Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

February 23, 2010

Terima Kasih


terima kasih kepada mereka :



family sebab bertungkus lumus membantu sepanjang majlis dan mengsponsor apa yang patut.ahaks:p

*******************


 
 

adik - tini antara orang yang sangat busy masa majlis. nasib baik adik ku ini ada. dia lah yang melayan kakaknya ini. itu ini apa yang kakak dia nak semua dia yang layan.tq adik. nanti time hang akak sibuk plak ek:p ouh thanx untuk cuzen ku farah jugak. sama busy dengan adikku.


*******************




zieda dan eein - tq korg sebab melayan aku yang banyak karenah ini. teman aku beli barang. tolong aku siapkan gift*ini zieda:)*. tolong agih-agihkan hantaran *sampai pening kepala eein fikir.hehe*  tolong gubah bunga  etc etc . nanti jangan serik tolong masa wedding plak ekk:p sayang korang

note: nnti naik banana boat jgn tinggl aku lagi.huhu


*******************




uni10 buddy - Syeri, Nana, Wan, Nazi & Sharul. thanx sebab sudi datang jauh-jauh. sangat-sangat happy korang datang:)



*******************



Bakhtiar - tq sebab datang and temankan faliq. kau pun rajin melayan karenah kitorang:p  time kau nanti konfirm, aku dengan faliq bawak team kompang and orang bersilat. hehe:p

and



Faliq the fiancee - terima kasih sebab happykan i. ♥ I Love U ♥
read more...

February 22, 2010

Perihal 20 February

Yayy. akhirnya my e-day dah settle. lega. fuhhh nasib baik semua berjalan dengan lancar:p dalam hati dupdapdupdap jer sepanjang majlis. tatau lah apa yang ditakutkan sangat.hehe


Cerita Mini Dais

Mini Dais ni tempah from  sri manjung. simple saja and hasilnya pun memuaskan and yang paling best- murah!
So sesiapa yang ada di sekitar seri manjung boleh la pergi ke kedai ni. i terlupa pulak nk save no phone and alamat dia tapi korang boleh cari kedai dia di area Pasaraya Ceria. Cari kedai nama Saipul Design .hehe

 kerja-kerja pemasangan sedang giat di jalankan



dan hasilnya




tada!



kita posing dulu.hehe:p


Cerita Hantaran

Hantaran buat sendiri using fresh flowers. nak sangat fresh flowers. tapi kalo tempah dari kl mahal plus susah nak bawak travel sampai ke perak. takut layu. so conclusion nya. buat sendiri lah. hehe bunga segar order all the way from Cameron Highland. Kalo nak order sila singgah di sini ya -> IR TRADE 2 U. macam-macam bunga ada

   
 bunga-bunganya . sukaa!


kerja-kerja mengubah. kita serahkan pada yang pakar:p



hasilnya



 
 
  
 
 


dan

  


cupcake comel ini dari Wiz Cakes



Cerita Make up

Tak ada cerita sangat sebenarnya.hiks. terjumpa MUA aka kak lela from Lela Touch from another blogger and mr.goggle:p make up dia ok. cantik. suka:D

 

 



Cerita Photographer

Photographer di import khas dari KL. actually azreen ni cousin kepada tunang nana. haritu masa tengak album tunang nana berkenan pulak dengan hasil kerja team ni. so booked la mereka. and seperti yang di jangka hasil nya memang meletups. i like!  *tersenyum tersengih sorang-sorang tengak hasil kerja Team Gamtik - at least tuan punya badan sukalah:p*



Sila lihat hasilnya di sini ya - Gamtik's Style



Cerita Sticker


Sticker di order from Niki's Glamourpuss Card. Kami request design yang simple saja. At first ingatkan nak guna design faliq sahaja tapi di sebabkan limitation of time akhirnya kami order saja dari niki. Niki sangat baik. dia delivery sendiri sticker tu. sepatutnya dia hantar by pos but end up dia hantar sendiri sebab tiba-tiba i nak sticker tu cepat. siap dapat extra lagi dari total yang di order.thanx niki. (emini card diorang sangat comel. rasa macam nak order for my invitation:p)

read more...

February 21, 2010

I'm Engaged

Alhamdulillah,

Selamat sudah semuanya.

- seri
read more...

February 20, 2010

Engagement Checklist

1)Attire - Me: Done *i love it!*  Faliq : dalam this week
2)Hantaran - tempah kt manjung.Done
3)Gift - akan check di manjung next week (1 Feb) Done
4)Photographer - Gamtik's Style Done
5)Make-up Artist - Lela Touch, Manjung Done
6)Caterer - Will discuss with mum next week (1 Feb).*updated*mak lang akan masak for that day Done
7)Deco - Will ask my brother to do it Done
8)Veil & Accesories - hunting session with the girls 6 Feb *updated- veil sewa di seri manjung* Done
9)RSVP & Guest list - Done
10)Barang hantaran - Done *tinggal hantaran suprise jer nk beli*
11)Mini Dais - tetiba je ada.tak di planned Done
12) Sticker utk gift -   Done 
13) Cincin -  akan tgk2 di mines or alamanda.beli b4 cny Done
note: 90% of the preparation done. sangat lega. heeeeee:)  
read more...

February 19, 2010

busy busy busy

busy busy busy..


less than 38 hours lagi until the event. banyak lagi x settle.
baru lepas pickup fresh flowers dari ipoh. tommorow evening baru start gubah.ntah menjadi ke tidak gubahan tu nanti. *hentam saja lah labu*


oh sangat penat.


p/s: dah boleh start nervous ker? haha
read more...

February 14, 2010

CNY

Bekerja di hujung minggu. yayyy~ *pura-pura happy*

btw Selamat Tahun Baru Cina kepada semua. Gong Xi! Gong Xi! Enjoy ur holidays:)


*akan balik manjung this wednesday untuk siapkan preparation dekat sana. akan jadi mandur kepada adik-adik ku.hewhewhew:p*



read more...

February 13, 2010

Kosong

blog ini sangat kosong. tak ada masa nak customize. sangat busy.

ada sesiapa mahu tolong? hehe:p


read more...

Dia


Kesian dia.
bekerja siang malam kumpul duit.
semalam dapat msg daripada dia:
"penat pun taper. asalkan cinta i ni dapat majlis yang dia dream of. i love u"
 oh sangat terharu. thanx sayang.i love u too:)
*ok.u can puke now*
ps:tapi alhamdulillah.rezeki dia murah akhir-akhir ni.
read more...

February 12, 2010

Cerita Gift

Malam ni cik nurul azida datang rumah tolong siapkan gift candy. yeay:D! siap bawak cousin dia, meesa (betul ke eja nih?) yang kebetulan ada sama di bangi. Baik mereka nih.hiks:)

ini giftnya

dan ini content-contentnya. *sangat suka mashmallow itew*

thanx zieda. i love u manyak-manyak lah=)

note: gift kotak xdapat disiapkan. sticker xsampai-sampai lagi. huuuu sedey:(
read more...

Futsal & Calcio


Satu ketika dulu sangat aktif berfutsal. masuk tournament sana sini dgn my team - CALCIO. Sekarang sudah 1 tahun lebih gantung kasut futsal. lama gila tak main.
Rabu lepas my housemate ajak kembali kami - team calcio untuk berfutsal. sangat semangat untuk bermain, tpi hasilnya baru 10 minit berlari i dah semput dan 2 hari seterusnya badan di landa kekejangan urat yang amat sangat. argh perlu berusaha untuk fit kembali. macam dulu-dulu.hiks:p
sangat happy dapat kembali ke padang futsal. terimbas kenangan semasa di uniten. 

Calcio - Nadia, Nazifa, Rozanne, Seri , Nana, Wan & Cepah. ouh rindu saat ni
 *abaikan muka yang berminyak tu yer.heee:p*
read more...

February 08, 2010

Farewell

Majlis : Farewell Faliq
Tarikh : 3 February 2010
Venue : Sushi King, Alamanda

last week berkesempatan buat super simple farewell party (party ker?hiks) utk my dear aka Mr Faliq:p At first kitorang tak berhasrat pun nak buat since kitorang still akan jumpa faliq during lunch hour everyday. but then i terfikir. why not buat kan. saja nak kasi pakcik tu happy skit:p hehe

So bermula lah agenda memplannya. nak buat kat mana, nak beli apa.apa nak kena buat supaya faliq tak syak apa-apa etc etc. and outcomenya faliq memang suprise ok.sangat happy plan menjadi sebab memang sangat susah nak rahsiakan apa-apa dari dia.mesti dia dapat hidu. tapi kali ni i berjaya. suka tengok muka dia terkejut. Happy:D hehe



Yang di suprise: Mr Faliq


Yang Merancang : Seri Mas Nurwani

Ahli- ahli terlibat : Nurul Azida, Uswah

Ahli-ahli lelap : Kak Suri, Eein and Fazira (sebab last minute diorg tak jadi join)

thanx to zieda - lakonan anda memang mantap.hehe

Plan Accomplished! yeah~
read more...
 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©