Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

March 24, 2010

Kisah Kami :)


Pesanan penaja : entry ini berbaur kegedikan sikit. jika anda alergi dengan segala benda berkaitan gedik, jiwang sila skip dan abaikan entry ini ok. hiks:p

Semalam masa baring-baring before tidur terkenang balik memori lama dengan faliq. kenangan masa mula kenal, masa berkawan, masa baru nak rapat, masa baru nak rasa rindu, masa baru nak couple, masa strugle nak siapkan final year project and sampai lah sekarang.  banyak betul benda berlaku . bila ingat balik rasa sangat kelakar. hehe tersenyum sorang-sorang

**********************************

Plot : Baru kenal
Tarikh : tak ingat tapi dalam tahun 2003 (masih muda lagi yew:p haks~)
Tempat kejadian : Dalam kelas

(Tengah busy dalam kelas ni.sibuk buat lab activity. tetiba..)
F: seri bak sini birthday ko?
S: nak buat apa?
F: saja nak simpan
S: ouh ok. birthday aku sekian sekian sekian

Mula-mula terkejut jugak yew alls. tetiba jer mintak birthday i. dah la aku tak kenal ko sangat. tapi layankan saja. kawan sekelas kan? :p tapi since dat, faliq tak pernah lupa wish my birthday every year. that time terharu lah. sebab tak rapat sangat kan. rajin jer mamat nih wish aku. aku pun tak amik tahu birthday dia bila. haha gila jahat :p


**********************************

Plot : Masa baru mula-mula rapat
tarikh : still tak ingat tapi dalam tahun 2004-2005
tempat kejadian : rumah masing-masing. borak thru msn (zaman tu msn popular dikalangan kitorang. i  tak pakai ym ok. tak suka:p )

lang_lobe : makcik... ding~
seriwani : yer pakcik
lang_lobe : ko buat apa?
seriwani: takde wat apa2
bla
bla 
bla
bla
bla
.
.
.
sampai lah ke subuh.

waktu tu serius memang kena usik dengan kawan-kawan sebab commited sangat borak dengan faliq. tapi waktu tu memang tak ada perasaan langsung kat dia. iyer lah i tengah minat gila-gila kat sorang mamat ni.gila kau nak ada perasaan kat faliq.haha. waktu tu memang puas lah menepis usikan kawan-kawan. padahal waktu tu i pun tengah melayan faliq minat gila gak kat sorang minah nih. kira cam counselor cinta lah.haha poyo poyo :))

tapi honestly msn chat ni lah yang merapatkan kitorang.tak tahu kenapa tapi dengan dia memang boleh jadi borak macam-macam and serasi. so layankan jer lah kan. apa-apa masalah memang cari each other.


**********************************

Plot: Masa mula-mula suka and mula rasa rindu (gatai.haha)
tarikh : cuti semester
tempat kejadian : dia di johor, i di perak

tengah main sms..

faliq : makcik..aku eksiden
seri : haaaaa? biar btol?? siyes ker??? ko kat mana nih??
faliq: siyes lah. aku kat hospital nih. tengah baring-baring.
seri : huhu yer ker. teruk sangat ker. camner leh eksiden
faliq: blablabla. tgn aku patah . dua2 takleh gerak
seri : ala yer ker. risau nya aku. (siyes time tu risau gila.rasa sampai nak nangis.huhu)
faliq : tak apa nurse comel yang jaga aku.haha
seri : cesss~

rupa-rupanya end up dia tipu saja.memang dia eksiden tapi rupanya dia jatuh motor tergolek jer. takada lah sampai masuk hospital. i tertipu ok. tapi time tu memang macam pelik gak. mamat ni patah tangan tapi camne leh sms ngn aku. ceh nmpk sgt senang kena tipu.drama king btol lah mamat ni. hahaha.

**********************************

Plot : Masa tengah suka
tarikh: tahun 2006
tempat kejadian : rumah masing-masing. borak thru msn 

tengah chatting..(jam 3 pagi)
lang_lobe: makcik
seriwani : yer
lang_lobe : cuba ko pasang radio uniten sekarang
(masa tu dekat uniten ada radio intranet)
seriwani : kenapa?
lang_lobe : bukak lah
seriwani : ok ok. jap

suara dj : ok . sekarang ini kita akan mainkan permintaan dari eggblood kepada seriwani. dengan ucapan blablablablabla (siyes waktu tu dah tak dengar dah apa dj tu cakap. sentap i nok. terkejut suka.haha)
ini dia kita dengar kan lagu permintaan nya I think I love U dari Byul.

waktu tu perasaan macam  "hah! I think I Love u???!" terus melompat-lompat atas katil. hahahahaa gedik gila. waktu tu dah suka kan. mesti lah rasa happy tergedik-gedik.kakakakaka. sampai siap cari makna lyrics lagu tu.teruja sangat.hah. and sampai sekarang kalau dengar lagu tu mesti rasa sangat berbunga-bunga. 
faliq cerita time tu, dia semangat gila gi kejut mamat dj tu dari tido semata-mata nak dedicate lagu untuk i. wahh. romantik gitewww..haha


**********************************

Plot : Masa nak ajak couple
tarikh : 3 Syawal (26 oct 2006)
tempat kejadian : kampung halaman masing-masing

tgh bersms
tet tett

bla
bla
bla
faliq : makcik aku suka dekat ko lah
seri : hahaha (gelak sentap) ngader lah ko pakcik. jangan main-main ah
faliq : btol tak tipu. aku suka kat ko.
seri : jangan lah main-main
faliq : jom jadi girlfriend aku
seri : btol nih? kalo awak tipu saya tampar awak.haha (bajet comel)


gila simple cara dia ajak couple kan? rasa macam  main-main sangat. kitorang selalunya tak pernah serius kalo cakap menda-menda camni.hahaha tapi yang sedey nya after dat day. satu hari faliq senyap tanpa sebarang mesej or anything. hampagas punya mamat. dah declare dengan aku ko senyap plak kan. rasa macam nak marah.rasa nak lempang pun ada, tapi malu-malu gitew nak contact. ego kena lah tinggi.hehe


**********************************

Plot : First time jumpa after couple
tarikh: 30 Oct 2006
tempat kejadian : luar exam hall di library.

Masa tu tengah exam last paper. jawab dengan laju and then trus keluar. masa bukak pintu hall
alamak..faliq lah.. camne ni? camne ni? *gelabah gila* haha. tapi kene lah act cool. kita kan cool:p

seri : hi faliq (waktu ni muka rasa panas gila.malu sangat-sangat.haha)
faliq : hi..camner exam?
seri : ok lah. biasa jer
faliq : itu lah.. camne cuti??
bla
bla
bla
bla

time tu memang akward sangat.kitorang borak benda skema gila. cuti camne. ko buat apa.macam tak couple plak. lawak-lawak. nasib baik time tu ada kawan. so debaran dapat di sembunyikan.phewww~ :P


**********************************

Plot : Masa tengah couple
tarikh: 2007
tempat kejadian : uniten

tengah makan-makan dengan kawan sekelas

Kawan1: weh korang tahu tak faliq dah ade girlfren
Kawan2 : eh yer ker??? siapa? (muka terkejut)
Kawan1 : entah.aku pun tak tahu.faliq tak nak cakap
seri : aku lah girlfriend faliq :) (suara penuh ikhlas sambil tersenyum)
Kawan1&2 : ko?? hahahaha. 
gelak-gelak pastu abaikan apa i cakap.diorang tak percaya.cess~

balik tu terus call..

seri: pakcik td 1&2 tanya sapa gf ko. bila aku ckp aku gf ko. diorang tak percaya.haha (time ni aku kau lagik.haks~)
faliq: iyer ker?hahahahah (gelak gila-gila)
seri : haha bukan salah aku dah ekk. aku dah cakap. diorang yang ingt aku main-main:))

korang paham tak. time tu memang tak ada sesapa yang tahu i dengan faliq rapat gila. sebab kitorang bercinta underground jer:p so bila faliq nak bitau semua orang pun i tak kasi. malu takut kena ejek.hahaha. sian faliq time ni:p


***************************






hehe. penat dah tulis:p
sekarang tuptaptuptap. dah empat tahun kitorang bercinta. rasa macam sekejap jer. still rasa seperti baru bercinta gitew. dari bf dah jadi ex-bf. dh upgrade jadi en tunang saye:D haks~

Semoga jodoh kita berpanjangan hingga akhir hayat. happy 1st mth anniversary sayang.hehe:)

0 comments:

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©