Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

March 06, 2012

JKT- BDO (lagi)

Date : 16 - 19 february 2012
  • trip tahunan ke bandung (wah tahunan gituu:p) kali ini di sertai oleh my family. tujuan pemergian kali ni just nak jalan-jalan jadi tour guide utk diorg sambil tu membeli belah kain utk pertunangan adik hehe. 
  • trip kalini kami turun di jakarta, sebab saja nak try shopping kt jakarta plak. tuan punya badan ni dah bosan skit shopping kt bandung aje. walaupun org kata jakarta macet teruk tapi tetapp gak nak pergi.keke
  • first day sampai ke jakarta pegi shopping kat tanah abang.oh suka suka sangat shopping kat sini. murah bangat dari pasar baru.
  • sepanjang 4 hari kami menginap di bandung sebab tak berapa familiar dgn jakarta. kalini sewa homestay aje. sebab ramai. jimat dan berbaloi.hehe
  • supir pun amik yang sama gak dari iwan macam last time datang.senang.hehe
  • sempat pergi melawat tangkuban parahu. erm rasanya kawah putih lagi best
  • sempat singgah petik strawberry gak.best.memang macam lawatan keluarga. before this pergi pikir shopping jer.kalini singgah sume tempat yang boleh lawat.hehe.
  • oh sempat tukar duit dekat pasar baru jugak. takde lah murah berbanding tukar kat malaysia. tapi better dari tukar duit kat airport lah. rasa nak tercekik tgk rate airport.haha
  • kalini banyak makan kat restoran padang. mak kurang berkenan dengan ikan gurame. loya katanya sebab tau itu ikan kaloi.err rugi tau mak ni. sedap tau gurame.haha. oh sempat singgah satu restoran masakan malaysia gak. sedap! hehe. es duren kat kedai sebelah restoran ni sedap gila. tapi cam kene markup harga je sbb tau kitorg dr malaysia.huhu
  • alhamdulillah trip ni mummy mengandung ni xde cranky sangat. semua rasa ok dan sihat. suami syak simptom pregnant urs truly adalah kene selalu berjalan2 baru sihat.kalau duduk rumah cepat loya and cranky.haha
  • ok jom layan gambar!

First Day:

bersiap sedia!

yayy dah sampai!
first stop: Tanah Abang. penat pun redahkan jugak.hehe

dah penat shopping kita makan.masakan padang

Second Day:

pagi-pagi tambah stamina sebelum shopping di Pasar baru. makan banyak jadi sihat dan kuat.keke

dulu datang sibuk cari kain untuk diri sendiri.skang sibuk untuk adik pulak.hehe

kalau dah kaum perempuan membeli kain, mesti lah kaum lelaki yang bosan.kesiannn

shopping kak jangan tak shopping;p

ini lah dia keje abang ipar, memalam ajar adik2 main kad.ish ish;p

sempat jugak membeli nasik warung jalanan. rasa dia cam nasik goreng mamak.hebat wak tu memasak.

Third Day:

pagi-pagi munuju ke tangkuban parahu. nyaman gila udaranya.huuuu

 
potrait keluarga

kelihatan ibu mengandung yang bersemangat.haha

self picture together.wajib!

kakak dan adik

strawberry farm.hai suami

 
mari memetik!

strawberry petik sendiri. bila petik sendiri harus lah rasa buah tu sedap kan.petik dengan penuh kasih syg.keke

eh kuda pun ada. 

 
singgah pulak depan gedung sate. pelancong sejati haruslah amik gambar kenangan.hoho

Last Day:
pagi-pagi gerak ke jakarta. sambung shopping last kopek kat Tanah Abang.i ♥ Tanah Abang

food court tanah abang. makan nom nom nom.

ikan gurame sedap yang mak tak boleh nak telan. rugi oo mak ni.haha

shopping kak shopping kasi habis duit.kalini memang puas hati shopping utk diri sendiri. dulu habis duit kt kain kan. kalini ni mmg beli baju nak pakai bila perut makin besar nanti. sejuta idr boleh dapat 8 pasang baju 7 pasang seluar.heaven gila. pasni Tanah Abang memang destinasi wajib.keke

happy bang?
hari ahad banyak jugak kedai yang tutup. tapi still meriah nak shopping.

ok dah dah jom ke airport.

 
ok udah mau pulang.sobsobsob

kalini bawak balik beg kecik-kecik and sikit aje.hehe

bye bye indonesia. see you again next year!


1 comments:

dd dudu said...

hik2 nampak perut siket dahh ;) comeyll

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©