Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

March 03, 2011

Lawatan Sambil Belajar :)

.
.
ok harini nak skip pasal majlis bertandang nak cerita pasal zoo.

apa? zoo?!

yerp. zoo! :) hahaha

haritu after majlis pihak lelaki, faliq sempat membawa isterinya ini melawat zoo saleng yang berada dihadapan taman rumahnya. yes dekat dpn rumah je u'olls.hahaha

ok tahu. nampak sangat takde keje sampai pergi melawat zoo kan. tapi tunggu, zoo saleng ni lain. best wooo! haha. actually kitorang memang tak tahu nak ke mana, a day before dah pergi merewang ke JB. tak ada benda sangat yang boleh dibuat. last-last buat gak aktiviti yang biasa buat kat kl. tengok movie. pastu melepak kat Stulang.damn boring.huhu. nak masuk singapore IC hilang pulak.damn lagi.huhu. tapi masa ke JB, MIL ada bawak makan ke satu restoran yang sedap. Restoran ZZ. Mee Rebus Tulang dia memang power habis. sedap gila.jadi peraq jap tengok mee rebus ada tulang beso beso(kena cakap gaya org johor.haha)

Photobucket
nyum nyum. meleleh*



ok ok. melalut lak. patah balik ke cerita zoo saleng. hehe. zoo saleng ni adalah zoo private. untuk info lanjut asal usul boleh klik di sini yer:P harga masuk adalah rm15 untuk dewasa dan rm10 untuk kanak-kanak:)

Photobucket

zoo ni tak berapa besar, at least tak sebesar zoo kerajaan lah. kecik aje. binatang pun tak banyak. tapi semua binatang yang ada adalah best best. eh boleh ke cakap camtu.hahaha. kandang kecil-kecil dan dekat-dekat aje. kat sini ada harimau, singa,harimau kumbang, beruang , buaya,ular, burung kasawari, burung unta, kura-kura(macam-macam spesis), ikan-ikan, monyet, kuda & kerbau. ok sekarang korang kira berapa jenis haiwan yang ada.hahaha:))


mula-mula masuk benda pertama yang kitorang tuju adalah kolam ikan arapaima, sebab masa nak beli tiket tu auntie jaga kaunter tanya nak beli ikan untuk kasi ikan makan tak. mula-mula dah  rasa pelik, ikan ape plak yang ada yang sampai kena kasi makan ikan gak.konfius jap.haha. so menuju lah kitorang ke kolam arapaima, sekali dah sampai baru tau mak aihhh besar gila ikan ni. sumpah besar gila.lagi besar dari faliq. terkagum jap.haha.


Photobucket

Photobucket

tapi scary gila masa nak kasi dia makan sbb dia besar sangat. menjerit2 yours truly nak kasi ikan arapaima tu makan. dah lah time tu customer yang ada just kitorang berdua jer. mesti orang keliling ingat menjerit takut kt harimau.padahal nak kasi ikan makan jer.hahhahaha



Photobucket


Photobucket


kitorang bernasib baik sebab time kitorang datang mr trainer harimau ada. dia gelar diri dia mr.tiger man. boleh?haha. so dia kuarkan lah baby tiger. so merasa lah jap kitorang ni main dgn baby harimau. garang ok. cuak gak. tapi boleh lah belai sikit-sikit. kat sini aje ada 28 ekor harimau dan 6 ekor singa. haa mampu?  kiri kanan kawasan penempatan orang.gila bahaya kan sebenarnya. camne kalau harimau tu terlepas? <- menakutkan diri sendiri. padahal tak ada apa-apa pun:P




Photobucket
memperkenalkan awang , the Asian Bear. hehe. excited jap tengok bear. walaupun beruang ni kurus kering. tapi excited jugak. rasa nya cam tak pernah lagi  tengok beruang kat zoo:P




Photobucket


Photobucket
buaya! emmmm camne nak buat bunyi buaya eh? hahaha



Photobucket
ada ostrich yang besar dan tinggi.


Photobucket
wabbit yang comel pun ada



Photobucket


Photobucket
ini kat kandang harimau dan singa.hidup harmoni diorang ni kat satu kandang. tak semua dalam satu kandang. ada lagi kat kandang lain. yang ni semua yang muda-muda. siap boleh main-main lagi. kalau kita berlari keliling kandang nanti diorang sama-sama lari kejar kita keliling kandang. nasib baik lah korang dalam kandang aje harimau oi.kalau korang kejar betul-betul masak haku.haha



Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket
harimau-harimau dan singa-singa. aummm aummmmm! roarrrr roarrrr!



Photobucket
ini tim the slow kongkang monkey.berumur 17 tahun.hehe


happy sangat dapat spend time kat sini:)

hehe so korang, sesapa yang ada kat johor tu ada masa singgah lah ke zoo saleng kat kulai ni. memang tak mengecewakan:P walaupun kecil aje zoonya, kitorang ni pun lama tak lama adalah dekat 2 jam lebih kat dalam situ. hehe

6 comments:

xara said...

oit, tahulah tak mau cerita pasal majlis bertandang. ni cerita pasal zoo plak.

tapi baby harimau tu macam kiut je :D

Seri Mas Nurwani said...

wakakaka. ini entry berilmiah ok.haha

baby tiger tu mmg cute. aumm aummm~

syarifahh said...

seri.the truth iss..aku tak tau mcmana nak follow blog kau ni.aku tak nampak button tu.hahaha

Seri Mas Nurwani said...

haha cari kat belah kiri bwh label section. kat bawah tu ade utk follow

syarifahh said...

alaa.comelnye timothy(memandai tambah nama)
best gila ok main kejar2 ngn harimau.kalau aku duduk kulai mesti hari2 aku masuk zoo tu utk jogging ngn harimau2 tu.baru mencabar.haha

Seri Mas Nurwani said...

memang best main kejar2 dgn harimau. ko kalau hari2 nak jogging dgn harimau mmg x yah dh g gym.hahaha:P

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©