Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

June 29, 2010

Bunga Dip

tadi mase tengah browse-browse terjumpa menda alah nih.



hurm menarik.

demi memenuhi keinginan ibunda tercinta nak buat bunga pahar dip,(everytime call mesti tanya dah beli bahan belum). so cari lah jugak step-step nak buat bunga dip. tengok-tengok study-study cam senang jugak kan buat. pintal-pintal celup-celup sambung-sambung siap.hehe.

sebenarnya seronok jugak nak melayan karenah mak-mak nih.kelakar pun ada sebab diorang yang excited lebey.sukeeee.ehehe. sekejap-sekejap call update nak beli barang *tapi end up tak beli jugak sebab anak dia nih cerewet.nak kena pilih sendiri baru puas hati:P*


so next week pas jumpa en.designer nak heret en.tunang ke kedai bunga reben kat Jl Tar. nak beli bahan untuk bunga dip and vip gift sekali. haritu pergi tutup plak kedai tu.sedey sedey.uhuk uhuk~
read more...

July ♥



july dah datang.tinggal lagi dalam 200 hari lebih untuk buat persiapan my w-day.banyakkkkkk gila benda tak settle lagi. caiyok caiyok kepada diri sendiri.hehe. schedule bulan ni penuh sikit. nasib baik pre-wedding photoshoot dah postponed after raya. boleh diet lebey skit.suda gemuk la ini mudak.teheeee:P *aish aish laju lah ongkos melayang*

bulan july ni birthday en.tunang.hehe tak sabar nak bawak encik itu pergi berjalan-jalan.hiks:p tapi opss yang bestnya i yang dapat hadiah dulu.camne tu? hehe. tq sayang.i love it.nanti ite wangi-wangi ek:) reason dapat hadiah? sbb katenye i jadi budak baik.err?? ok xkisah lah.layankan aje. nak jadi budak baik lagi.mane tahu dapat plak tix flight free pasni:P


dis weekend mahu berjimba ke AFamosa Resort with my besties.yahooooo seronotnye! 





read more...

June 27, 2010

Wedding of Ros&Idzuan

Tarikh: 26th June 2010
Lokasi: Dewan Orang Ramai Putra Perdana,Puchong

Isu kali ini ada liputan mengenai majlis bertandang puan rose alley yang berlangsung di puchong. tak berkesempatan nak ke majlis pihak perempuan di kelantan so ramai-ramai pakat pi kenduri belah lelaki.hehe
mula-mula tengok map yakin boleh je nak ke sana. rasa-rasa macam tahu. sekali tersesat daa. sesat barat kitorang mencari. bukak garmin pun still tak jumpa tempat. so redah je lah mencari. last-last jumpa jugak:p

hi!kami baru sampai niii:p

Sampai agak lambat.almaklumlah sesat kan.hewhewhew. pengantin tengah makan beradab and opismate lain dah sampai rupanye.first time nampak pengantin terus terpegun. wahh gorges nye rosee:p cantik sangat..pelamin pun cantik:)



pasangan pengantin tengah makan beradab. see see gorjes kan cik pengantin.hehe

ok meh kita layan pic yer:)

cik pengantin yg gorjes n cik pengapit yang comel.hiks:p


kita posing dulu b4 makan








diorang siap ada penyanyi live lagi ok.menarik.hehe


ramai-ramai tengah tunggu turn nak naik pentas amik gambar.haha


sambil tunggu turn amik gambar. ramai-ramai kerumun baby dulu. en bos tengah menurunkan ilmu kah?hehe:p

oasian dan ex-oasian :)

bye kami dah nak balikkk! :p


ok.next destination.next destination
ke mana kami?

ngehngehngeh.mesti lah ke tempat biasa. pegang-pegang mic dulu.kekekeke

ngeee:P

read more...

June 25, 2010

entry bosan



bosan.mahu pergi holiday.saya mahu pergi ke:

1)bandung
2)Krabi
3)Bali
4)Phuket
5)Mabul

ada sesiapa nak sponsor?

ok sekian.terima kasih:)

*aish aish*
read more...

June 24, 2010

handbouquet

berblog secara live dari kedai mamak. sedang meneman en.tunang menonton bola ITALY lawan apetah. ok memang tak amik tahu sebab i sibuk dengan netbook. xpeduli pun apa jadi kt screen tv tu. motif ikut tengok bola? saja nak kasi semangat.boleh? tak boleh ker? eh ikut suka kite lah:P <-syok sendiri

sedang berblogwalking terjumpa plak  handbouquet yang memikat hati. jom kita layan pic di bawah

nampak tak handbouquet dia?(sila besarkan kalau cik-cik sekalian rabun tak nampak yer:p) kalau tak silap buat guna kain felt. oh sangat comel. jatuh chenta. berkenan semua ada. nak buat camni lah.hehe

note: pic di ambil dari blog cik UA. tuan punya yang sebenar tak tahu pula siapa. kepada tuan punya pic i pinjam yer pic u. if i jumpa siapa punya nanti  i letak kredit:)


update:

lihat lihat. cantiknyerrr.
 tengah mencari vendor untuk buat handbouquet macamni:)


**********************

ok handbouquet crystal nih pun cantik jugak.berkenan jugak
pic credit to : Syiraz Lil Cottage

psst: ohmakkau!terkejut tetiba semua orang menjerit. oh rupa-rupanya Italy goal. eleh baru 1 jer. konfirm kalah.
read more...

Seriau

tadi masa lunch berborak dengan zieda& kak suri pasal wedding-wedding yang akan menyusul pada bulan Oct,Nov&Dec nih. tetiba bila fikir hujung tahun je terus kecut perut. cuak sampai tak lalu nak abis kan makanan. dengan zieda asik-asik dengan ayat "eh ko dah nak kahwin lah seri"(ulang dlm 10x) cess kamu zieda:p. serius rasa seriau. bukan seriau pasal duit cam sekarang, rasa seriau nak kahwin. pastu balik ofis tengok lak ticker almost dah nak masuk 6 bulan lagi lah rasa seriau. am i really ready??oh my!oh my! haha over.

iklan selingan : 10 tips to looking best in your wedding picture. jom praktis!(over lagik!) hiks:p

ada rupa seriau tak?? haha ok tahu ini muka sengal:P
read more...

June 20, 2010

Double A's wedding:)




Baru balik dari wedding our close friend masa belajar kat uniten. iefa and her husband arif. sangat tak sangka iefa dah jadi isteri orang. rasa cam cepat je masa berlalu ke hulu ke hilir bertiga masa study kat uniten and tuptup iefa dah bertukar status sekarang:) sangat happy for her. iefa ni kisah percintaan dia drama skit so alhamdulillah dia dah jumpa that someone yang jga dia:) 8 bulan bercinta terus kahwin.bagus bagus. langkah bendul abang ngn akak dia ni.hahaha


at first plannya ramai nak pergi tapi last minute masing-masing ada hal(biasalah geng CS memang camni.susah nak berkumpul:p).so tinggal lah en.tunang and me berdua. tapi semalamnya sempat la g beli gift dengan sham and dira.balik rumah nak balut alih-alih wrapper tak cukup.kotak besar sangat. ah sudah. so first pit stop before ke majlis kitorang singgah g balut gift dulu.


pit stop pertama.cam senang je minah ni balut. kagum


the hadiah 
from:
faliq+seri & sham+dira







Majlis berlangsung di Dewan Gemilang Mercu Idaman,GMI. . nasib baik tak sesat nak cari.  kitorang main redah je ikut map kt kad. sebab guna google map tah ke mana-mana jalan dia tunjuk. sampai ke cheras tu haa. apekah. google map pun gila.haha




Sampai-sampai iefa and arif tengah bersanding. so memang bagus lah. amik pic diorang pastu terus makan. makanan dia sedap. makan dengan sangat banyak. lagi-lagi ada kerabu.oh heaven mmg feveret tu. rasanya orang sebelah jeling je tengok nasik and lauk yang banyak:P ah lantak cheq lapaq!












tengok tu. en tunang dah siap mkn pun i still melantak lagi:P



the goodies : booklet himpunan doa,cupcake & bunga telur




ingatkan nak tunggu lama skit boleh ambil gambar atas pelamin tapi ada pulak budak tu sakit perut nak terber**.so terpaksa lah bergegas balik.bwek~



sebelum balik amik gambar dulu.panaih nih~

read more...

June 18, 2010

Sakit:(


heyo~

tgh sakit sekarang ni. mata berdenyut-denyut sbb mata stress tengok monitor netbook yg cenonet tu. salah sendiri sapa suh buat keja guna netbook cenonet.pdhal opis ada pc beso.hukhuk yang lagi terbaik angin naik sampai kepala sampai muntah-muntah.i hate it! huhu. dah di larang untuk bukak laptop for a few day. tapi tak tahan maa. hidup rasa tak keruan. ni pun curi-curi update sambil tutup sebelah mata macam lanun yoo.haha (mintak-mintak en.tunang lmbt perasan post ni.kalau tak mati lah kene marah) haih kesihatan sekarang memang tak berapa memberangsangkan kebelakangan ni. kena cari supplement nih. saya mahu jadi sihat dan kuat.grrrrrrr~

ok nak sambung tido.kalau dah sihat boleh sambung buat kerja skit.  daaa~


selingan: rindunya nak shopping di pasar baru. kangen sama bandung

psst: en.tunang ajak g trip ke tempat yang tak sangka dia nak pergi lagi.rasa cam tak percaya.oh teruja. senyum sampai telinga beberapa hari ni.mintak-mintak lah plan menjadi.
read more...

June 15, 2010

kawan

baru balik dari lunch dgn en.tunang and dia bercerita sumthing yang buat i terfikir. kenapa perlu ada kawan kalau kawan tu tikam kita dari belakang. bukan ke kawan tu yang patut help and support each other? bukannya nak menjatuhkan lagi. yes? no? haih itulah jadinya kalau suka sangat dengan "politik" bodoh. ish tak paham.tak paham.

moralnya : pandai-pandai lah memilih kawan. jangan sampai tersalah pilih yang buat kita sakit hati. sentap nokkk~ :)
read more...

Jawab tag


ok sebab tak boleh bukak fb(sobsobsob), merajinkan diri jawab tag cik yang nama samarannye dd :p





1) Apakah yg bermain di fikiran anda sekarang?
lapar.nak lunch bersama orang dari bangi.ngeeee :D

2) Apakah nama samaran anda?
seri. kalau nak lagi glamer seri wani.hiks;p (punya glamer nama samaran ni sampai FMIL  pangey i seri wani:p )


3) Berikan 3 org yg anda sayang?
family, mr.fiancee and friends (eh 3 orang ker tu? cam 3 kategori jer.haha)

4) Panggilan utk si dia..
macam-macam ada. tapi yang paling biasa 'u' or 'sayang' sajee


5) Hadiah yg diimpikan dr seseorang yg istimewa?
macam-macam jugak! panjang nak di listkan. nanti pening org itew.kekeke


6) Blog mana yg anda suka tengok?
shopping blog and b2b blog.addicted. rasa tak lengkap hidup kalau tak bukak.baca sampai leka pastu tak sedar banyak keja x siap. or main order barang sampai tak sedar acc dlm bank tahap kritikal.bad girl. bad girl. haha


7) Tagkan pada 15 org blogger..
tamau tag sesape.sekian terima kasih :p
read more...

June 14, 2010

Hantaran:Purple

ok lah. malas nak fikir panic attack yang melanda. nak fokus kat benda lain. jom layan pic hantaran-hantaran (or tema color hantaran) yang berkenan di hati

after di fikir-fikir, di pilih-pilih, di tenung-tenung, di bincang-bincang akhir sudah jatuh hati dengan color purple ini

color sebenar dark skit daripada pic ni

haritu survey-survey kain sudah berkenan dengan color ni. jida ko suka kan? hehe:p

so insyaallah dah decide untuk malam akad nikah color temanya adalah

off-white+purple+black(maybe)

so semua bridesmaid and rakan-rakan comel akan memakai busana(skema.hiks;p) berwarna purple

ok sekarang jom layan pic hantaran yang i suka from team Que Rafael. santekk purplenya. i like~




tapi sekarang ni tak decide lagi nak guna fresh flower or bunga dip. tengah memikirin  lagi:p

sebelum tutup cerita nak tunjuk pic opismate, rose yang baru melangsungkan perkahwinan last weekend. theme color purple juga. cantikss:)


pic di curi dari fb ezzan:p

Selamat Pengantin Baru Rose+Pasangan. Semoga bahagia hingga akhir ayat. amin:)
read more...

Erghh

read more...

June 13, 2010

moral down

uhuk uhuk(batuk-batuk skit)


dunno why sekarang rasa sangat resah and rungsing. bila tengok ticker tu rasa sangat gelabah. lagi tujuh bulan kot. apsal nak rasa nervous sangat sekarang nih. tak sesuai tauu. huhu


banyak sangat benda nak kena fikir, benda nak kena settle.


help help. i need HELP!



read more...

June 08, 2010

Iphone 4!

Iphone 4 : features

Waaaa Apple dah nak launch kan I-Phone 4. teruja! teruja! mak suka nok! bila lah nak sampai malaysia nih. i want! i want! en faliq belikan boleh? *wink-wink* (kedip-kedip mata) haha ok ok. gurau jer:p


 features baru ada front camera. i like!

*meleleh air liuq*

perasaan sekarang : seperti kanak-kanak yang nak dapat mainan baru. ngeee :D teruja~ teruja~ teruja~


pic source: Apple
read more...

June 07, 2010

my weekend

Nak bercerita aktiviti weekend lagi:p hehe

date:5th June 2010

Seharian bersama eein dan zieda  di Jalan Tar

Sampai saja di sana jalan masih tak sesak. kami pergi makan and gosip-gosip dulu. dah abis bercerita baru kami mulakan perncarian.hehe


Pit stop pertama kami.Euro Moda

Tempat pertama yang di tuju adalah euro moda. sebab tujuan main nak survey lace. collection kat sana tak banyak sangat and tak banyak yang berkenan. border lace pun tak banyak.bosan. so proceed ke next destination. pergi ke jakel. tapi masalahnya kami tak tahu jakel kat mana. note: i jarang pergi ke jalan Tar.pergi dalam setahun sekali jer kot.itu pun utk shopping raya. so jauh jugak lah kitorang berjalan, and then tetiba ternampak SSF, so apa lagi. singgah lah kan and membeli ribbon untuk pomander ball. then jalan-jalan lagi still tak nampak Jakel. tapi at last thank god ternampak juga. terus meluru ke Jakel.excited (i jer lah sebab makcik 2 org tu dh penat berjalan.hehe)

kakak ni dah excited try kain.hiks:p
baju raya ke kak?


Masuk dalam Jakel omaigod. heaven gila. kain penuh di merata-rata. rasa macam kat bandung sangat. i likee!
rasa sangat rambang mata. jenuh juga lah try lace yang cantik-cantik tapi end up tak dapat decide jugak kain mana yang sesuai. memang bukan kepakaran i lah. aish aish. tapi siyesly kat jakel banyak pilihan. kain merata-rata. border lace pun banyak. tak macam kat euro moda. just harga dia mahal skit lah



my theme color:p



purple untuk bridesmaid 


ingat kan mahu shopping skit kat kedai bunga reben. rupa-rupanya kedai tutup daaa sebab haritu public holiday. apsal lah tak teringat. lenkali nak datang memang kena call dulu.huhu

perjalanan di teruskan lagi sebab eein n zieda nak beli tudung. haaa bersesak lah kau kt belakang tuh. oh my. sesak gilak. tak suka. tapi dalam sesak-sesak tu sempat jugak lah diorang rembat dua-tiga helai tudung.hehe



aktiviti penutup di wangsa walk. muka penat tak hengat:p


***************************************************

date : 6th June 2010

aktivit harini adalah organize suprise birthday party untuk my ex-housemate nadia. si bf nadia cakap dari hari khamis lagi. tapi after that dia diam jer.ingatkan dah tak jadi so biarkan je lah. sekalu tup tup dalam pukul 1 dia msg cakap nak buat jugak and nadia dah otw dari tioman nak gerak ke kl and jangka sampai pukul 4. kitorang (me and syeri) dah gelabah. terus siap-siap nak beli bahan-bahan hias rumah. beli baloon and wall deco saja. sebab confirm last minute sangat tak dapat lah nak deco rumah over-over sangat. buat simple-simple saja.hehe




dalam pukul 3 digun sampai nak tolong-tolong kitorang tiup belon. tapi baru tiup 3 belon je semua dah semput. tak larat yew. mengah nak tiup belon. terus decide nak g beli pam belon.hahaha. mula-mula ingatkan tak yah lah beli pam belon tu tapi tak sedar diri rupa-rupanya dah tua. semput sekor-sekor.hahaha


time ni nazi and amru dah sampai.
mengerah tenaga menyiapkan belon-belon. penat.haha





dalam pukul 4.30 kami siap settlekan semua. ok tinggal nak tunggu birthday girl sampai. dupdapdupdap tunggu nadia sampai and bukak pintu rumah. sekali tunggu punya tunggu nadia tak bawa kunci.kitorang kena bukak pintu.ok plan B sembunyi belakang dinding ramai-ramai. masa tengah nyorok-nyorok tu boleh lak lupa yang kat pintu masuk tu ada cermin yang boleh nampak kitorang. sekali nadia ternampak pulak.hahahaha.tak sempat nak jerit suprise nadia dah gelak-gelak. cess terkantoi plak:))


si birthday girl:)

happy birthday to u~~



ahli-ahli kecil:p

happy birthday nadia. semoga panjang umur and murah rezeki. walaupun kitorang kantoi tapi at least ko takde clue langsung sampai lah masa masuk dalam rumah.hikhikhik:p
read more...
 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©