Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

July 15, 2010

BFF :D

aduyai bosannya harini. ok harini nak sambung entry tertunggak. dah lama kot entry ni tersimpan dalam draft jer. di anak tiri kan. sian dia. ngehngehngeh:P

ok nak cite pasal pergi ke a famosa resort bersama my bff haritu. korang mesti taknak tahu pun kan. tapi tak kira nak cerita jugak. tengah bosan sangat nih.aci la ek. hehehe

ok ok berbalik pada a famosa.

so pagi-pagi sabtu terus gerak ke melaka. tapi tuptaptuptap sebab masalah teknikal dalam pukul 10 baru kuar dari bangi.pastu singgah RnR jap untuk makan brekafast sebab nana dah tapaukan kitorang nasi lemak yang mak dia masak.oh sangat best. *siap balut betul-betul cam berniaga.comel jee

tempat kami berkelah berbreakfast:p

nasi lemak mak nana ni memang terbaik.sambal dia sedap giila.tak tipu!

seperti biasa kerja mengorganize ni kerja siapa adik-adik? mesti keje kak seri lagi *sambil tunduk pada diri sendiri.haha* oleh sebab trip ni memang untuk kitorang bertiga jer *boys r not allowed.sorry yer encik-encik tunang sekalian:p* so takde lah susah sangat nak booked bilik. booked satu bilik yang baik punyaaa untuk kitorang. besar dan cantik. akak suka:D hahaha

kitorang stay kat D Savoy Condo,A Famosa Resort

aksi biasa dalam lif:p

Family Studio

tempat pertama yang kami tuju lepas check in adalah A Famosa Water World.mandi manda.wuhooo!tapi sayangnya water world adalah sangat hambar.kitorang mandi sekejap je terus keluar. safari lagi menarik rasanya. tapi tak masuk pun sebab malas. balik bilik baring-baring atas katil sambil bergosip itu lagi best.hehe



kat luar water park tu ada gajah,unta and kuda.seronok

ni before gajah tu cam nak serang kitorang sebab si cepah ni asik kata si gajah tu busuk. bertempiaran kitorang lari.hahaha.sensitip gajah nih

malam tu kitorang gerak makan kt umbai. tapi nak sampai ke umbai tu punya lah lama sebab kitorang tak tahu jalan nak ke sana.last-last sekali kitorang tanya kat abang shell. baik punya instruction dia kasi.siap lukis dalam kertas. kitorang follow jer lah. bla bla bla traffic lite ke tiga belok kiri.kitorang dengan semangatnye follow instruction dia, sekali masuk kiri kat 3rd trafic lite tu jalan gelap gelita dah pelik dah tapi kitorang ke depan lagi tetiba bammmm keliling kawasan kubur.kiri kanan depan belakang kubur. cuak gila.orang langsung tak ade.apa lagi laju-laju patah balik.mata tak pandang kiri kanan dah.pandang depan jer. ingatkan abang tu nak buat dajal rupanya kitorang tersalah trafic lite daaa. aduyai.lawak betul punya dugaan.haha.

last-last sampai jugak.ape lagi memang pulun makan lah.2 jam ko nak sampai sana.lapaq gila.memang lazat hingga menjilat jari. makan sampai kembung perut. heaven! hehe ni first time datang ke sana baru lah tahu kat sana orang makan seafood dengan nasik lemak.erm cam pelik tapi layan kan aje.hehe

ramai gila orang kat umbai.

nana membuat tangkapan:p

nasi lemak

muka tahan lapar 1

muka tahan lapar 2




Pas makan jalan-jalan kat bandar kat melaka. Jalan-jalan sekejap je sebab kitorang nak cepat-cepat balik nak baring atas katil sambung gosip lagi.haha itu je lah keje kitorang. jalan-jalannya nan ado sangat. banyak nak balik baring atas katil je.itu lagi best kot. ala-ala leisure trip. bukan huhahuha trip:p .











kami ♥



After breakfast balik tidur jap pastu terus gerak nak balik kl. tapi on the way tu sempat singgah beli durian D24. durian dia memang terbaik wokkkk. isi tebal gila.rasa dia berlemak habis. tapi harga pun terbaik gak. kena nak dekat rm100. bulat biji mata mendengar harga. hahaha:)) tapi takpe layan kan aje. dah kate sekali sekala.hiks~

muka tak mandi pagi segar  pergi breakfast di cowboy town





dah nak balik



promosi baik punya~ tapi tipu je tu RM1 1kg. nan ado

kami beli yang nih


seronok sangat dapat spend time dengan diorang. dah lama kitorang tak spend time bertiga camni. almaklumlah semua pun dah busy dengan life masing-masing so dapat bertrip bersama-sama ni memang lah kitorang sangat excited walaupun takde lah jauh mane pun.lagi-lagi me n nana dah terlepas trip ke Universal Studio dgn geng-geng yg lain.hehe.pasni dah boleh start organize dah the next trip utk next year.ya untuk next year yer. tahun ni dah tak boleh. saye nak tawen.hahahah. ke mana kita?

mari kita ke Bali..yeahhhhh~






2 comments:

farahfatihah said...

bestnya jalan2!!!!

Seri Mas Nurwani said...

hehe. seronok dpt release tension:p

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©