Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

February 26, 2011

Majlis Bertandang : Jemput lah datang! :)

ehem ehem. dah sebulan dan kini kami kembali menjadi pengantin.hehehe:P

sabtu ni majlis menyambut menantu akan di langsung kan di johor. best jugak bila jarak kenduri jauh-jauh. dapat merasa berinai lagi. feel pengantin baru sekali lagi.hehehe:p

jemput lah datang eh kawan-kawan semua :D




Google Map: click here
GPS Number: (1.6587574285693565, 103.59869241714478)


ok sementara tu layankan kompilasi koleksi pre-wedding kami yang ke-2 . selalu tayang yang dalam white studio jer kan.hehe;p





read more...

February 22, 2011

Promotion Air Asia :)




wohoooo airasia buat promotion lagi. happy happy! ape lagi korang cepat2 booked tiket masing masing:D yang nak berhoneymoon tahun depan pun cepat-cepat pergi booked tiket. nanti habis! hehe

yours truly dah berjaya rembat satu destination.weeee~ 


rasa cam nak ajak geng-geng pergi berjalan jugak.tapi tak tahu nak pergi mane.huhu
read more...

February 21, 2011

My Wedding : Terima Kasih ♥

entry ni adalah untuk mengucapkan terima kasih kepada semua yang terlibat secara langsung, tidak langsung dan apa-apa langsung lah.hehe. rasanya tak terlambat lagikan walaupun dah sedikit basi, dah sebulan dah majlis berlalu.hehe

terima kasih kepada yang sudi hadir, yang sudi memberikan kami hadiah yang sumpah semuanya best-best yang buat kami senyum lebar. terima kasih daun keladi, kami sangat hargai:p


and terima kasih jugak kepada zieda , dd  dan rose for the wedding review:)




 ok jom layan pic-pic untuk semua (cari lah mana korang eh.hehehe)

Photobucket
team bridesmaid

Photobucket
Geng bffs, including team pengapit, cik bestfriend, housemates and yang lain


Photobucket
my dear family :)


Photobucket
familia:)

Photobucket
my new family:)


Photobucket
Geng OASian

Photobucket
geng pengapit perak & pengapit johor :p

Photobucket
geng SKSS


Photobucket
geng KULAIFORNIAN yang datang jauh dari johor

Photobucket
eh geng uniten lagi:P


Photobucket
geng OASian extended

Photobucket
dan juga Geng OASian extended II :P


ouh btw, mintak maaf jugak kalau ada terkurang layan ,yang tak sempat nak borak nak ambil gambar atau apa-apa yer. sorry :)


psst : untuk gambar yang lagi banyak sila lah terjah ke facebook yer. hehe:p


read more...

February 20, 2011

My Wedding : DIY Decorations ♥

untuk decoration tak semua kami ambil pakej dengan abg saiful. ada jugak yang diy sendiri.
tapi bukan semua lah puan pengantin ni yang buat, banyaknya puan pengantin hanya menyediakan bahan dan draft idea decoration. memang tak mampu nak buat sendiri, itu pun ada gak idea tak dapat implement sebab kesuntukan masa dan jugak cuaca tak mengizinkan. bila pengantin yang nak handle semua memang tak sempat. sebenarnya penat jugak nak jadi project manager untuk wedding sendiri.hahaha. akhirnya just redha and let go bagi orang lain yang buat:)


Photobucket

untuk meja beradab memang buat sendiri sebab tak ambil pakej dengan caterer. deco meja beradab ni memang lepaskan kat kawan my mum yang sangat creatif, auntie zila. malam sebelum majlis just tunjuk a few pic roughly how i want it to be and then esoknya auntie zila buat kan and the outcome i love it. deco using fresh flowers and lanterns. oh btw fresh flowers i order from here :)


Photobucket

 and other decoration such as centerpiece, poster etc your truly yang buat sendiri. eh bukan yours truly lah. faliq yang design kan and then kitorang pergi print kat serdang.hehe. centerpiece malam after berinai dalam pukul 2 pagi my sis yang tolong gubahkan fresh flower dlm tiny white pot tu. hehe. just cakap kat dia camne pastu lepaskan kat dia buat. bila dah siap terus rasa ' wah berbakat gak adik aku ni gubah bunga. cantik!' hahaha. thank god i have her;)

same goes to lanterns decoration, pagi-pagi buta bangun kerah adik-adik gantung lantern. saja je tak nak gantung malam akad nikah tu sebab nak kasi feel yang berbeza sikit antara majlis akad nikah and resepsi.hehe. itu pun gantung tak banyak sebab cuaca buruk seminggu tu,hujan ribut aje. so risau nak gantung banyak-banyak takut basah. and lagi best after majlis banyak lantern hilang. banyak saudara mara ambil. cantik kata diorang. adoii nasib baik beli sendiri bukan sewa. kalau tak masak nak ganti balik. sabar jer lah. centerpiece pun sama, after majlis banyak dah hilang sebab menurut kata my mum ramai makcik-makcik ambil benda tu.tak tau lah ape diorang nak buat dengan centerpiece yang ada muka kitorang tu. haha lawak pun ada. macam-macam perangai ada:P


Photobucket

the doorgift : wallet from bandung , telur & cupcake. cepat betul cupcake habis. ramai yang cakap sedap. puan pengantin tak sempat rasa sebab dah habis. hehe.


banyak pengalaman dapat masa handle majlis sendiri nih. susah senang perit jerih. tapi susah macam mana pun still rasa happy dan bersyukur.hehe. sebenarnya dah start rindu dengan wedding preparation. after this nak menyibukkan diri dengan majlis petunangan adik pulak.hehe. adik yang nak bertunang kakak dia yang banyak idea.hewhewhew:p


psst : sebenarnya banyak gamabr yang nak tunjuk tapi malasnya nak upload. dah exceed quota 1gb kt blogspot ni plak. malas betul nak g upload kt tempat lain dulu.huhu
read more...

Setahun sudah : 20 Februari 2011



setahun yang lepas pada tarikh hari ini kami mengikat tali perrtunangan (bahasa bm baku ok.kekeke)



Photobucket


arr cepatnya masa berlalu.

sekarang dah settle semua nya.hehehe

happy engagement anniversary sayang! :P (tak pasal jer kan? hoho)




 and btw sayang....

Photobucket

saya suka ini! ;P 
read more...

February 19, 2011

My Wedding : Dais & Decoration ♥

Both pelamin mini dan pelamin khemah ambil dari manjung saja. walaupun tertarik menarik kebaboom dengan pelamin yang ada kat kl ni tapi sebab budget kocek membataskan impian so option cari saja pelamin decorator dari manjung and thank god i found him:) hehe (mukadimah je cam dah hape2:p)

kenal since wedding abang, and that time sangat-sangat suka dengan hasil kerja mereka + his price is really really cheapo dan lagi orangnya adalah sangat tak berkira. so wallah memang bersinar-sinar lah mata kan.hehe. seperti vendor-vendor yang lain booked him awal jugak, like 11 mth before majlis. waktu tu dah discuss itu ini itu ini. excited lah kata kan. siap dah kasi design camne pelamin nak kan. semangat ko padahal waktu tu memang awal gila dah decide pelamin camne nak. last-last tukar jugak.dah lah waktu tu memang betul-betul sebulan lagi before majlis. nasib baik tak ada masalah.phewww~



my mini pelamin, tema adalah suci murni. so putih menjadi pilihan. hehe
result : ♥ ♥ ♥ ♥  

the main pelamin . ramai yang suka. aand i love it too. hehe
result : ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 




Photobucket

antara servis lain yang di ambil adalah decoration untuk:
  • pagola
  • walkaway
  • tangga
  • bilik pengantin dan
  • henna

keseluruhannya berpuas hati lah dengan hasil kerja mereka. tapi biasa lah ada yang terkurang sana dan sini tak seperti yang di minta but end of the day semua tu boleh di maafkan. redha aje lah. malas nak panjang-panjnag kan.hehe

Photobucket
ok ini dia orang yang bertanggungjawab untuk semua di atas. abg saiful from saiful's design,manjung.
so orang-orang manjung yang masih mencari decorator sila lah pergi menjenguk ke butik abg saiful yer. butiknya di area Ceria hypermarket:)

read more...

February 18, 2011

yeay esok weekend!


Nota 1 : dah amik softcopy raw pic dari OP.hewhewhew. berpinar mata nak pilih gambar.hehe. lagi 2 minggu yang mane insyaallah dalam next week akan dapat softcopy layout album. tak sabar tak sabar:P this weekend nak berusaha siapakan update and review psl wedding. dah 21 hari dah majlis berlalu. next week dah majlis bertandang. rasa lame lak tak update update. even rumah dah masuk internet pun tak terupdate2 lagi.haha dasar pemalas:))



Nota 2 : ok update untuk majlis bertandang. jap nak fikir. hermm. fikir lagi.hermmm. hermmm. tak ade apa2 update pun.haha. kan dah kata memang tak handle ape2 untuk majlis bertandang nih. kitorang suami isteri just bawak badan jer. contoh baju pun baru je post ke johor tadi sebab tak sempat balik nak pilih baju and fitting. hari jumaat before majlis baru lah nanti kitorang terkedek kedek nak g try baju.hehe. cuma sekarang ni sibuk nak mencari baju unutk pengapit. pengapit perempuan dah settle, beli kain lace kat bandung jugak. 2 in 1. baju yours truly  tapi sebab adik jadi pengapit so takyah nak demand baju baru. haha. nak mencari baju melayu and samping untuk pengapit lelaki. tema untuk pengapit : hitam & gold. eh boleh ke pengapit pun ada tema? hahaha



read more...

My Wedding : The MakeUpArtist ♥

Quick review on makeup :)

Nikah & Berinai : Hazlie Hamzah 
Result : ♥ ♥ ♥  ♥ :)
Nota Ringkas : Makeup hazlie sesuai untuk malam nikah. simple and fresh. i love it:) and oh both hand bouquet for malam nikah and reception also by him. super super love it! 







Reception : Deq Sha ( you can find him on FB)
Result : ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ :)
Nota Ringkas : Awesome awesome awesome. i ♥ deq sha's make up the most. sangat flawless. tahan sampai lewat petang. tak crack langsung. berbaloi baloi:P and he's also nice and kelakar. make up session dengan dia sangat best. sambil make up sambil gelak-gelak sambil bergosip. sangat fun. hilang nervous. hehe. (and my MOH terus booked him on the spot after tgk hasil makeup i:p hehe)








read more...

February 14, 2011

Weekend oh Makan

hi hi :D harini takde update pasal wedding. nak tunjuk pic dari OP dulu, baru lah boleh tunjuk kat korang hasil pic yang berkualiti skit:p (malam ni nak pergi ambil softcopy.berdebor~)

ok. nak cerita pasal aktiviti weekend. hari minggu yang di penuhi dengan makan makan dan makan. gemok ai. huahuahua~

aktiviti hari minggu dimulakan dengan menjenggah ke ikea. membeli barang-barang rumah sikit. takde lah membeli sangat, saje je konon-konon feel nak hias rumah baru.hehe.





lunch kami. ape lagi kalau dah sampai ke ikea kan. bermeatballs lah kite.hehe



otw balik cik bestfriend text ajak makan pavlova kat Serai Empire. terus ON. sebab a few days ni memang duk teringat kat pavlova. so pucuk di cita ulam mendatang ah bila di ajak. terus setuju. tak fikir panjang dah.haha


imbas kembali : Pavlova di Serai,Empire (meleleh)

sampai merpati rupanya dah tukar plan, nak ke delicious ampang. ok takpe kat situ pun ada pavlova:p ok ke situ lah kitorang tuju:) tinggal kan faliq menonton bola and menjadi single sekejap.hewhewhew;P



Ok. mari mari lihat cuci cuci mata buat tekak rasa terliur melihat makanan pilihan kami. eceh;p

mama's bolognese spagethinni. sedap

Err side dishes ni tak ingat plak nama dia. tapi sedapp dan banyak.

Portobelo burger. Burger cendawan. ni untuk yang berdiet sangat sesuai yerw.result = sedap jugak


Wagyu Pie . result = pun sedap jugak. pendek kata semua sedap ah.hehe


Our choices of desserts


presenting *drumroll* my super delicous Berrilicious Chocolate Pavlova. yumss. better than Serai's:p (sumpah teringat-ingat sampai harini.hehe)



3 orang yang mencari alasan je nak makan tempat best.hewhewhew~






ahadnya pulak muka-muka yang sama ni pergi pulak menjamu tekak di tutti frutti pulak. happy gila kat bangi dah ada port best nak lepak-lepak. dah semua orang jadi hantu tutti. nasib baik 0% fat.hehe

 tutti makanan sihat untuk anda :)) 



nak makan tutti kena lah angkut tukang sponsor.haha:p


muka-muka yang sama lagi;p



habis tutti terjah dominos pulak.  oh memang makan makan ah weekend ni.



pilihan kami;)


nampak sangat takde kerja nak buat :)) suami (terasa gedik) pun melayan saja. happy:D

korang next week nak terjah mana pulak?? hehe ;p
read more...
 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©