Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

March 30, 2010

ho yeahh!

Yay bercuti bercuti.

Akhirnya hari yang dinanti-nanti telah pun tiba

me, mr fiancee and friends will off to langkawi tmrw :D super excited ! sesuka hati jer bercuti tengah-tengah minggu masa tengah busy. nasib dah pindah-pindah company kalo tak masaklah opis ku 5 orang staff hilang serentak:p kekeke


Ok lah.Jumpa lagi nanti ya:)


Langkawi kami datang niii!!



pssst : ouh tapi agak sedey sebab cik eein tak dapat join. rasa kurang sumthinglah kamu xde cik:(
read more...

Hantaran

Oleh kerana hantaran masa tunang sudah meletupkan poket kami masing-kami.haha.kali ini kami hanya akan beri barang yang simple-simple saja untuk our wedding. ouh sebut pasal hantaran tunang, ramai jugak yang bertanya kenapa masa tunang kami beri barang yang agak mahal. hurm actually reasonnya sebab majlis tunang cost nya tak mahal. so masa ni lah kita boleh nak spend lebih sikit untuk apa yang kita nak. and untuk wedding banyak cost lain yang perlu kita fikirkan so instead beli hantaran mahal boleh lah cut cost untuk benda lain. tak gitu?? tapi itu pada pendapat kami lah. semuanya still bergantung pada pendapat dan kemampuan masing-masing:)

untuk wedding dulang hantaran adalah 5 berbalas 7. masih dalam sesi memikirkan apa mahu beli.let's check it out!

Seri - Faliq

1) Tafsir Al-Quran+ Sejadah
2) Perfume Set
3) Persalinan (Kemeja etc etc)
4) Kasut
5) (Tak tahu lagi nak kasi apa. idea? idea?)
6) Coklat
7) Cake


Faliq - Seri

1) Buku-buku agama + Telekung
2) Perfume Set
3) Persalinan (Baju Kurung)
4) Kasut+Handbag
5) Coklat
 +
6) Mas kahwin & (gelang/rantai)

Aim kami sebulan 1 hantaran yang wajib dibeli . So bulan ini di mulakan dengan barang-barang No 1.
Weee :D
read more...

March 29, 2010

Wan's

Wohooo weekend sudah habis. tak suka! tak suka! mahu cuti lagi! hoho

Minggu ni tiada apa yang dibuat. sekadar berehat di rumah. terlepas satu event yang best which is bloggers and brides gathering yang berlangsung pada hari sabtu. Teringin sangat nak pergi:( tapi apakan daya.huhuk~


Di sambil tu mengambil kesempatan celebrate birthday my hosmie Cik Wan Noradzura:) Terlewat 2 hari sebenarnya. tapi takpe lah kan biarkan lambat asalkan celebrate.heehik:P



saya dan rakan serumah saya (ayat skema.haha)


Kek bertuah yang menjadi pilihan. Tahniah!




Paksa cik birthday girl tulis sendiri apa yang nak di tulis. camner tuh? hehe




Gigih sekali pekerja BR ni menulis atas kek kami. tapi punya lah susah nak tulis. sebab cake tu penuh dengan hirisan(or parutan?) white choc. cian cian. hehe




Cik birthday girl menunjukkan bakat dan skill :p


kami hanya menjadi pemerhati setia. buli birthday girl.keke



Mamat ni dari jakarta. Masa i amik gambar dia asik bilang " kamu enggak mahu amik gambar saya?" . tapi bila i hala je kamera kat dia terus sipu-sipu malu. haha comel. dengar mamat ni bercakap serius terasa seperti di bandung u. rindu seh suasana bandung(cakap macam lah bandung tuh kampung halaman.bahahaha).


hasilnya.
translate ayat atas cake : It's Wan's



Happy birthday to Wan! haa pasang lilin tuh:p



Seperti biasa. before nyanyi eh silap before tiup lilin mari kita posing dulu!




 
ok. sudah boleh nyanyi. tapi sebelum tu kena posing gak.haha
 
 
 
seri says " happy 25th birthday wan. semoga happy selalu:) "
 
 
 
sekian. terima kasih
read more...

March 27, 2010

Berani kah anda?



Mahu pakai veil seperti ini di majlis perkahwinan anda?

atau

mahu konsep seperti ni?


hehe mesti jadi pengantin yang paling di ingati.

terima kasih lah kepada kak suri yang selalu rajin kasi link-link idea "unik" dari Wedinator.com. haha


Mahu lihat yang lagi pelik? sila klik sini ya:P
read more...

March 25, 2010

Dah agak dah :(


huhu seperti di jangka tarikh wedding yang kami pilih pasti ada masalah:( tadi my mum call. dia cakap on that day semua dewan dah penuh (i plan nak buat di dewan) <-ok tak apa ni bukan masalah sangat tapi ramai sedara-mara tak dapat nak datang on that day n plus on that day ramai jugak yang nak buat majlis kahwin(yer lah. tarikh cantik kan). wuu wuuu mencik mencikk!

sekarang ni my mum suruh diskuss tarikh lain. masalahnya tak tahu nak letak kat tarikh mana. moral down~~


semoga dapat mempertahankan tarikh pilihan kami :(
wuuuuu wuuuuu sedeyyyyy. nak 1 January 2011!! refer theme

mode : emosi terganggu
read more...

March 24, 2010

Kisah Kami :)


Pesanan penaja : entry ini berbaur kegedikan sikit. jika anda alergi dengan segala benda berkaitan gedik, jiwang sila skip dan abaikan entry ini ok. hiks:p

Semalam masa baring-baring before tidur terkenang balik memori lama dengan faliq. kenangan masa mula kenal, masa berkawan, masa baru nak rapat, masa baru nak rasa rindu, masa baru nak couple, masa strugle nak siapkan final year project and sampai lah sekarang.  banyak betul benda berlaku . bila ingat balik rasa sangat kelakar. hehe tersenyum sorang-sorang

**********************************

Plot : Baru kenal
Tarikh : tak ingat tapi dalam tahun 2003 (masih muda lagi yew:p haks~)
Tempat kejadian : Dalam kelas

(Tengah busy dalam kelas ni.sibuk buat lab activity. tetiba..)
F: seri bak sini birthday ko?
S: nak buat apa?
F: saja nak simpan
S: ouh ok. birthday aku sekian sekian sekian

Mula-mula terkejut jugak yew alls. tetiba jer mintak birthday i. dah la aku tak kenal ko sangat. tapi layankan saja. kawan sekelas kan? :p tapi since dat, faliq tak pernah lupa wish my birthday every year. that time terharu lah. sebab tak rapat sangat kan. rajin jer mamat nih wish aku. aku pun tak amik tahu birthday dia bila. haha gila jahat :p


**********************************

Plot : Masa baru mula-mula rapat
tarikh : still tak ingat tapi dalam tahun 2004-2005
tempat kejadian : rumah masing-masing. borak thru msn (zaman tu msn popular dikalangan kitorang. i  tak pakai ym ok. tak suka:p )

lang_lobe : makcik... ding~
seriwani : yer pakcik
lang_lobe : ko buat apa?
seriwani: takde wat apa2
bla
bla 
bla
bla
bla
.
.
.
sampai lah ke subuh.

waktu tu serius memang kena usik dengan kawan-kawan sebab commited sangat borak dengan faliq. tapi waktu tu memang tak ada perasaan langsung kat dia. iyer lah i tengah minat gila-gila kat sorang mamat ni.gila kau nak ada perasaan kat faliq.haha. waktu tu memang puas lah menepis usikan kawan-kawan. padahal waktu tu i pun tengah melayan faliq minat gila gak kat sorang minah nih. kira cam counselor cinta lah.haha poyo poyo :))

tapi honestly msn chat ni lah yang merapatkan kitorang.tak tahu kenapa tapi dengan dia memang boleh jadi borak macam-macam and serasi. so layankan jer lah kan. apa-apa masalah memang cari each other.


**********************************

Plot: Masa mula-mula suka and mula rasa rindu (gatai.haha)
tarikh : cuti semester
tempat kejadian : dia di johor, i di perak

tengah main sms..

faliq : makcik..aku eksiden
seri : haaaaa? biar btol?? siyes ker??? ko kat mana nih??
faliq: siyes lah. aku kat hospital nih. tengah baring-baring.
seri : huhu yer ker. teruk sangat ker. camner leh eksiden
faliq: blablabla. tgn aku patah . dua2 takleh gerak
seri : ala yer ker. risau nya aku. (siyes time tu risau gila.rasa sampai nak nangis.huhu)
faliq : tak apa nurse comel yang jaga aku.haha
seri : cesss~

rupa-rupanya end up dia tipu saja.memang dia eksiden tapi rupanya dia jatuh motor tergolek jer. takada lah sampai masuk hospital. i tertipu ok. tapi time tu memang macam pelik gak. mamat ni patah tangan tapi camne leh sms ngn aku. ceh nmpk sgt senang kena tipu.drama king btol lah mamat ni. hahaha.

**********************************

Plot : Masa tengah suka
tarikh: tahun 2006
tempat kejadian : rumah masing-masing. borak thru msn 

tengah chatting..(jam 3 pagi)
lang_lobe: makcik
seriwani : yer
lang_lobe : cuba ko pasang radio uniten sekarang
(masa tu dekat uniten ada radio intranet)
seriwani : kenapa?
lang_lobe : bukak lah
seriwani : ok ok. jap

suara dj : ok . sekarang ini kita akan mainkan permintaan dari eggblood kepada seriwani. dengan ucapan blablablablabla (siyes waktu tu dah tak dengar dah apa dj tu cakap. sentap i nok. terkejut suka.haha)
ini dia kita dengar kan lagu permintaan nya I think I love U dari Byul.

waktu tu perasaan macam  "hah! I think I Love u???!" terus melompat-lompat atas katil. hahahahaa gedik gila. waktu tu dah suka kan. mesti lah rasa happy tergedik-gedik.kakakakaka. sampai siap cari makna lyrics lagu tu.teruja sangat.hah. and sampai sekarang kalau dengar lagu tu mesti rasa sangat berbunga-bunga. 
faliq cerita time tu, dia semangat gila gi kejut mamat dj tu dari tido semata-mata nak dedicate lagu untuk i. wahh. romantik gitewww..haha


**********************************

Plot : Masa nak ajak couple
tarikh : 3 Syawal (26 oct 2006)
tempat kejadian : kampung halaman masing-masing

tgh bersms
tet tett

bla
bla
bla
faliq : makcik aku suka dekat ko lah
seri : hahaha (gelak sentap) ngader lah ko pakcik. jangan main-main ah
faliq : btol tak tipu. aku suka kat ko.
seri : jangan lah main-main
faliq : jom jadi girlfriend aku
seri : btol nih? kalo awak tipu saya tampar awak.haha (bajet comel)


gila simple cara dia ajak couple kan? rasa macam  main-main sangat. kitorang selalunya tak pernah serius kalo cakap menda-menda camni.hahaha tapi yang sedey nya after dat day. satu hari faliq senyap tanpa sebarang mesej or anything. hampagas punya mamat. dah declare dengan aku ko senyap plak kan. rasa macam nak marah.rasa nak lempang pun ada, tapi malu-malu gitew nak contact. ego kena lah tinggi.hehe


**********************************

Plot : First time jumpa after couple
tarikh: 30 Oct 2006
tempat kejadian : luar exam hall di library.

Masa tu tengah exam last paper. jawab dengan laju and then trus keluar. masa bukak pintu hall
alamak..faliq lah.. camne ni? camne ni? *gelabah gila* haha. tapi kene lah act cool. kita kan cool:p

seri : hi faliq (waktu ni muka rasa panas gila.malu sangat-sangat.haha)
faliq : hi..camner exam?
seri : ok lah. biasa jer
faliq : itu lah.. camne cuti??
bla
bla
bla
bla

time tu memang akward sangat.kitorang borak benda skema gila. cuti camne. ko buat apa.macam tak couple plak. lawak-lawak. nasib baik time tu ada kawan. so debaran dapat di sembunyikan.phewww~ :P


**********************************

Plot : Masa tengah couple
tarikh: 2007
tempat kejadian : uniten

tengah makan-makan dengan kawan sekelas

Kawan1: weh korang tahu tak faliq dah ade girlfren
Kawan2 : eh yer ker??? siapa? (muka terkejut)
Kawan1 : entah.aku pun tak tahu.faliq tak nak cakap
seri : aku lah girlfriend faliq :) (suara penuh ikhlas sambil tersenyum)
Kawan1&2 : ko?? hahahaha. 
gelak-gelak pastu abaikan apa i cakap.diorang tak percaya.cess~

balik tu terus call..

seri: pakcik td 1&2 tanya sapa gf ko. bila aku ckp aku gf ko. diorang tak percaya.haha (time ni aku kau lagik.haks~)
faliq: iyer ker?hahahahah (gelak gila-gila)
seri : haha bukan salah aku dah ekk. aku dah cakap. diorang yang ingt aku main-main:))

korang paham tak. time tu memang tak ada sesapa yang tahu i dengan faliq rapat gila. sebab kitorang bercinta underground jer:p so bila faliq nak bitau semua orang pun i tak kasi. malu takut kena ejek.hahaha. sian faliq time ni:p


***************************






hehe. penat dah tulis:p
sekarang tuptaptuptap. dah empat tahun kitorang bercinta. rasa macam sekejap jer. still rasa seperti baru bercinta gitew. dari bf dah jadi ex-bf. dh upgrade jadi en tunang saye:D haks~

Semoga jodoh kita berpanjangan hingga akhir hayat. happy 1st mth anniversary sayang.hehe:)
read more...

March 23, 2010

Wedding Tips!


Great info from Rahsia Perkahwinan site :)


 Wedding Tips:
 
One Year to Six Months Before


1. Announce engagement
2. Meet with both parents to discuss about the wedding
3. Choose the Wedding Date
4. Planing your wedding budget
5. Consider hiring a bridal consultant or wedding planner
6. Shop for Wedding Rings
7. Choose wedding & reception sites, if having a church wedding, meet with clergy
8. If the wedding reception is in the Hotel or Restaurant book it in advance
9. Shop for the bride’s house or get a professional photographer for your Pre-Wedding Photography and do it early!
10. Registering Your Marriage
11. Select and book your photographer, videographer, and entertainment


Three to Four Months Before


16. Complete your guest list and inform your out-of-town guests early!
17. Address invitations as soon as they arrive or hire a Calligrapher and do it with style!
18. If you have not already done so, order your bridesmaid dresses now! Confirm your wedding dress order too!
19. Order Groom’s, Groomsmen and Dad’s Tuxedos
20. Plan ceremony & reception details with musicians and/or other entertainment
21. Arrange for wedding transportation
22. Choose and book your makeup artist and make up consultant for beauty tips
23. Complete your honeymoon plans


One to Two Months Before


28. Buy wedding gifts for each other
29. Mail wedding invitations
30. Plan rehearsal & rehearsal dinner
31. Pick up wedding rings
32. Have a final fitting of gown & bridesmaid dresses
33. Arrange for hotels for out-of-town guests
34. Book your caterer
35. Shop for your wedding cake
36. Choose your florist


Last Two Weeks


38. Have your hair done by hairstylist like you plan to wear it on your wedding day. Bring your veil with you!
39. Meet up with your beauty consultant for tips.
40. Check on honeymoon reservations
41. Buy travelers checks
42. Address your wedding announcements, have someone mail them for you on your Wedding day
43. Confirm final details with florist, entertainment, rental services, caterers, photographers, reception site, etc.
44. Pay all balances due at this time


The Last 48 Hours!


47. Pick up the tuxedos or wedding grown
48. Time to start relaxing. Try to stay calm
49. Rehearsal dinner - give attendants their gifts!


Congratulations....you made it!! Remember, this is the beginning of the rest of your life together, if things go wrong at the wedding, don’t let it ruin your special day!
read more...

March 21, 2010

Mari mendownload


If you are super addcited and loves  k-movies or k-drama like me(hiks:p) pls visit this link


Great and very informative site. full with the latests drama and movies:)
Not k-lovers? oh fret not, they also had j-movies and dramas. 
i like! hehe


note : recommended downloader - Jdownload . Try it!
read more...

March 20, 2010

Mimpi Indah



mimpi indah sepanjang malam :)
i love u sayang ♥
read more...

March 19, 2010

Wajah Baru

Tadaaaa. Blog ini berwajah baru:p
 
Setelah berkali-kali di tanya kenapa post saya tak boleh di comment. akhirnya dengan bersusah payah dan merajinkan diri menukar template untuk blog ini. uhuu. suka template lama tapi tak boleh enable comment pula.cedeyy (cebek bibir)


penat cari template baru. ngader betul. bukan nak pakai je template yang biasa. huh dulik. blog ini ana yang punya~. (bebel dengan diri sendiri.haha)


so kawan-kawan harap anda gembira ya. rajin-rajinlah comment ek:p biasakan diri anda dengan rupa paras yang baru ni ok.


hehe


update : finally berjaya juga nak enable comment. penat dah tukar-tukar template. phewww~
read more...

March 17, 2010

Perubahan

pic source: mr google

Dunno why sangat moral down lately. rasa semua benda tak ada mood. mood memang turun naik. sekejap boleh gelak-gelak then another minute dah nangis-nangis. gila kah saya? hoho


perlukan perubahan dalam hidup i think. hurmm. kena bertindak dengan betul:)

Sedang menyusun trip for this year. rasa sangat pack. trip ke singapore pun tak tahu nak buat bila. tak jumpa tarikh yang sesuai. lama gila hold trip ke singapore dari january sampai lah sekarang tak tahu nak sumbat kat mana time kitorang free.huhu. kenapa mahu ke singapore? entah. itu janji en faliq dari last year lagi. i ikutkan saja :p maybe mahu jalan-jalan and survey barang hantaran. gosh! tak fikir lagi apa mahu kasi time nikah nanti:(



ouh btw miss zieda and miss eein, i nak buat satu mini trip ke Penang dis coming June. anda mahu ikut?? ;p


psss: rumah sudah ada internet connection. tidak perlu risau banyak benda kene block di opis.boleh download sesuka hati.yeayyy~
read more...

March 15, 2010

Pic Lama :)

Tadi mengodek-godek pic lama lalu terjumpa pulak pic-pic nih. zaman mula-mula bercinta di uniten;p


sayang.. muka u sangat muda remaja.hiks~




selekeh gila kitorang time nih.
sangat-sangat kelakar ok. gelak sorang-sorang. hahaha


note: en tunang jangan marah yer i letak pic selekeh. kehkehkeh:p



read more...

March 14, 2010

Melaka & Pengantin Baru



Baru balik jalan-jalan di melaka.urgh penat. tapi sewonok. sudah lama tak ke melaka.adalah dalam hampir setahun tidak ke sana since trip last year


Actually ke melaka untuk menghadiri wedding kawan faliq dari kulai yang juga merangkap ex-housemate. Sai bersama pasangannya Taibah.


Congrats guys.Selamat Pengantin Baru.Semoga bahagia hingga ke anak cucu.
(tema pink+white. comel~)






Gerak ke melaka dalam lebih kurang pukul 11. Sampai sana tepat-tepat pasangan pengantin tengah bersanding. so timing memang ok lah.


Ya. Miss PA tersayang pun saya bawa. ingatkan nak suruh dia jumpa buah hati. tapi buah hati balik kampung pulak.ish ish ish



sedap tidur yer bang?
:p


ahli-ahli rombongan.
me, faliq, zieda and kurt


kami ambil berkat. hehe~



praktis jadi pengapit kepada bakal pengantin.haha



Geng-geng faliq dari kulai


after makan and ambil gambar dengan pengantin etc kami pun meneruskan agenda yang seterusnya. apa itu? ya berjalan-jalan di bandar melaka.


kalau i ada mesti lah harus jalan-jalan kan. tak tema lah kalau pergi kenduri terus balik kl(alasan:p).terpaksa lah faliq melayan tunangnya nih.hehe


tak ada benda yang penting pun nak di buat. sebab banyak tempat dah di lawati. so jalan-jalan cari makan and snap-snap pic jer(haruslah kn;p)






tukar costum. bertukar!


beca 1 Malaysia:)



Beca cinta ♥






aksi gedik kami



gediks lagi:p


menikmati cendol dan abc di bawah pokok sambil menikmati keindahan sungai(err indah kerw?). memang terbaik;)






 happy. sebab dah lama tak jalan-jalan since balik bandung. can't wait for langkawi trip. rasa macam lambat sangat masa berlalu.hoho

read more...
 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©