Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

September 30, 2010

Open house, beraya, makan

syawal adalah bulan yang seronok. kenapa? sebab dipenuhi dengan makan makan dan makan. suka.haha.

jom kite layan gambar yer:P

syawal minggu pertama: Open house at nana's & Weeding Hazel

unimates:)

nasi impit berlauk rendang berkuah kacang *nyum nyum

bergegas ke wedding hazel di seremban. di layan sendiri secara exclusive oleh pengantin.kate sampai lambat kan.pukul 6 gitu.hehe.


with the beautiful bride:)

Syawal minggu kedua: Open house at nazi's & sharul's

otw to nazi's

banyaknya makanan *nyum nyum

si cantik manis tuan rumah:)


lepas jugak rindu dendam kt laksa.terbaik.hehe

kerumun kerumun:p


ulang makan kali ke-3 :p

tuan rumah dan kekasih hati makan beradab.ehem ehem:p

us:)


at sharul's. ramai sangat orang so tak banyak ambil gambar

posing-posing

us again:)

syawal minggu ketiga : Potluck raya ofis

sebelum dihidang


membuat persiapan. semangat gile time nih.dah lapar lah kate kan.hik:p


rojak ngelat from me.malas nak masak.haha


senarai menu dari ahli-ahli majlis:p


gadis-gadis level 2


senyummmmm:)


baca doa dulu sebelum makan


ok sekarang dah boleh makan. kerumun kerumunnnn


desert table yang juadahnya sentiasa bertambah


the girls:)


kerumun kerumunn lagi.kekeke


sebahagian dari ahli-ahli majlis 
sambil-sambil menunggu sesi tapau menapau.hehe

jumaat ni ada jamuan raya anjuran dari main con and hujung minggu ni ada 2 wedding lagi nak attend.see makan free lagi. seronoknyaaa. heeee :D





read more...

September 29, 2010

Mumbling

oh oh october sudah menghampiri. bulan yang sangat busy dan penuh aktiviti *i like tapi sudah rindu dengan mereka ini dan ini. bila tah dapat jumpa dan hang out sekali.semua orang busy.huhu rinduu (taken from eein's:))

♥ OCT
Wedding Rahman & Fida
date: 2nd October
Wedding Soba & Pasangan
date: 3rd October
Ist International Pameran Pengantin Malaysia
date : 9th October 2010
Trip to Bandung
(date:12-16 October 2010)
Sent kain to QudynMeet Unaisah Azlan
date : 23rd october 2010
Tempah Invitation Card
Tempah outfit for Family&bridesmaid


eh sebenarnya tak tahu nak menceceh apa. nak upload gambar pn x boleh. so later later lah dengan entry bergambar.banyak gambar nak masukkan ni.hehe:p


psst: ticker tick tock pun dah masuk 3 bulan 29 hari. oh time flies~
read more...

September 26, 2010

Pameran Pengantin Malaysia is coming back!


oh baru tahu bulan october ni akan ada lagi pameran pengantin malaysia anjuran Urban Vibe bertempat di KL Convention Centre. wah kali ni MESTI pergi. pameran sebelum-sebelum ni semuanya asyik terlepas. kecewa betul. kali ni pergi dah dekat dengan tarikh our majlis, mane tau terjumpa mana-mana pakej menarik kan? jom korang kita pergI:)

read more...

September 23, 2010

Ringkasan

banyak benda nak cerita. tapi udah takde modal nak taip panjang-panjang. malaih sesangat nak perah idea.


  • dalam mode mencari rumah. sewa aja dulu:p udah ketemu yang berkenan. tapi mak aihh depositnya melampau-lampau. sentapppp. panjang berjela list depositnya. deposit pembersihan? selama ni tak pernah dengar pun deposit cam tu.ker memang ade ek?? semoga dapat kawtim harga bayekk punyaa dgn tuan rumah kalau tak masih perlu meneruskan pencarian our home sweet home dengan bersungguh-sungguh. tak sabar nak deco rumah sendiri (gedik:p)
  • setiap malam bergelumangan dengan gam menyiapkan persiapan-persiapan yang perlu. tiba-tiba rasa insaf wujud bila tengok ticker dah menghampiri penghujung 4 bulan. oh my oh my. banyak lagi yang tak siap. tambah dengan nervous lagi. *nervous apa pun tak tahu. bukannya nak hadap tok kadi pun.haha wahai en.tunang mengapakan kamu masih boleh bertenang? pinjam skit ketenangan kamu boleh?haha
  • tiba-tiba rasa macam nak tukar banyak benda. NO NO NO. cik seri sila tetapkan hati pada pilihan terdahulu. takyah survey-survey dah. nanti banyak sangat tiba-tiba nya.
  • majlis bertandang akan berlangsung sebulan after majlis di perak. perlu balik ke johor  November ini untuk mencuba dan mencari baju untuk bertandang. tak ku tahu apa tema dan warnanya.  majlis bertandang 100% MIL yang uruskan.ku hanya perlu bawak diri dan tadah muka saja ke sana. hehe
  • dalam banyak-banyak benda boleh pulak terlupa pasal pre-wedding photoshoot. kene re-set balik tarikh dengan team KalerPensel. buat bulan 11 ok kot kan? konsep and tema pun blur-blur lagi ni.huhu
  • berat badan naik mencanak-canak. dah tembam bam bam. oh camne lah nanti masa nak amik measurement baju. *malunya badan semakin membesar.padahal patutnya makin mengecil hope sempat turunkan berat badan b4 tu. diet yuk!
  • sedang menghitung hari untuk ke bandung.kurang dari 3 minggu tapi tak booked hotel lagi.rasa cam nak terjah je masa sampai kat sana. *wah wah berlagaknya kamu cik seri.kang takde bilik naya jer . yippi tak sabar nya nak shopping shopping dan shopping:D

itu saja

Sekian, terima kasih :)



read more...

September 17, 2010

Entry Raya

*entry raya yang tak post2

hai korang-korang. camne raya best tak? hehe

as for me not bad lah.sederhana meriah. *wah sederhana meriah katanya  ada a few saudara tak balik. so macam tak cukup korum tahun nih.hehehe. and this time jugak pertama-tama kalinya pagi raya beraya kat manjung. before ni malam raya dah balik taiping.tapi tahun ni my dad keje lak.nasib baik taiping dengan manjung tak jauh.so takde lah kisah sangat.huhu.


pagi tu pas bermaaf-maafan semua dengan parent and adik-adik kitorang pecut balik ke taiping.dalam pukul 10 dah sampai rumah opah. sedara mara semua dah ade.meriah.

jom kita balik kampung yuk~




saye berumur 18tahun.so masih layak utk mendapat duit raya.hewhewhew~

the girls


the boys


tahun ni kami kembar lagi.syok oo ade adik perempuan.haha


cucu-cucu opah yang comel *mwahahahahaa:))

tapi kat taiping pun tak lama. dalam pukul 12 dah bergegas lak ke nibong tebal.kampungg sebelah bapak.singgah sana lagi lah sekejap.pukul 1.30 kitorang dah bergegas balik ke manjung sebab my dad kerja pukul 4.pastu pukul 6 patah balik ke taiping sebab opah buat kenduri tahlil. haish haish raya first banyak habis dlm kereta jer.memang keje gila. tapi sebab raya kitorang redah jer.haha

sampai balik rumah opah kenduri tak start lagi pastu dah busy duduk dapur isi lauk pauk untuk tetamu. busy gile sampai tak sempat pun nak snap gambar.pastu asyik kena usik pasal nak kahwin .sempat tau diorg tu nak buli.tengah sibuk-sibuk orang nak kenduri  tahlil nih.haha.tapi takpe.i like.rasa cam bakal pengantin.wakakaka:)) *gedixx

malam tu pas kenduri abis je dalam pukul 12 terus kitorang cousin-cousin pecut g melepak. ni acara tradisi setiap tahun.so tahun ni wajib lah buat kan since tahun depan akak diorang ni dah tak single.dah susah nak melepak kang. sobsobsob:( lepak bergosip itu ini. pastu pi lake garden cari lelaki yang seperti perempuan itu.oh sungguh menghiburkan.sudahnya pukul 3 baru sampai rumah.haha







presenting my bridesmaid. ada lagi a few untuk di reveal.hehe

raya kedua dan ketiga adalah beraya-beraya dan beraya sampai penat. nak amik pic pun dah tak larat.so takde gambar untuk itu.hehehe:P







read more...

September 09, 2010

mari kita meriahkan raya kite dengan.....

pelitaaaa~

color pink harus ada ok. baru naik seri.ceh ceh ceh~


hehe. tadi masa berjalan-jalan dengan adik-adik tetiba rasa tergedik nak pasang pelita kat rumah. sebelum-sebelum nih tak pernah pun. ada panjut pelita kat rumah pun syok jugak.rasa meriah sikit kan. padahal esok dah raya.tapi takpe kan.raya pun sebulan jugak.hehe

kakak diorang yang excited lebey.mwahahaha

oh tadi dah ada pengumuman raya kan. raya jatuh hari jumaat nih.yeay~ walaupun ada ura-ura raya hari khamis. bikin kecoh jer gosip2 camni.hehe:p

dengar jer pengumuman raya terus ajak adik buat henna. motif?? konon nye henna raya lah tu.padahal gedik jer lebey.hahaha

ramai gila orang buat henna dengan auntie ni.berderet-deret tunggu giliran. see see bukan i jer yang nak buat henna raya.hiks:P


tangan yang masih suci dari sebarang contengan


50% siap


tadaaaaa..hasilnya. 
cepat jer kering inai ni.hasil yang memuaskan denga harga yang ciput.mestilah i like kan.
hewhewhew~

pastu mestilah ada sesi camwhoringkan. tak sah kalau xde.hiks:p



esok dah raya.cepat betul ramadhan berlalu kan. selamat hari raya diucapkan pada semua yer. hope semua bergembira di hari raya ini:) daa~~
read more...
 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©