Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

June 07, 2010

my weekend

Nak bercerita aktiviti weekend lagi:p hehe

date:5th June 2010

Seharian bersama eein dan zieda  di Jalan Tar

Sampai saja di sana jalan masih tak sesak. kami pergi makan and gosip-gosip dulu. dah abis bercerita baru kami mulakan perncarian.hehe


Pit stop pertama kami.Euro Moda

Tempat pertama yang di tuju adalah euro moda. sebab tujuan main nak survey lace. collection kat sana tak banyak sangat and tak banyak yang berkenan. border lace pun tak banyak.bosan. so proceed ke next destination. pergi ke jakel. tapi masalahnya kami tak tahu jakel kat mana. note: i jarang pergi ke jalan Tar.pergi dalam setahun sekali jer kot.itu pun utk shopping raya. so jauh jugak lah kitorang berjalan, and then tetiba ternampak SSF, so apa lagi. singgah lah kan and membeli ribbon untuk pomander ball. then jalan-jalan lagi still tak nampak Jakel. tapi at last thank god ternampak juga. terus meluru ke Jakel.excited (i jer lah sebab makcik 2 org tu dh penat berjalan.hehe)

kakak ni dah excited try kain.hiks:p
baju raya ke kak?


Masuk dalam Jakel omaigod. heaven gila. kain penuh di merata-rata. rasa macam kat bandung sangat. i likee!
rasa sangat rambang mata. jenuh juga lah try lace yang cantik-cantik tapi end up tak dapat decide jugak kain mana yang sesuai. memang bukan kepakaran i lah. aish aish. tapi siyesly kat jakel banyak pilihan. kain merata-rata. border lace pun banyak. tak macam kat euro moda. just harga dia mahal skit lah



my theme color:p



purple untuk bridesmaid 


ingat kan mahu shopping skit kat kedai bunga reben. rupa-rupanya kedai tutup daaa sebab haritu public holiday. apsal lah tak teringat. lenkali nak datang memang kena call dulu.huhu

perjalanan di teruskan lagi sebab eein n zieda nak beli tudung. haaa bersesak lah kau kt belakang tuh. oh my. sesak gilak. tak suka. tapi dalam sesak-sesak tu sempat jugak lah diorang rembat dua-tiga helai tudung.hehe



aktiviti penutup di wangsa walk. muka penat tak hengat:p


***************************************************

date : 6th June 2010

aktivit harini adalah organize suprise birthday party untuk my ex-housemate nadia. si bf nadia cakap dari hari khamis lagi. tapi after that dia diam jer.ingatkan dah tak jadi so biarkan je lah. sekalu tup tup dalam pukul 1 dia msg cakap nak buat jugak and nadia dah otw dari tioman nak gerak ke kl and jangka sampai pukul 4. kitorang (me and syeri) dah gelabah. terus siap-siap nak beli bahan-bahan hias rumah. beli baloon and wall deco saja. sebab confirm last minute sangat tak dapat lah nak deco rumah over-over sangat. buat simple-simple saja.hehe




dalam pukul 3 digun sampai nak tolong-tolong kitorang tiup belon. tapi baru tiup 3 belon je semua dah semput. tak larat yew. mengah nak tiup belon. terus decide nak g beli pam belon.hahaha. mula-mula ingatkan tak yah lah beli pam belon tu tapi tak sedar diri rupa-rupanya dah tua. semput sekor-sekor.hahaha


time ni nazi and amru dah sampai.
mengerah tenaga menyiapkan belon-belon. penat.haha





dalam pukul 4.30 kami siap settlekan semua. ok tinggal nak tunggu birthday girl sampai. dupdapdupdap tunggu nadia sampai and bukak pintu rumah. sekali tunggu punya tunggu nadia tak bawa kunci.kitorang kena bukak pintu.ok plan B sembunyi belakang dinding ramai-ramai. masa tengah nyorok-nyorok tu boleh lak lupa yang kat pintu masuk tu ada cermin yang boleh nampak kitorang. sekali nadia ternampak pulak.hahahaha.tak sempat nak jerit suprise nadia dah gelak-gelak. cess terkantoi plak:))


si birthday girl:)

happy birthday to u~~



ahli-ahli kecil:p

happy birthday nadia. semoga panjang umur and murah rezeki. walaupun kitorang kantoi tapi at least ko takde clue langsung sampai lah masa masuk dalam rumah.hikhikhik:p

2 comments:

dd dudu said...

ooo grey ekkk tema seriii

cantekk

Seri Mas Nurwani said...

aah untuk reception:p

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©