Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

November 30, 2010

no title

.
.
.
.
.
.
.
.


"Every problem has a gift for you in its hands"  - Richard Bach

.
.
.
.
.

 
read more...

November 29, 2010

terjah PD






setelah sekian lama tak bercuti in group dengan kawan-kawan and setelah faliq berbisik-bisik tanpa henti nak mandi laut akhirnya beramai-ramai kami serbu ke PD.hehe . susah betul nak berjalan-jalan sekarang. biasalah ongkos sempit kan:p hehe so boleh pergi yang dekat-dekat jer lah. nak ke teluk batik jauh sangat. so semua orang tunggu this coming january je lah. lepas majlis ramai-ramai pergi mandi laut:P

sekor-sekor happy bukan main dapat pergi mandi laut. me dun like sangat. cerita buaya di PD still menghantui.hehe:P

awal-awal pagi dah bangun pergi membeli bahan-bahan untuk bbq.eh takde lah pagi-pagi tgh hari lah jugak.keke acara penting dan wajib nih. kita makan-makan dulu before mandi-manda.hehe 

oleh sebab kesuntukan masa and tak nak renyah-renya beli ayam ngan lamb yang dah marinate terus.senang keje. ayam ngan lamb marinate kat carrefour sedap. not bad jugak rasa dia. beef pun sedap.hehe:)


nak memulakan perjalanan. janji pukul 2.30 tapi biasalah dalam pukul 3 baru gerak semua. nak tunggu semua kereta sampai. konvoi dalam 4 kereta

ahi-ahli first car

\
ahli-ahli 2nd car

ahli-ahli kereta ke 3 ni semua tengah menunggu kereta ke empat.

akhirnya sampai di pd. yeayyyy. ahli-ahli lengkap. semua pun unimates

sampai-sampai kena lah cari port baik punya. kitorang berkelah di blue lagoon. kat situ tak ramai orang sangat

acara setup menyetup bbq bermula.

yang penting kerjasama


lelaki siapkan bbq. yang perempuan berehat menikmati angin sepoi-sepoi bahasa.best youu

orang pakar dalam acara bbq.hehe

yours truly ♥


kat belakang asap tu jugak lah kitorang nak bergambar.ish ish ish

bakar-bakar sesi pertama

udang marinate sendiri yang sedap *boleh tak puji diri sendiri?haha



the beach boys. ekekeke



nak bergambar mesti ada je yang interframe:p


stay sampai malam untuk sesi kedua bakar membakar sambil-sambil main game. terbahagi pada dua group, satu team "mak ok jerh" lagi satu team "sentappp mak" . masing-masing siap ada trademark sendiri. lawak gila. macam-macam game main dari sambung-sambung ayat, sambung lagu, teka lagu, berbalas pantun, kuiz. rasanya orang yang bercamping sebelah kitorang tu mesti pening kepala mendengar.haha

team "sentappp makk"


team "mak ok jerrh" :))

main punya main tengok jam dah dekat pukul 10. kelam kabut semua orang berkemas.haha

before balik mestilah kene posing dulu

sebelum sampai bangi singgah jap RnR seremban lepak-lepak minum air jap. sudahnya pukul 12 gak sampai rumah.hehe

seronok sekali sekala hang out macam ni. hilang jap stress fikir wedding preparation. otak macam free aje:p
ni dah balik ni otak ligat balik berfikir:P







read more...

November 23, 2010

cerita hari ini




hari ini adalah hari happy

dah dapat design dari UA. ada a few tambahan design baru. semua nya cantik cantik. sampai tak tahu nak decide yang mana satu.haritu dah decide tapi kali ini konfius balik.nanti dah decide baru boleh tunjuk sneak peek skit kat korang. nak tunjuk semua tak boleh nanti tak suprise.kekeke:P

yeay \(^-^)/


and


alhamdulillah dah jumpa our home sweet home *eceh terasa poyo.ihiks:P dah selamat booked. happy. at last jumpa jugak rumah yang berkenan. yang penting ada kitchen kabinet walaupun tak pandai memasak.haha . double happiness :D dah boleh start shopping furniture sikit-sikit.sukanyaaa~

yeay yeay lagi  \(^-^)/
read more...

November 22, 2010

Kain untuk M.O.H



preview skit kain untuk Maid of Honor yang di beli di bandung haritu.hehe
nampak purple-purple sikit kan? sebenarnya itu warna dusty pink. after discuss dengan en.tunang kitorang tak ambil warna pure pink sebab faliq kesian kat best man dia pakai warna pink *tipikal lelaki yang tak pakai pink.ceh beli sepasang untuk kedua-dua pengapit kami. sedondon:)

suka dengan lace tu ada diamond-diamond.lega cik MOH pun suka:p hampir-hampir terbeli untuk diri sendiri jer.hehe 


ouh kain untuk bridesmaid pun ada. kain chiffon cream polos. tapi tak ambil gambar plak. lupa. sabar yer wahai bridesmaid ku. nanti ai pas kan kain itu:P
read more...

November 21, 2010

Wedding : Dd & Kuku


ok mula-mula nak tunjuk pengantin cantik dulu. puan dd dudu

hehe. tadi ke wedding reception dd and kuku di gombak setia.oh kali ni tak sesat.yeahh~ seronok ke majlis dd, macam reunion dengan ex-ofismate dah. semua ada datang. seronok:p


kami sampai masa rombangan lelaki tengah bersiap-siap nak berarak.memang cun-cun jer timingnye;P


encik pengangkat hadiah.hehe


pengantin lelaki tengah berarak ke pengantin perempuan. comel je idea dd pengapit dua-dua perempuan;)






kompang team


makanan pun sedap.nyumsss :)




Pelaminan. simple dan cantik. me likes this

Pasangan pengantin di pelaminan

Gambar ramai-ramai mesti lah wajib kan?hehe. pengantin and ex-ofismates.


dapat doorgift special dari dd. thanks dd:D


read more...

November 19, 2010

gelap

Malam ni tidur ditemani cahaya lilin. Romantik kan? Hehe nite nite y'alls

Published with Blogger-droid v1.6.5
read more...

November 18, 2010

my 2010 eid-adha

how i spend my eid-adha :)

aidiladha pertama yang tak balik ke kampung. rasa sedikit tragis. tapi nasib baik cuti hanya sehari.kalau lama mau makan hati gak. tapi eh kalau lama mesti lah balik kampungkan?hehe:p *pagi-pagi lagi my dad dah call nak tanya buat apa,padahal anak dara dia ni tak bangun tidur lagi kot. tak bagus tak bagus

pertama kali menyambut aidiladha bersama. *eceh cam apa2 jer bunyinya.haha. nasib baik faliq pun tak balik tak dapat cuti. legaaaa. pastu decide harini jom kita keluar.yeayy! (motip letak gambar ala- ala hantu?abaikan saje lah ekk korang)


our lunch. *nak cari rendang ketupat tak jumpa pulak:p 
jalan-jalan dekat the curve, ingatkan nak singgah ikea jap nak cari hadiah untuk wedding kawan kitorang, tapi mak aii ramainya orang kat ikea membeli belah. sesak ya amat. *korang ni aidiladha pun nak shopping ker.ish ish ish so cancel. cari lain kali aje. malas nak bersesak-sesak

  kitorang g tengok cerita megamind. best gilaa ok. serius tak tipu. sumpah lawak. gelak gila dalam panggung. enjoy gila. cerita ni parody cerita superman. suka dengan konsep dia. orang jahat jadi watak utama .korang pergi lah tengok. konfirm tak rugi punya. berbaloi-baloi.hehe *eh banyak lak gila dalam statement nih:))



abis wayang decide nak makan kat Fullhouse si cafe comel (sesuka hati kasi nama sendiri.haha). kitorang pergi kat NZX Ara Damansara.  berapa belas km jer dr the curve tapi nak sampai sana dalam sejam. boleh? sesat barat punya pasal. haha. tapi tempat dia mmg terperuk sikit and tak banyak kedai


 
 
suka gila cafe ni. comel aje interior dia.menu pun comel jugak.





Wok Sear Chicken Chop,Lamb Shank & Creme Brulee. rasanya sedap secantik presentation.



sambil makan boleh jugak kalau nak shopping. harga pun reasonable.murah-murah


interior yang sangat superb. all white.suci dan comel. me like like:P

kereta mini yang famous kat fullhouse.hehe


fullhouse Lifestyle Store and Cafe dari luar. tengok gelap ajer kan kawasan dia. dari jauh dah nampak dah cafe ni terang bernderang.hehe

 psst: nanti korang pergi lah cuba:)


read more...
 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©