Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

January 28, 2011

28hb january 2011:)

today is th day. 28th january 2011.hoho x sangka dah sampai akhirnya. macam mimpi:p


kawan-kawan nanti cari lah signage kat bawah ni yer nak ke rumah pengantin. tapi tak sure lak diorang letak kat semua tempat yang diarah kan sebab cik pengantin tak leh nak ikut pantau. hope dapat membantu korang lah:)



ok cik pengantin nak kena tidur sekarang. esok banyak benda kena buat. daa~
read more...

January 26, 2011

dua


lagi dua hari. arrrrrrr takuttttttt!

Update zasss

  • semua DIY dah hampir siap. tinggal nak siap kan bunga manggar. boleh pulak masa balik haritu tertinggal bunga dalam kereta faliq. terpaksa suruh poskan ke perak.kalau tak punah plan nak siapkan bunga manggar.huhu
  • wedding shoes dah sampai and it's pink:p CANTIK. tapiii..... tinggi sangat lah pulak, masa order dia ckp 4inch, bila sampai sekali 5inch daa. gila tinggi. tak mampu der nak pakai masa berarak. dah terpaksa cari plan B.mayb pakai kasut nikah aje masa berarak nanti. kasut pink buat bergambar aje.mayday mayday~
  • and oh i'm in love with my wedding dress. senyum sampai telinga :D simple and i love it.
  • harini khemah akan dipasang. khamis saiful akan dtg pasang pelamin dan semua deco. tapi yang bestnya rumah semua tak kemas lagi.tak tau nak start dari mana. kat rumah tinggal me and the mum, so masing-masing blur.haha:p
  • lagi dua hari. actually tak tahu nak rasa ape. cuma rasa RINDU ade lah.gedik.hahahaha.
read more...

January 24, 2011

another round of celebration as a single person

*ini entry sedikit peram

:)

my 2nd bachelor(ette) parteeyyyy * tak boleh cakap bachelorette sebab en.tunang pun ada.eh bukan party pun.just a simple celebration yang di plan oleh cik cik kesayangan shaye sempena me&faliq's wedding:) dah lama and susah nak jumpa.so off kami berempat ke alamanda. catch up and chit chat dan di akhiri dengan acara memegang mic.hehe. sangat happy thanks darl(s) :)


kita makan-makan dulu sambil berupdate-update cerita.(faliq ni orang suh bergambar dia tido lak;b)

shaye di dalam ♥ mereka:)

RED alert.hehe. mereka orang kuat shaye. tak boleh bayangkan kalau tak kenal diorang nih:) 


dah berjumpa tu nak buat ape lagi kan.aktiviti wajib lah.hehe

4 of us. geng office yang bertukar jadi geng bff:)

dapat hadiah comel jugak. terima kasih korang:D 


and then lepas tu my dear bff since uniten year plan a sleepover session untuk berspend time together before status diri ini bertukar dari cik ke puan.hehe. last-last decide nak check in nearest hotel aje. senang sikit nak bergosip:p

lari dari rumah sebentar. pernah tgk org lari rumah bawak bantal?? haha

di soal siasat




tak banyak benda yang dibuat.just baring-baring borak-borak dan main kad. tapi rasa sangat bermakna:) i ♥ them:)



i feel blessed:) 
read more...

emosi

hari penuh emosi.


semalam officially pindah dari rumah bujang.saying goodbye is the most hardest part. rasa sangat sayu and sedih gila. angkat barang masuk dalam kereta laju-laju.hug pun laju-laju. mata masing-masing dah bergenang. tak sangka akan sesedih ni nak berpisah dengan diorang especially my dear best friend. we've been through a lot together. Ups and down together. tidur sekatil,makan sesame,borak sampai pagi, buat benda bengong sama-sama.haihh akan rindu moment-moment tu.kitorang bukan jenis yang beremosi emosi. nak nangis pun susah, tapi entah kenapa kali ni memang sedih gila *drama gila.bukan tak boleh jumpa lagi kan.haha*


sobs ;(


pasni nak balik merpati kena ketuk pintu.hoho


hidup berubah. perlu hadapi juga:)


psst : mode BUSY turn on! lagi 4 hari!omg!
read more...

January 17, 2011

Behind the scene @ Taman Botani

hari yang menyeronokkan

2nd round pre-wedding photoshoot di Taman Botani.hehe best.


 tunjuk sikit behind the scene. full review nanti bila dah dapat full picture. tak nak pung pang pung pang dulu. tapi diorang ni best. sempoi aje. boleh je nak layan apa tuan badan nak.hehe

baring-baring:p

gaya sang photographer.haha:p

dekat pukul 7 baru abis shoot.terlebey sudah budget masa.hehe.half way photoshoot housemates turun padang ke taman botani. abis jer shoot dgn photog terus pergi berlari join housemates bergambar. hehe


menyiapkan props.hehe





 


Gambar last before di halau pak guard sebab masa melawat taman botani dah habis. around maghrib kitorang bergerak balik. scary gak dah takde orang sangat.patut lah pak guard halau.hehe

read : Mereka nak kawen ! *me likes this



tak sabar nak tunggu hasil pic dari photog.hehe :p
read more...

January 16, 2011

Progress : 2 minggu lagi


this weekend menggunakan masa dengan sebaiknya. eceh:p


  1. Pergi print segala bahan  last batch untuk DIY stuff. pergi print tanda arah,A3 size poster, centerpiece etc. print banyak gila tak sampai rm50.hoho berbaloi:p
  2. Pergi mencari cadar untuk bilik.(ya ya tahu dah last minute) tapi cadar lah the least thing yg i nak fikir. suruh the mum beli, tapi dia suruh kita pulak. mencari almost 2 jam, last-last memang tak reti nak pilih.end up decide beli dengan the mum jer lah nanti.haha.sia-sia 2 jam di situ:))
  3. Pergi mencari perabot bedroom set. bila pergi mencari baru sedar diri ini tak kisah sangat rupanya. si faliq yang sibuk itu ini, dia pula yang tanya banyak. siap demand nak tilam camtu camni (macam makcik lah u nih!haha <-gelak kat tunang sendiri) diri sendiri just tengok baring-baring pilih warna. pastu bila di tanya jawapan favorite "ok je.i x kisah" haha . tapi silap kitorang cari masa nak CNY. banyak order akan siap after mid of februari. huhu
  4. Kad-kad dah dipos semuanya. korang-korang nanti check mail box yer:)
  5. Barang-barang almost dah angkat pindah ke rumah baru.yeay but at the same time a bit sedih. dah 2 tahun tinggal dalam bilik ni.huhu. tinggal nak angkat tv, fridge,washing machine and perkakasan dapur.another mission next week nak settlekan astro and internet:)
  6. Petang ni another round for pre-wedding photoshoot:p heeeee~

kurang dari 2 minggu :)

read more...

January 14, 2011

BACHELORETTE Dinner

.
.
with besties & geng merps :)


plan last minute semuanye nih. at first nak buat weekend tapi semua busy and next week memang lagi lah busy cik bakal pengantin ni(next week kena settle pindahkan barang and kosongkan bilik.sedih sedikit.sobs). so last-last petik je "esok ah". terus plan ON. hehe

mula-mula cadangan nak buat tema pyjamas.tapi cam haru lak plak kan nak pergi mall pakai pyjamas dgn crown semua bagai. ni dah last minute semua tu tak perlu.memang tak sempat lah urus setia nk cr crown bagai.kite redah jer. pakai baju tema yg senang cari dalam almari. last-last decice kita pakai hitam putih aje. sonang.hehe:p

jom layan pics:p

the housemates ♥ *semangat nak amik gak pic dari atas siap bertripod bagai.hehe


i am miss bride-to-be

 
dinner di Serai Empire Subang. Nice place:)

 minummmm~ :p

Pavlova! super yummy super ♥ . ramai-ramai order dah cam birthday cake jer.hehe

Semua sila pandang cik b2b :p


camwhoring session pun bermula;b

♥ situ sana sini :p

merps ♥ berkasih sayang:)

terpinggir sebab dah nak kahwin. konon lah.haha
fav picture of the nite:)


Simple celebration but i love it to bits :)thanks sayang-sayang sekalian. i had fun.hehe

read more...

January 06, 2011

Macam-macam cerita

Hello.

Banyak benda nak update.
Nak cerita psl kad
Nak cerita pasal wedding progress kt perak
Nak cerita psl pangkorr
Nak cerita psl sesi wakalah
Nak cerita macam-macam lah
Tapi x sempat2 lagi
Nanti ada masa update semua sekali.hehe

psst : jap lagi nak g fitting dgn QA. nervous!

daa!

Published with Blogger-droid v1.6.5
read more...

January 01, 2011

Kad

Tadi pergi collect wedding card.omg sangat-sangat suka. Memang kena dgn taste diri sendiri. Balik tersenyum2 cm kerang busuk.haha.

Rasa cam tak percaya tengok nama sendiri atas kad. Cam mimpi;p *cubit skit* Auch sakit! ;b

Pasni dah boleh start agenda hantar kad jemputan.korang nak alamat korang pls;p hehe

Ok lah itu je nk update,nk fokus kt jalan balik ni.tgh otw balik perak ni.bye!
Published with Blogger-droid v1.6.5
read more...

Welcome 2011

hi hi hi~

nak wish

HAPPY NEW YEAR ! *kebabom kebabom bunyi bunga api*

kepada semua :)

bye bye 2010. WELCOME 2011!

azam tahun ni?

  1. nak mantapkan kerjaya
  2. nak banyakkan menabung
  3. nak handphone baru *haha this is more to wishlist i think:p*

psst : nak tahu tak, kalau ikut perancangan awal hari ini sepatutnya kitorang akan di satukan.hehe
read more...
 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©