Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

March 11, 2011

Pavlova

.
.
presenting
.
.
.
.
.
*drumroll*
.
.
.
.
my own version of pavlova


taraaaa!!


Photobucket
MangoChoc Pavlova


hahaha. belum apa-apa lagi duk tunjuk gambar:p hehe.


ok ok. ni percubaan pertama yer. lepas makan di serai & delicious duk teringat-ingat kat pavlova. pastu terus google cara-cara membuatnya. sekali rupanya senang gilaaaa. ting!! terus teringat kat wedding gifts yang korang kasi. yess ada peluang nak guna.happy happy! so apa lagi budak-baru-nak-belajar-ni dengan rajinnya pun mecuba lah.hehe.

actually memang senang gila nak buat. just mix-mix pastu bakar.ting! siap! hehe.


Photobucket
mr.pavlova in the making. buat kecil dan comel aje. nak makan berdua jer pun. sebenarnya tak berani nak buat besar-besar.takut tak jadi.hewhewhew;p



Photobucket
sudah siapp!
untuk topping guna apa yang ada dalam fridge saja. first time buat so malas nak beli strawberry bagai.mahal.so kita improvise saja apa yang ada.hehe
tapi sedap jugak guna mango. serius sedap. eh ni bukan nak puji masakan sendiri yer;p



Photobucket

Photobucket
bahagian dalamnya yang cair di mulut. macam mashmellow. lembut dan sedap. keras di luar lembut di dalam:p

cubaan pertama berjaya. tengah berkira-kira nak buat untuk birthday my mom. maybe kalini boleh guna strawberry as topping.hehe

ok ini recipe nya. try lah. kat youtube pun banyak jugak:)

9 comments:

Cik Puan Syafa said...

waaah terliur cheq tgk pepagi ni!
cik seri dpt award! sila amik di blog ya ^__^

rosealley said...

waah, nampak sedap!

rosealley said...

bila la nak dapat ni, macam sedaaaap,huuu

farahfatihah said...

wahhhh tolong buat tutorial mcm ne nak buat pleaseeeeeeeee

dd dudu said...

seri nak klik button like hehe.

pandainyeee seri buattt uh uhhh

nampak menyelerakan sangatt gamba yang dah dipotong belah dalam tu, aaaaaaaaaaa

Seri Mas Nurwani said...

@CP Syafa : thankss:) nanti i pegi collect.hehe

@rose : memang nym nyum. sila lah pergi rasa

@farah : ok nanti akan cuba buat tutorial.hehe. farah try lah. sedap dan senang nak buat.hehe

@dd : like like~ :P senang jer lah nak buat pavlova ni. dd pun boleh buat. cuba lah.hehe

xara said...

sila bawa ke opis ye. itulah tujuan kitorg bagi oven tu. ekeke

nurul azida ahmad said...

menarik! sila buat untuk sy jugak! hahaha*gurau*=p

Seri Mas Nurwani said...

kak suri n jida : datang lah rumah ! haha

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©