Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

November 17, 2011

My BFF's Wedding


NOTE :  update tertangguh

last week kan minggu tarikh cantik. so harus lah banyak majlis kawen kn. hehe. 11-11-11 jugak jadi hari bersejarah untuk my cik pengapit. actually both cik&encik pengapit kami kahwin pada hari yang sama. so serba salah jap, faliq nak pergi majlis en.pengapit dia, isteri dia plak harus lah nak pergi majlis cik pengapit dia kan. dua-dua pun bestfriend, tapi harus lah isteri dia yang menang.kihkihkih:p

malam 11-11-11 tu beramai-ramai kami ke subang. suma amik cuti untuk pergi majlis nikah nana. seronok semua ada. teringt majlis nikah sendiri dulu.hehehe

sampai-sampai nana dah siap makeup.makeup by ayang kamel

sumpah cantik please. ayu and sweet je. likelike!


oh kalini yours truly pula yang jadi pengapit kepada cik-pengantin.kita tukar baton.hehe

pengapit menjalankan tugas dengan komited nya:p eceh


alhamdulillah dengan sekali lafaz jer nana sah menjadi puan. yeay happy dh tambah lagi sorg geng.hehe

hantaran-hantaran

the boys dan pengantin

malam tu sampai rumah dalam pukul 1.30am. gerak dr subang 11pm tapi kitorang buat le tour de kuala lumpur. dari subang->pj->ampang->bangi. ada yang nak balik rmh amik bj lah,itulah  inilah.pulak tu ampang jem gila. pukul 1am pun jalan jem.macam-macam. nasib baik driver kental:p kitorang penumpang kt belakang ni happy aje.hehe

esoknya pagi-pagi dah bersiap nak ke subang. saja je nak dtg awal. nak teman nana bersiap and nak jumpa MUA nana.hehe.sampai-sampai nana tengah makeup.


siapa lagi MUA nya kalau bukan deq sha. happy gila jumpa diorg. mengenang balik memori hampir sethn yg lepas. borak-borak, gelak-gelak. kalau make up session dgn deq sha mmg fun.hehe. ayat deq sha "seri kau ni aku jumpa asik pakai warna silver aje kan." nak buek camno.baju kawen warna silver baju pengapit pun silver.haha

and diorg berbaik hati jugak touch up muka cik pengapit ni.wahahahaha happy gila :)) tadah muka aje.

muka lps touch up.hehe

dlm pukul 1.30tgh hr pengantin lelaki sampai, tapi pengantin perempuan nya tak siap lagi. kompang dah berbunyi. haaa amik kau kelam kabut semua siapkn pengantin.ekekekeke


pelaminan cantik and simple. suka!

Pengantin bersanding

pengantin dan cik eh puan pengapit :p kamera faliq yang pegang, mmg dia fokus kat bini dia jer lah.hahaha:p

kek kahwin. my taste!

pengantin baru di meja santapan:)

hari tu jugak kami di dendangkan dengan live performance dr adik beradik nana. best! diorg adik beradik semua pandai main instrument. nana pun sama. pandai main drum ok!

group photo harus ada.

lepak-lepak dalam pukul 4 baru lah gerak dari subang balik ke bangi. penat gila.


malamnya pulak ada kitorang activity lagi. acara menonton AIM + potluck kecil-kecilan.geng2 merps datang ke rumah. menonton AIM beramai-ramai.hehe.AIM not bad lah, tapi persembahan yang paling kitorang suka masa 4 lagu karaoke tu. memang bergema satu rumah menyanyi ramai2. hehe. seronok.


and kesan dua hari yang busy hari ahad laki bini pengsan sampai tengah hari sbb penat sgt.tapi bahagia gak dpt bangun lmbt.tihtithith;p






read more...

November 16, 2011

Family Outing



baru-baru ni suruh faliq download kn korean show Running Man (hasil dari pengaruh dd :p ) tu. semalam balik rumah penuh excited konon nya nak tengok lah. tak sabar-sabar nak gelak ni.

tapi alih-alih rupanya faliq terdownload show lain daaaaa. dia pegi download show Family Outing t_t boleh plak dia tersalah download.punya lah jauh beza bunyi running man dgn family outing. nampak sangat tak kasi perhatian kn. tskk tskk

lain yang nak tengok lain yang di download

tapi dah download tu layankan lah jugak. rupa-rupanya kahkahkah lawak jugak show Family Outing ni yer.padahal ini show lama -ketinggalan- faliq pun terjebak sama menengok.berdekah-dekah kami laki bini gelak.  =DD

ok tak rugi jugak tersalah download.hehe.

kitorang tengok yang season lama punya. sekarang dh ade season baru. hehe



read more...

November 14, 2011

11-11 & 12-11


my best friend got married!
yeay!

such a memorable day:)

111111






121111







read more...

November 04, 2011

Meraikan cik bujang



hujung tahun ni ramai my friend yang menamatkan zaman bujang. bulan sept berbusy untuk majlis untuk nazi

next in line bulan ni pulak my best friend merangkap cik pengapit saya yang menamatkan title bujangnye.hehe.

tarikh harus lah 11.11.11 and ironi nya dua-dua pengapit kami lelaki dan perempuan bernikah pd tarikh yg sama. no no no bukan kahwin dgn each other. dengan pasangan masing-masing lah.hehe

so dah dekat-dekat majlis harus lah kitorang buat partayyyy bujang kan -party la sgt- haha.  plan dah setup awal-awal.since bulan 10 schedule semua penuh and 5hb pulak dh raya haji kan. kita pilih hujung bulan. tarikh yang cantik. cantik sebab semua dh masuk gaji.ahahaha

masing-masing excited nak tunggu 29hb.hehe. yours truly lak kebetulan time tu family-in-law dtg, nasib baik lah faliq tak kisah isteri dia nak kuar bersleeopver bersama org bujang yg lain. yahuuuu.hehehe


ini dia geng pelancong dah sampai. konon-konon ala-ala melancong ke krabi kate ko. padahal ke flamingo ampang je.haha.

ada gaya pelancong tak? haha


sampai hotel terus semua bersiap-siap secara pantas nak pergi dinner. konon nak sampai hotel awal. sudahnya maghrib gak sampai. melencong g bershopping dulu:p oh tp bkn yours truly lah,ahli-ahli yg lain mencari baju tema.tema warna pink . so bersungguh mencari. berpinar mata mencari. tapi biasalah kan, bila time kita nk beli time tu jugak lah susah nk cr, kalau xnk tu merata-rata je warna tu ada. hehe


dah siap.  ahli lengkap:)

 
kami dinner kat sini. Flora Kafe. cantik gila decoration. memang sebab utama kami datang ke sini.hehe. lagi best time kami datang tak ramai orang. kosong jer. so boleh lah bergambar sesuka hati.hehe


sesi bergambar bermula sementara nak tunggu makanan sampai:p

turn out bila makanan sampai semua masakan melayu adalah super sedap. pasta dia kureng skit. tp masakan melayu sgt superb. and desert dia pun. oh myyy. sgt sedap. order sagoo gula melaka. ya allah sedap gilaaa!

ini dia sagoo gula melaka yang sedap sangat sangat tu. lemak manis berkrim semua perfecto!


cik bride to be

me and cik bride-to-be

me and cik next in line bakal bertunang. hehe




 
sebelum balik harus lah ber camwhore kan. amik gambar amik gambar sampai letih.hehe

balik dr dinner blk hotel sambung movie time beramai-ramai dlm bilik.  tengok cite The Blind Side

omg cite ni sangat sedih. kesian sgt tgk muka Big Mike tu. ssedih. tapi dlm sedih-sedih tu ramai gak yang kecundang nak habiskan sbb dh penat. cuba bertahan tapi tak mampu sbb dr siang dah penat. haha. tapi last-last tido pukul 430am gak sbb berpillow talk session bagai. patut habiskan aje movie tu.sampai harini tak sambung-sambung tgk.hahaa




Pagi esok terbangun awal la pulak. damn sekarang ni memang dh susah nak bgn lmbt. pukul 8 pagi semua dah terjaga.mata still layu tp takleh tido dh.rugi.haha


lalu berjalan-jalan di tepi tasik sambil bergambar and berbreakfast. 

mula-mula plan nak mandi pool. tp biasa lah. planning je rajin. tp executenya mls sekor2.hehe


ini breakfast kami . American breakfast and nasi lemak. nasik lemak tu presentation je lawa. tapi rasa tak sedap pun. huhu

habis berbreakfast balik bilik laju-laju berkemas sbb dh time check out. tp end up kene patah balik ke hotel sbb puan yours truly ni tertinggl brg dlm bilik.ahahaha  memang sgt sesuai gelaran juara cicir barang tu di beri :))


dan..

inilah aktiviti terakhir kami untuk haritu. tengah-tengah hari makan durian. sedap yeop! haha


 alhamdulillah semua plan berjalan dgn lancar. tak sabar nak tunggu her wedding. i love u my dear best friend :)
read more...
 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©