Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

August 31, 2010

;(

orang kata dalam saat-saat sukar redha adalah ubat terbaik..



Redha.....




tabahlah duhai hati


read more...

August 27, 2010

150 days n counting

hoho sudah hampir less than 150 days until my wedding day. tick tock tick tock. banyak lagi tak settle.kena buat dengan cepat, cekap dan pantas.

to-do-list (peringatan untuk diri sendiri supaya jangan malas-malas.siapkan yang dah tertunggak.)



before raya

  • siapkan vip door gift
  • siapkan corsage (kena beli extra ribbon)
  • start buat bungga manggar

after raya

  • beli paper stock untuk semua DIY card
  • start DIY card. print segala benda yang kena print
  • beli kain (chiffon)
  • pergi bandung *yahuuuuu
  • jumpa unaisah
  • sent kain to qudyn
  • cari guestbook
  • pre-wedding photoshoot
  • beli paper bag
  • paksa en.tunang siapkan semua design yang perlu.HAHA
read more...

August 25, 2010

it's my birthday yo~


ehem ehem. pengumuman pengumuman! hari ini secara rasminya nya saya seri mas nurwani berumur 25tahun. haha poyo:p

happy sangat harini walaupun ada  benda yang membuatkan hati ini berduka lara tapi takpe ku lupakan saja. dulu-dulu ada fon wish guna fon tapi sekarang dengan adanya fb semua nya mudah. thanx kawan-kawan yang wish. u really made my day:D happy happy~


sebahagian yang dicuri dari fb senirik:p



so balik keje plan nya nak pergi berbuka puasa kat kenny rogers alamanda. tapi penuh lah pulak.hampa. jalan-jalan tengok buffet ramadhan hurm menarik tapi di sebabkan kegawatan ekonomi lagi.skip dulu. tak payah membazir *uhuu jelesnya dgn org gomen yang dapat duit raya last choice terjah ke secret recipe.seb baik ada kosong. itu pun ada miscommunication.tapi takpe harini tak boleh marah-marah.hehe:p




orang sibuk nak buka puasa, dia sibuk buat kerja.ish ish



juadah kami.nyum nyum



chicken cordon bleu

black pepper chicken






mempersembahkan aksesori penting Strawberry Mashmellow Cheesecake.hehe






happy birthday to u..happy birthday to u.....
tiup tiup~ afuu afuuu~


psst: last birthday as 'cik'. hurmmmmmmmmm

read more...

Sahur pertama

sebagai 25:)

ulung-ulung kalinya bersahur dengan juadah (wah juadah gitu.haha) yang disediakan encik tunang tersayang setelah 15 hari berpuasa. biasanya just minum air. orang bujang yang malas.hoho




ehem ehem.nak buat ucapan skit.hehe:p

tq sayang. susah-susah aje sediakan sahur untuk budak malas birthday ni.siap susun cantik2, sahur u pun u beli bungkus aje. u sangat comel berdiri depan rumah i nyanyi happy birthday sambil pegang mangkuk. patut bukak pintu terus pegang kamera.hiks:p

ok itu aje untuk masa sekarang. sekian terima kasih♥
read more...

August 20, 2010

mimpi ngeri?



mum:kakak bapak suruh postpone wedding ke next day.nikah kat surau depan rumah jer
me: what?mana boleh.ni vendor dah datang. apsal nak tukar venue lak.mana boleh tukar harini!
mum: sebab harini orang datang nak hantar perabot
me:mana boleh. tengok tu make up artis dah datang pun
gaduh gaduh gaduh wedding bertukar menjadi chaos

snap!terus terjaga dari tidur.oh my nasib baik lah mimpi. dah cuak gila.
gila chaos my wedding daam mimpi semalam.dengan baju besar,make up tah hape-hape.rambut suck.time-time tu lah orang datang nak hantar perabot.oh sangat sedey. dorama betul. terbawa-bawa mimpi tu sampai sekarang.mengganggu jiwa raga betul.hoho:P

image source

psst: tapi di alam nyata pun skang ni tgh mengalami mimpi ngeri.huhu
read more...

August 15, 2010

Sepetang di Marina Island Pangkor


petang before berbuka puasa jejaka-jejaka di bawah ni duk sibuk ajak jalan-jalan amik gambar kat marina island. bosan sangat katenya nak tunggu berbuka puasa. so layan aje lah budak-budak nih. *tapi pergi tak lama pun sebab perut menyanyi dengan rancak nya.haha



marina island ni baru je bukak. dalam tahun lepas jugak kot. tak sure bila. ini kawasan laut yang di tambak untuk buat jeti ke pangkor. dari sini ke pangkor dekat gila. boleh dah nampak pangkor kt seberang jer. hehe. tapi sebab kawasan baru, so kedai pun tak bukak lagi. so tak ramai sangat orang. memang best lah kalau nak bergambar. oh kat sini jugak ramai pengantin baru buat post-wedding photoshoot. masa kitorang datang tadi pun ada satu couple cina tengah buat shoot. comel aje props diorang *sambil membayangkan diri berphotoshoot nanti.oh malu:p


ok lah. xde benda nak cite sangat pun. layan je lah pic yang tak seberapa nih ek.ek ek:p













pastu bila balik rumah. ada orang makan hati sebab tak dapat join:p 
*haha sowie aadik.lenkali la hang join



psst: mahu berkemas-kemas pulang ke kl:(

read more...

August 14, 2010

Hari ini hari sabtu



helo helo!

semalam adalah hari yang cemerlang dengan makan makan dan makan:D sampai-sampai jer rumah dah terhidang ketam sebagai juadah berbuka.
oh i like. mak ni tau je apa anak dia nak.melantak dengan jayanya.teheeee.

malam tadi mak dah siap pesan awal-awal esoknya jangan ke mana-mana. nak pergi tengok pelamin etc etc.adik-adik dah buat muka kecewa sebab baru je nak mencilok kakak mereka ni pergi bersuka-ria.haha. and then discuss pasal caterer. hurm harga memang berbaloi-baloi. murah ya amat.pakej yang ditawarkan sangat menarik. siap ada free honeymoon.wow menarik.tapi part caterer tu pas kn kat parent sebab itu diorang yang sponsor (alhamdulillah=])



tengah hari tadi keluar pergi jumpa saiful. discuss discuss cerita cerita berangan berangan pelamin impian deco deco semua. yayy saiful boleh buatkan ape yg cik bakal pengantin ni nak.seronot sangat apa yang i berangankan dia pun sama nak buat benda tu. dua-dua excited.haha.*hope outcome seperti yang diimpikan:p akhirnya semua settle.dapat quotation.kira murah lah *padahal mak dah pening dengan anak dia yang nak macam-macam ni.ampun mak. anak mu ini rambang mata.hehe



pakej yang amik dengan saiful :
    • Pelamin khemah
    • Pelamin mini
    • Pagola pintu gerbang
    • Inai/hiasan tangan
    • Handbouquet fresh flower
    • Red Carpe + deco walkawayt(free)
    • Deco tangga(free)
    • Handbouquet kristal(free)
    • Hantaran (rasa-rasa cam nak amik jugak)


masuk masuk jer terus terpana dengan mini pelamin ni. 



terus cakap kat adik "adik hang bertunang amik pelamin nih!" padahal ntah bila dia nak bertunang:p 
tah-tah time dia nanti trend pelamin yang lagi best.hehe








yang bestnya kat saiful ni dia tak berkira. nanti kalau ada apa-apa barang yang nak pinjam boleh amik jer.tak tambah charge. i like;)



read more...

August 13, 2010

balik kampung.senyum lebar

helooo.

seronotnya jap lagi nak balik perak.woho0oo balik kampung hati girang:D

checklist sepanjang pulang ke kampung adalah:

  • survey WP for dais&deco n dapatkan quotation
  • jumpa vendor untuk catering dan khemah
  • start diy bunga pahar with my mum

hope dapat settlekan hal-hal di atas:)

psst: seronot sebab dapat makan sedap-sedap sebenarnyerw.tihtihtih:p
read more...

August 12, 2010

Pencarian tudung nikah


oleh sebab majlis akad nikah my mum and MIL dah request buat di masjid,so ikut kan saje walaupun at first teringin nak akad nikah di rumah saja. *berangan kalau majlis kat rumah masa turun dari tangga boleh feeling ala-ala princess skit bila semua mata memandang. aww~ tapi nevermind. masjid pun ok ♥. amik berkat orang kate:)

bila nikah di masjid tentu lah pakai tudung kan. so bermula lah pencarian tudung yang paling perfect untuk saye cik muka bulat nih. masalahnya tak tahu nak pakai tudung jenis apa. before this pernah pakai tudung bawal je, tapi rasa sangat comot sebab x pandai pakai and tak kemas.so tudung bawal memang dah tersingkir awal-awal. teringin pakai tudung lilit-lilit tu, tapi muka ku ini bulat pula. oh tak sanggup nak lihat muka bolat macam bola masa majlis nanti.haha.

jadi option yang tinggal hanya lah tudung awning *err kot.ker ade tudung jenis lain? tapi takut pulak nanti muka cam tak kena.huhu. pastu dengar plak tudung awning ni kena yang sesuai ikut muka etc etc. i tak tahu u alls. camne nak tahu jenis yang sesuai dengan muka kita ek?



penuh bersemangat. siap pinjam tudung eirma cik housemate nak buat testing. hehe *abaikan pic yang kabur. snap gamba laju-laju:p

testing tudung lilit2:p


psst: hujung minggu nak balik kampung berpuasa bersama family.yayy~
read more...

August 11, 2010

Puasa

hi, salam ramadhan & selamat berpuasa semua:) hehe bulan puasa ni memang best kalau dapat main masak-masak. time ni lah semangat n seronot nak memenuhi kehendak hati:p

sambil-sambil tu cari idea apa nak di masak untuk potluck ofis and jamuan buka puasa with besties .puasa baru sehari tapi plan makan dah banyak.camne nak kurus seri oii!

tadi tengah browse menu nak di masak terjumpa lak blog ni. memang telan air liur:p

jom layan kenyangkan mata :P

*warning pic-pic di bawah boleh menguji keimanan anda:P


.
.
.




nampak sedap n pic pun lawa *kagum*

read more...

August 09, 2010

eB design

semalam tengah kemaskan pic folder terjumpa lak koleksi2 wallpaper by en.tunang. merata-rata letak. bila susun balik rasa banyak lak n bila tengok balik semua wallpaper tersenyum sorang-sorang. each wallpaper and artwork ada cerita sendiri. kenangan terindah:)

psst : susun and letak kat sini so senang nak cari balik nanti

my all time fav :)










for my birthday:)



adegan pujuk memujuk? wakaka:p



masa tengah kawan: bff mode. haha comel



my vector. love it ♥ !

the latest:) *Seri Mas Nurwani likes this

huhu. banyak lagi sebenarnya.tapi entah simpan kat folder mana. kena cari balik.
read more...

update hujung minggu

wah lamanya tak update. rase cam blog weekly update jer. hujung minggu baru nak update. weekdays nan ado. senyap aje. haha. tatau nak merepek ape sebenarnya. sebab tu lagi suka diam seribu bahasa *eceh

hujung minggu ni pun sibuk membusykan diri buat benda-benda di bawah ni sambil get ready perut untuk nom nom nom di Red Wok lagi. *saya sudah temuk.saya sudah temuk.gelak psiko




dah siap 60%.  nak abis dah. tahniah seri *tepuk-tepuk bahu sendiri:p

and oh oh baru pergi tengak inception untuk kali ke-2. yes kali ke-2 yer. suka sangat cite tu.memang terbaik! padahal otak lembab tak paham-paham cite.gelak dah tengok second time baru perasan banyak benda. first tengak rasa ending tu mimpi, tapi bila tengok sekali lagi rasa cam realiti jer. tapi apsal bila dom jumpa anak dia still korek cacing ek? haha
read more...
 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©