Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

July 25, 2010

Shopping raya?

sana sini orang duk sibuk iklan shopping untuk hari raya.hurm wonder why tahun ni memang tak amik tahu langsung pasal shopping raya. even en tunang dah bising banyak kali kalau nak pergi shopping baju raya kt jalan tar mesti pergi before puasa.wajib. tapi bila dengar jalan tar bukan teringat pasal shopping raya. yang teringat nak beli-beli bahan untuk wedding. nak beli bunga, nak beli beads, nak beli ribbon la etc etc.en.tunang pun pening nak melayan. haha. memang bahana wedding preparation sampai raya pun dah tak ambil peduli. padahal kalau dulu baju raya tu memang benda paling penting lah.yer lah nak melawa di pagi raya kan. sekarang ni pandang sipi jer.  hehe. rasanya tahun ni pakai je lah baju yang sedia ada. melainkan kalau ada orang baik hati nak belikan * wink wink :p

eh cakap pasal raya. korang semua dah abis ganti puasa belum? cepat-cepat abiskan. dah last minute sangat nih.hehe
read more...

Map

hello! salam ahad! *eceh cam skema

tengah dalam mood cari idea untuk invitation card nih. tapi end up mencari idea untuk map. hehe jom layan!

suka sangat dengan map bergambar yang berwarna-warni. sangat comel. i likee!

pic credit

pic credit



pic credit


instead buat map bergambar je, buat map separti kat bawah ni pun best jugak. tambah direction instruction untuk senang kan tetamu. idea menarik. mahu cilok nanti:p

comel kan ♥

tengok tu skit punya panjang instruction dia. konfirm tak sesat punya.hehe

pic credit


tadaaa! ini our map untuk engagement haritu. hasil nukilan dari en.tunang sendiri. last minute punya map. macam main-main jer. tapi i suka.hehe

read more...

July 22, 2010

Bebel kosong

dalam banyak-banyak preparation benda yang paling tak di fikirkan adalah berkaitan segala urusan deco-deco rumah.khemah, pelamin, bilik pengantin etc. semua lepas kat mak.hoho.tapi lately baru terfikir bila tengok cantik nya wedding orang lain. dengan deco latern lah, arch kristal2 lah. wah sangat berkenan. tapi sayangnya mana nak cari kt perak nun *rasanya ada je. tapi diri sendiri yang malas survey*.kadang-kadang rasa sangat jeles dengan b2b yang ada di area KL/Selangor. banyak sangat vendor yang best.i ni nak amik dari kl alahai over budget la pulak.uhuhu. maybe untuk my wedding akan guna khidmat wp yg buat utk wedding abang i and my engagement haritu. Saiful Design Manjung. hasil kerja diorang cantik. tapi tak discuss-discuss lagi dengan diorang. ish ish dah tinggal berapa bulan lagi jer seri oi. kang diorang fully booked baru padan muka

ok lah tak tahu nak bebel apa lagi *bosan bosan bosan*. nak berangan pelamin idaman sat.hehe

psst: dah nak dekat puasa. tetiba rasa sedey bila teringat tahun depan dah kena bahagi-bahagi hari raya. tak boleh beraya seminggu dah kat rumah.hukhuk~
read more...

July 20, 2010

5 months and i ♥ it!

it has been 5 months since we've got engaged. happy 5th month sayang:) never been happier. i love you ♥ ♥ ♥ . another 6 months till the BIG day. woah can't believe it. cepat nya masa berlalu. can't wait to be legally urs *kawan-kawan sila jangan muntah ok:P*. 

caiyok caiyok to us:)

psst : terkena food poisoning la pulak.kepala pusing-pusing di ikuti muntah-muntah. BENCI!
read more...

July 18, 2010

how i spend my saturday with mr fiancee



cam panjang lak title entry ni.hehe.ok jom layan entry bergambar yer:)


 
hi! seri dan faliq disini! :b


destinasi pertama




sneak peek design dari Qudyn :p simple saja.tak sabarnya nak fitting<-ok ini over kain pun tak hantar lagi.hikhikhik

destinasi kedua
alahai muka kena paksa g Jln Tar. cian. hehehe


syarikat bunga reben.tempat kegemaran b2b untuk memborong


jom borong jom. sambil-sambil tu carik idea

ilham unutk bunga dip idaman mak:p


ilham untuk handbouquet


cantiknya stand chandelier ni. kalau letak kiri kanan katil dalam bilik pengantin mesti cantik.
mode buah berangan saja ni. tak mungkin berlaku.hehe

seligan yang tah hape2 ;p

bunga. sayangnya tak ada color purple gelap

crystal butterfly. comels & murah

"haaa ni dia kain yang qudyn suh beli untuk baju i" -> excited mengkaji kain.hehe

*******


hasil memancing di kedai bunga reben:P


  • nota satu: part attire untuk majlis akad nikah and bersanding dah settle.all ticked! tudung,veil semua include.yayy i sokaa. qudyn akan matching kan my dream pink wedding shoes dengan my dress.nanti nak cari stokin pink.aha comelnya membayangkan en.tunang pakai stokin pink. 
  • nota dua: tips dari qudyn. jangan beli chiffon or satin di bandung. kualiti tak sebagus di malaysia. so kalau nak ke sana just beli lace sahaja. ok noted~
  • nota tiga: dulang hantaran nak guna kristal saja. tak nak pakai fresh flowers dah sebab dah jatuh hati dengan satu dulang hantaran di Semua House.*pic tak berani plak nak letak.terpampang dalam pic tu NO CAMERA. takut kang kene saman lak:p haha* 
  • nota empat: mak call nak inform my bilik kat rumah ada 'benda'.WHAT? oh no! tapi no wonder lah sebab bilik tu memang tak pernah orang tinggal lagi since kitorang pindah ke situ.   <-eh eh masuk cerita mistik lak tetiba. haha
read more...

July 15, 2010

BFF :D

aduyai bosannya harini. ok harini nak sambung entry tertunggak. dah lama kot entry ni tersimpan dalam draft jer. di anak tiri kan. sian dia. ngehngehngeh:P

ok nak cite pasal pergi ke a famosa resort bersama my bff haritu. korang mesti taknak tahu pun kan. tapi tak kira nak cerita jugak. tengah bosan sangat nih.aci la ek. hehehe

ok ok berbalik pada a famosa.

so pagi-pagi sabtu terus gerak ke melaka. tapi tuptaptuptap sebab masalah teknikal dalam pukul 10 baru kuar dari bangi.pastu singgah RnR jap untuk makan brekafast sebab nana dah tapaukan kitorang nasi lemak yang mak dia masak.oh sangat best. *siap balut betul-betul cam berniaga.comel jee

tempat kami berkelah berbreakfast:p

nasi lemak mak nana ni memang terbaik.sambal dia sedap giila.tak tipu!

seperti biasa kerja mengorganize ni kerja siapa adik-adik? mesti keje kak seri lagi *sambil tunduk pada diri sendiri.haha* oleh sebab trip ni memang untuk kitorang bertiga jer *boys r not allowed.sorry yer encik-encik tunang sekalian:p* so takde lah susah sangat nak booked bilik. booked satu bilik yang baik punyaaa untuk kitorang. besar dan cantik. akak suka:D hahaha

kitorang stay kat D Savoy Condo,A Famosa Resort

aksi biasa dalam lif:p

Family Studio

tempat pertama yang kami tuju lepas check in adalah A Famosa Water World.mandi manda.wuhooo!tapi sayangnya water world adalah sangat hambar.kitorang mandi sekejap je terus keluar. safari lagi menarik rasanya. tapi tak masuk pun sebab malas. balik bilik baring-baring atas katil sambil bergosip itu lagi best.hehe



kat luar water park tu ada gajah,unta and kuda.seronok

ni before gajah tu cam nak serang kitorang sebab si cepah ni asik kata si gajah tu busuk. bertempiaran kitorang lari.hahaha.sensitip gajah nih

malam tu kitorang gerak makan kt umbai. tapi nak sampai ke umbai tu punya lah lama sebab kitorang tak tahu jalan nak ke sana.last-last sekali kitorang tanya kat abang shell. baik punya instruction dia kasi.siap lukis dalam kertas. kitorang follow jer lah. bla bla bla traffic lite ke tiga belok kiri.kitorang dengan semangatnye follow instruction dia, sekali masuk kiri kat 3rd trafic lite tu jalan gelap gelita dah pelik dah tapi kitorang ke depan lagi tetiba bammmm keliling kawasan kubur.kiri kanan depan belakang kubur. cuak gila.orang langsung tak ade.apa lagi laju-laju patah balik.mata tak pandang kiri kanan dah.pandang depan jer. ingatkan abang tu nak buat dajal rupanya kitorang tersalah trafic lite daaa. aduyai.lawak betul punya dugaan.haha.

last-last sampai jugak.ape lagi memang pulun makan lah.2 jam ko nak sampai sana.lapaq gila.memang lazat hingga menjilat jari. makan sampai kembung perut. heaven! hehe ni first time datang ke sana baru lah tahu kat sana orang makan seafood dengan nasik lemak.erm cam pelik tapi layan kan aje.hehe

ramai gila orang kat umbai.

nana membuat tangkapan:p

nasi lemak

muka tahan lapar 1

muka tahan lapar 2




Pas makan jalan-jalan kat bandar kat melaka. Jalan-jalan sekejap je sebab kitorang nak cepat-cepat balik nak baring atas katil sambung gosip lagi.haha itu je lah keje kitorang. jalan-jalannya nan ado sangat. banyak nak balik baring atas katil je.itu lagi best kot. ala-ala leisure trip. bukan huhahuha trip:p .











kami ♥



After breakfast balik tidur jap pastu terus gerak nak balik kl. tapi on the way tu sempat singgah beli durian D24. durian dia memang terbaik wokkkk. isi tebal gila.rasa dia berlemak habis. tapi harga pun terbaik gak. kena nak dekat rm100. bulat biji mata mendengar harga. hahaha:)) tapi takpe layan kan aje. dah kate sekali sekala.hiks~

muka tak mandi pagi segar  pergi breakfast di cowboy town





dah nak balik



promosi baik punya~ tapi tipu je tu RM1 1kg. nan ado

kami beli yang nih


seronok sangat dapat spend time dengan diorang. dah lama kitorang tak spend time bertiga camni. almaklumlah semua pun dah busy dengan life masing-masing so dapat bertrip bersama-sama ni memang lah kitorang sangat excited walaupun takde lah jauh mane pun.lagi-lagi me n nana dah terlepas trip ke Universal Studio dgn geng-geng yg lain.hehe.pasni dah boleh start organize dah the next trip utk next year.ya untuk next year yer. tahun ni dah tak boleh. saye nak tawen.hahahah. ke mana kita?

mari kita ke Bali..yeahhhhh~






read more...

July 11, 2010

D.I.Y Project - Corsage


my current project this weekend yang dah lama pending. akhirnya dapat merajinkan diri untuk start bila dah terasa pressure bila orang keliling keluarkan ayat "eh seri ko dah nak kahwin lah. dah tak lama kan" and then baru tersedar dari lamunan indah banyak plan & project pending. haha

24 pieces done. 26 to go. nak add up beads lagi. caiyok seri! hehe ok lah malas nak tulis panjang. jadi mari kita biarkan gambar berbicara:p hiks~

 

psst: cepat betul masa berlalu. seriau datang lagi.
psst lagi: wedding book hilang. sedey. apa kah tandanya? huhu
read more...
 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©