik tuan rumah yang organise event:) 



kitorang pembantu saje.hiks.



aturcara(wah) start pukul 6. so tengah hari tu berpulun lah kami membeli bahan-bahan utk bbq. agak kelam kabut sebab kalini ramai yang datang. nak membeli bahan untuk 22 org. pergi carrefour mmg ayam marinate tu kitorang pulun sampai habis.nak beli lamb, lamb pulak habis, lari pulak ke cold storage.kat situ pun takde jugak.lari balik ke carrefour. haa semput. event tak start lagi kitorang dah penat.ahahahahaha


dah dekat pukul 6 baru habis beli barang. haa camne? terus lah rush ke Axis ampang. nasib baik tak ramai lagi yg dtg. biasa la tu kn.janji melayu.eh? huhu


mula-mula apa lagi. setup arang lah. tapi sayang nya kali ni kitorang terbeli arang choyyy. tak macam yang sebelum-sebelum ni. susah gila arang tu nak menyala. choy betul.huhu

sementara tunggu setup arang, kita makan dulu pasta sedap. nasib baik ada pasta:p

sementara nk tunggu semua siap, nak  buat apa lagi? kita bergambar lah.:P
 
 


dah gelap baru berjaya nyalakan arang. berpeluh. haha


get ready nak membakar

get ready lagi dlm gaya pose. eh?
 
ok bakar! 

bakar! bakar!

 
tengok arang tu. bara dia tak menyala sangat. sedih betul. dah la ramai org




 
ahli-ahli bbq. beberapa ahli MIA

gambar bersurai.

actually kitorang takde la lama sangat tak jumpa. selalu gak jumpa. tapi bila dapat kumpul semua orang dalam satu masa adalah sangat best.so sangat happy.

hari penat yang menggembirakan:)






read more...

July 10, 2011

Food Review : Miyagi :)

harini(sabtu) tak ada benda boleh di buat so sepanjang hari duduk di rumah.

Malam dibelanja dinner di restoran jepun Miyagi. dah lama nak try makan kat sini since dah dengar banyak review pasal restoran nih. tapi biasa lah tetangguh-tangguh. bila kitorang nak pergi dia tutup, bila taknak pegi bukak jer dia.haha harini ada rezeki dia bukak. yeay so menuju lah kesitu.hehehe.


 ini lah dia Restoran Miyagi di seksyen 9 , Bangi

 Dengar nya owner restoran ni memang orang jepun:)




interiornya dalam memang feel restoran jepun(agaknya lah.tengok dari drama jepun.kekeke)  tapi suasananya damai and tenang aja. sesiapa yang suka tempat makan yang sunyi dan tak bising sini sangat sesuai.hehe 


Mr.Pembelanja:)

Mrs.Dibelanja:p 



Mula-mula kitorang order sushi Maki Tuna ni. bila dah order baru teringat. damn kat sini mesti guna the real tuna. masa order tu duk membayangkan tuna bermayonis yang kita biasa makan tu.haha nasib baik kitorang jenis yang makan je , tak kisah sgt ikan mentah.hoho


Sushi Maki Tuna. sedapp.ikan dia rasa segar:)



faliq's! sedap gak. tapi chicken dia tu overcooked skit (ni kalau chef dia adalah chef ramsay hell kitchen konfirm pinggan kena hempas sbb masak ayam overcook.ahahaha)

mine!

Sashimi Teriyaki Tei set (kalau betul lah nama dia.ingat-ingat lupa:p) sangat lah sedap dan puas makan. banyak gila dish dia. memang bercinta lah nak habiskanh.hehe

ITADAKIMASU!


dessert free : Rice Cake 

Pendek kata makan di sangat best. price term pun not bad. satu dish dalam range RM30-RM50. lagipun berbaloi-baloi sebab dish dalam satu set dia adalah sangat banyak.konyanggg:p hehehe

read more...
 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©