Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

October 23, 2010

Bandung dan baju

ok hai hai semua. i'm backk. eceh:P. bila mood malas datang memang terabai lah blog nih. nak menulis pun tak ikhlas.hehe. TAPI cik pemalas ni dah datang kembali untuk membebel;p

ok mula-mula nak cerita sikit pasal trip ke bandung haritu

  • alhamdulillah semua wishlist kat bandung tu dah beli cuma tertinggal satu benda. bila balik malaysia baru teringat, which is lace untuk dulang hantaran. ingatkan nak cari lace murahan jer kat sana tapi terlupa lah pulak.ok takpe nanti boleh cari di Kamdar jer.
  • di bandung tinggal di 2 hotel iaitu hotel patradissa 3 and hotel royal dago 2. dua-dua hotel bersih dan cantik, cuma royal dago 2 lebih murah tapi nampak tua sikit.*suite room dia sangat best wooo.cantik and penuh dengan cermin. hotel patradissa dah booked masa di malaysia and royal dago tu main redah jer sebab weekdays, so yakin jer bilik kosong.hehe
  • sempat jugak tengok-tengok kad, cantik. tapi sebab kos penghantaran pun dah mahal sampai IDR 1 juta lebih kitorang decide cari di malaysia aje.
  • jumlah total kain untuk 4 pasang baju including chiffon, lace, satin & shatung cuma +-IDR2 juta. sangat-sangat berbaloi. gembira di situ.so korang g lah cari kain di bandung.hehe
  • sehari di sana gunakan khidmat supir dari SETIAWANTRANS TRAVEL AGENT. sangat baik dan membantu. *highly recommended
  • hari-hari yang lain just naik taxi. sangat jimat dan mudah. cuma tak sempat nak merasa naik van angkut sebab cam tak berani.hehe
  • kalau nak gunakan cimb card atm di bandung sila aktifkan kad dahulu. before pergi kitorang dah call cimb call center and tanya. dengan yakin nya customer service tu cakap tak payah aktifkan kad. sampai kat sana boleh terus guna. tapi hampeh. bila nak cucuk duit account tak available. rupanya memang kena aktifkan. nasib baik dah buat roaming. so boleh call cimb and aktifkan. kalau tak memang nanges lah tak dapat kuarkan duit.
  • door-gift di beli di Jl Cibadak. murah jugak. berbaloi-baloi:)
  • pasni rasa nak pergi lagi. bandung memang berhantu sampai teringat-ingat.hahaha


        



ok seterusnya, erm erm apa lagi ek? ohh kain untuk nikah and sanding dah hantar ke QA. measurement dah amik. pasni dah tak leh kembangkan badan, yang boleh hanya kuncupkan badan. susah gila kot nak maintain.haihh. design baju simple-simple aja. takde yang gempak. haha nervous gila kott nak tunggu siap:P

tengah tunggu giliran nak amik measurement

ok.turn dah sampai *motip letak gambar faliq aje?hehe

cantik gila dress nih. oh kalau lah badan slim and kaki panjang cam patung ni.hehe




6 comments:

nurul azida ahmad said...

sweettt! mcm nak pegi bandung. tsk tsk tsk~!

Seri Mas Nurwani said...

tu r.nak pergi lagi.dlm tahun depan.huhu

nurul azida ahmad said...

shoping ke honeymoon? nak ikut, heeehe :)

Seri Mas Nurwani said...

shopping lah. xde maknanya sempat nak berhoneymoon kalau ke bandung. tinggl lah faliq sorg2 kt hotel. aku dh sampai kat pasar baru gamaknya.haha

boleh boleh. nanti kita plan2

Ryna said...

u , beli doorgift kat bandung, xde tax ke bla balik m'sia ye..

Seri Mas Nurwani said...

hi ryna:) masa beli tu cm nasib gak sbb kt airport diorg xcheck beg. just cakap shopping utk family.pastu pegawai tu lepaskn.hehe

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©