Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

May 31, 2010

Me in 20 years later?

(ok letak pic muda-muda dulu. taknak korg terus tgk pic tua kt thumbnail tu.hikhikhik)


huuuuuu di tag oleh cik bakal puan dd. nak buat-buat tak baca boleh tak? i macam tak rela yew nak tengok muka i masa tua. tak rela! tak rela! haha

okeh bersedia yer semua. jangan gelak ok. jangan gelak! warning nih. haaa en.faliq u jangan gelak lebey-lebey~

ok. tarik napas..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

tadaaaaaaa


eyppp. kan dah kata jangan gelakkk!

wuu wuuu~

(padahal diri sendiri pun dah gelak guling-guling.hahahaha)

uhuk uhukk. comel tak? comel tak? sila cakap comel.wakakakakakaka:))


ok lah sebab i tak rela nak nampak tua sorang-sorang kat sini so i amik keputusan untuk letak pic en.faliq masa tua sekali. takpe lah kan. kita kan nak tua sama-sama. gile jahat. hahaha . lagi pun u mesti tengah gelak guling-guling kan sayang:p


jeng jeng jeng!




emmm emmm. ok i tak gelak. i tak gelak:)

mwahahahahhahahhwahahahwahhahwhahahahhahwhahwhahhwahwha =))

encem lah u sayang. cam suntik botox. i likeeeee:))

muka i lagi tua dari en.faliq. wuuuu tidak.wuuuu tidak!


aduyai.penat penat.hahaha.seronok la pulak main menda alah ni. penat nak cari pic paling gorjes. nak try? sila pergi sini yer:p
read more...

Home Sweet Home:)

balik kampung..ooOOoo balik kampung hati girang~

hujung minggu yang sangat memenatkan tapi juga sangat menggembirakan. dapat balik perak. woah happy gila. walaupun penat berpindah randah, tapi takpe.abaikan saje.hehe.

balik-balik je terus sibuk kemas rumah. angkut semua barang.fuhh penat gila. dengan manjung panas teriknya. terbakar kulit makk yew~ haha. tapi happy sebab dapat rebut bilik paling santek(perasan) daripada adik-adik. akak bakal pengantin okeh. so permintaan akak yang mak paling layan. korang jangan jeles akak siap dapat set bilik tidur baru. haha

tema kuning diraja sempena i yang bakal menjadi raja sehari. haha tetiba. takde kaitan pung~ :p

and dalam busy-busy tu sempat jugak pergi mandi manda di teluk batik. akhir dapat juga main banana boat. dah lama teringin nak naik, last time balik n pergi teluk batik masa bertunang haritu tak sempat nak pergi main dengan eein n jida sebab sibuk bersosial dengan bakal mertua.hehe . bayaran cuma RM5 ok.berbaloi-baloi.hiks:p

my sibs:)

seperti biasa:p kita posing dulu! hiks~ 


bersedia untuk beraksi:p keselamatan perlu di utamakan


banana boat. saat-saat yang mendebarkan.hehe


peace! 
mandi kat teluk batik best gilaaa (promosi tempat sendirik:P)







read more...

May 26, 2010

Yes.Cuti!

 yay. jumaat ni cutii! suka! esok mahu balik ke perak. ada sesi berpindah rumah.kena tolong angkat-angkat barang atau jadi mandur jer kot.haha. rindunya kat rumah. boleh bawak adik-adik g mandi laut*excited*

harini ni after kerja pergi singgah ke PKNS Bangi, nak membeli contoh bunga pahar. i nak beli a few design untuk tunjuk kt my mum. she insist nak buat bunga pahar dip tu. tapi nak bagi dia a few options sebab i know nak buat bunga dip ni renyah skit, so takut nanti kat tengah-tengah jalan semangat my mum pudar.cian plak nanti.hehe:p kalau tak pun nanti pujuk my mum buat bunga dip untuk dulang hantaran jer. takde lah banyak sangat kena buat. hurm hurm.


baru pergi menonton cite Shrek. hurm ok not bad lah. kelakar. i tak ikut sequel Shrek ni. en.faliq kata nak tolong download kan. yeay. mekasih yer enche:p awak sangat baik melayan karenah shaye yang nak macam-macam ni (hoho u know what i mean.i want! i want!:p).suka awak banyak sangat lah *mode:bodek* hehe


psst: everytime nak cuti mesti jer ada kerja yang bertimbun. yang ini tak suka! huhu
read more...

May 23, 2010

idea datang lagi


tadi masa berdating-dating dengan en tunang tetiba idea untuk D.I.Y project datang. sekarang ni idea datang bila-bila masa dia suka. tetiba je ting ting ting idea masuk dalam kepala.esok mahu ajak faliq pergi membeli bahan-bahan. mahu buat prototype. wah berapa banyak tah protoype yang i nak buat:p. mahu pergi cari border lace sekali.bersiap sedialah kamu wahai en.faliq melayan shaye.haha


*pic tiada motif:p*

hurm tuptaptuptap dah 3 bulan since kami bertunang. perjalanan masih panjang. semoga semuanya elok-elok belaka. *i love u* heeee=D


psst: muvee Bounty Hunter best. kelakar and sweet:)


update:shahir juara.yayyyyy.SUKAAA! 
read more...

May 19, 2010

Next Station

Air asia buat promosi lagi. ho yeaaahhh~

Sukaaaaa!

Next Station ->  MABUL ISLAND



err tapi Phuket pun best juga. chiang mai pun menarik. eh bangkok pun best shopping(kenapa lah bergolak kat sana)

oh rambang mata!


psst : trip diatas bukan trip honeymoon yer:p 
read more...

May 17, 2010

W-Cake untuk sang programmer



comel kan cake ni? seperti biasa link di pass oleh kak suri yang rajin mengutara kan idea. yang ni comel la akak.yang Flinestone tu memang lah NO NO.hiks~

en.tunang mesti suka. dia memang rajin kasi apa-apa wish dalam bentuk coding. hehe (hint hint : kitorang memang dah ada idea nak buat camni.tapi bukan pada w-cake:p)





read more...

May 16, 2010

Benda penting dah settle :)

yesterday jumpa designer dengan en tunang. and dah decide nak hantar our outfit majlis belah i dekat dia. after perbincangan here and there akhirnya kata sepakat dapat di capai(:p). en.tunang setuju. yess!


tapi masa dalam kereta otw balik ke bangi en.tunang mengutarakan soalan "apsal harga baju u dengan baju i beza gila?" haha tak reti den nak jawab. harga memang beza pun. macam langit dengan bumi. tapi jawapan memang dah ada depan mata - sebab baju i lagi cantik dari u kot sayang. sebab tu mahal (ehem) sikit:p . haha


bila tengak ticker tick tock tu rasa cam gelabah pulak. dah nak abis lapan bulan. tetiba rasa nervous (ok i over). banyak sangat benda kecil-kecil kena buat. kena buat sikit-sikit dari sekarang.


ok sekarang mode diy project is ON. mana nak cari white paper bag yang murah ek. kalau yang brown paper bag tu selalu lah jumpa. color white susah plak nak cari.hukhuk~ 




Salah satu my DIY project:)

read more...

May 14, 2010

Seminggu yang sunyi

ouh sangat bosan dan sunyi di opis. bila suma team tiada (pergi workshop, cuit bersalin, mc etc ect) dan hanya tinggal kami team portal di level 2. hukhukhuk sunyi sunyi. cuma kadang-kadang ketawa sipi-sipi kak suri yang memecahkan keheningan. haha and warga-warga level lain turun solat di surau:)

       


lihat lah betapa kosong nya ofis





hanya kami berdua yang ada. harini dewa tiada. entah ke mana. ke MOHE maybe. 





read more...

May 12, 2010

nukilan cik eein :)








di copy dari sini

love it ♥ ♥!!! 




psstt: eein ko tak marah kan aku copy?hiks;p


**************
Tiga gadis...




Tiga cerita
Tiga jiwa
Tiga rasa
Tiga mimpi berbeza

Namun punya satu yang sama
Tiga gadis...
Mahu akhir yang bahagia.




read more...

May 10, 2010

Progress Update

Hurm rasanya macam dah lama tak update progress wedding preparation sejak en.MALAS datang menyinggah:p

sekarang ni tengah busy buat prototype untuk DIY VIP-gift. apakah ia? jeng jeng jeng~
nanti dah konfirm baru i reveal. tengah mencari idea untuk mencantik kan ia supaya ia nampak special. wahh ia gitu. skema habis.hahaha

and alhamdulillah dah jumpa juga OP yang berkenan di hati. yes yes OP yang i ckp suka 110% haritu. harga untuk total pakej untuk kedua-dua belah pihak juga sangat-sangat memuaskan. mula-mula risau jugak kalau diorang quot mahal untuk travelling charge. iyer lah Perak&Johor kan, tapi alhamdulillah quotationnya kurang sikit dari yang dibudget. so apa lagi. i grab lah:p

and ouh tadi masa berjalan-jalan di alamanda ternampak kain yang sangat cantik di Binwanis. suka sangat. lace and dual tone chiffon. berkenan sangat. tapi kena jumpa dengan en.designer dulu baru boleh tahu kena beli kain apa. so sementara tu bersabar lah dulu tengok kain tu. ops pic kain tu tak sempat di snap sebab tak bawa kamera.hiks;p


mahu dress seperti ini
(verangan mode)



read more...

May 09, 2010

Sigh

My lil' Secret :
read more...

May 07, 2010

Happy Mother's day

Happy mother's day to my lovely mummy
Pn Che' Maznah bte Din :)


i u Mak!
read more...

May 06, 2010

Malang tidak berbau

malang tidak berbau..

dalam masa 3 minggu terbabit dalam 2 eksiden. ok yg the first one tak terbabit sangat. housemate yang eksiden. just tolong dia settlekan hal polis and mangsa yang dilanggar(yang sangat annoying). kali ini pun tak terbabit secara langsung sebab kereta cik azida yang dilanggar, just berada dalam kereta semasa kejadian.

kadang-kadang pening, bila kita dah hati-hati orang lain pula yang cuai. tapi nak buat macam mana kan, malang memang tak berbau. alhamdulillah tak ada apa-apa kecederaan fizikal(itu yang penting).cuma kereta cik zieda yang tercedera teruk (tak pe zieda. nanti repair ganti semua baru :p)

ironicnya semalam bermimpi tiga biji kereta eksiden. bangun pagi risaukan en.tunang yang ke kuantan. rupa-rupanya diri sendiri yang nak terkena. sama seperti dalam mimpi. 3 biji kereta berlanggar. wuuu wuuu sudah takut dengan mimpi sendiri.
read more...

May 03, 2010

Ceritera weekend

setelah sekian lama mendengar cerita pasal I-City akhirnya last saturday berkesempatan ke sana. yayy suka bangat.hehe. tapi petang tu before ke sana hujung lebat turun mencurah-curah di bangi. hampir-hampir membuatkan en.tunang cancel nak ke sana. tapi dengan menggunakan kuasa veto muncung bibir:p i paksa juga dengan alasan "nanti sampai shah alam hujan berenti lah tu" (hahaha.punya lah nak pergi jugak. pdhal dalam hati cuak juga kalau sampai shah alam hujan still lebat.)

pergi dengan my besties sekali. gerak dalam pukul 6pm meredah hujan yang lebat sepanjang perjalanan. memang lebat ya amat. waktu tu mmg pasrah jer. kalau I-City tak buka patah balik jer and hadap lah muka en.tunang yang masyam. agagagaga:p tapi nasib baik.. sampai je shah alam hujan dah berenti. yeayyyy(see see i told ya.shah alam mesti tak hujan punya.hahaha)

muka-muka happy sepanjang perjalananan:p

dari jauh dah boleh nampak I-City. punya lah excited. siap pilih pokok kaler apa nak amik gamabr. kau amik merah, aku amik biru, wan amik putih, faliq amik hijau..bla bla bla.hahahhahaha


kesan hujan yang lebat dah mengaburkan pandangan cermin. wuu wuuu~


sampai je sana. omg omg memang cantik gila. parking-parking jer terus mulakan sesi camwhoring. tak peduli dah hujan yang turun renyai-renyai. haha. tapi sayangnya, sebab hujan a few lampu diorang tak buka. maybe sebab basah. tapi tak apa. abaikan saja. bergambar tetap juga.hehe




keadaan I-City selepas hujan


dalam salah satu bangunan di I-city. cantik sangat! ada lampu-lampu bertemakan Krismas and CNY.






nampak tak pokok krismas yang besar kat belakang tu? kalau lampu tu terpasang lagi lawa nokk









 aksi dan cubaan en.tunang untuk memakan buah sawit berlampu . keke





di kawasan luar I-City yang penuh dengan pokok yang bewarna-warni. treadmark I-City tu:p



















lebih kurang dalam pukul 9pm kitorang pun nak bergerak balik. time tu memang dah ramai gila orang. nak amik gambar pun dah tak best sebab ramai sangat orang dalam background. haha. so di nasihatkan sesiapa nak datang tu baiklah datang awal. lagi-lagi yang bawak baby. sebab makin malam memang penuh lah dengan lautan manusia. jalan pun jammed gila kat pintu masuk I-City. huhu

Ouh kt I-City pun ada bazaar. diorang ada jual macam-macam.dari hujung rambut sampai ke hujung kaki lah. semua ada. hehe. headband lampu-lampu pun ada. comelsss. (nak beli tapi en.tunang tak kasi. cess. en.tunang mmg budak tedekut;p)

*********************************


Keesokan nya pula kami ke majlis pertunangan our deary friends masa di uniten- Sham&Dira. Sham ni kira kawan rapat faliq masa belajar. dari foundation sampai lah habis degree. so haruslah faliq merajinkan diri nak pergi even at first tarikh tu kitorang plan nak ke singapore. tapi tak apa, demi kau sham kitorang korban kan trip tu. hahaha
(lagipun sham&dira ni sama macam kitorang. pasangan yang dua-dua pun dalam course Computer Science and majlis pun dekat putrajaya jer.so harus lah memberi support. hiks:p)


kami termasuk sekali dengan rombongan lelaki. kena tolong angkat dulang hantaran.


menunggu sesi perbincangan selesai


pasangan tunang baru :p







Congrats to Sham and Dira~~



read more...
 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©