Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

October 08, 2010

bila mula rasa suka?

tag dari cik dd dudu yang berdarah manis menunggu hari bahagianya.hehe

suka lah dengan titlenya : bila mula rasa suka? *seri mas nurwani likes this 

actually dd, seri dah pernah post dh summary kisah kitorang kat sini.

tapi takpe kita recall balik:p kasi isi-isi penting jer? cam segan nak tulis detail sgt:p

alkisahnya..
  • kitorang mula start super duper jadi rakan chatting masa i pindah duduk luar tak tinggal dalam hostel uniten dah. kalau tak silap 1st sem second year degree. waktu tu memang gila borak. macam-macam topik. tapi memang banyak cite merepek lah. cite kawen-kawen pun ada.haha. sayang u ingat tak? u ingat tak? siap berangan nak kawen ala-ala jepun pakai kimono baju samurai semua. time tu memang takde perasaan langsung tapi tak tahu kenapa main layan je ape pakcik sorg ni merepek.haha. chatting memang sampai subuh lah. ingat lagi time puasa. dari malam chatting sampai sahur. komited abis. seronok sangat berborak.hahaha waktu tu kena usik memang tak hengat lah *wahai rakan-rakan ku semua. doa korang dah makbul:P
  • then 3rd year degree dah masuk tinggal hostel balik and dah start FYP 1. waktu ni memang busy sangat lah. bila dah nak dekat-dekat hujung sem tu tak selalu sangat borak. kalau dulu hari-hari kali ni memang jarang. orang di sana cam diam jer.sentap ai ok.hari-hari duk tenung msn messenger  tu pastu pikir "pakcik oi mane lah ko pergi". pastu cam realize ada rasa lain macam sikit, rasa hati tak tenang, rasa keruan sikit. rindu kah itu? acehhhh. ayat tak boleh blah. maaf yer adik-adik.hahaha
  • masa jarang-jarang chatting tu tiba-tiba satu malam tu faliq ajak temankan dia siapkan documentation untuk Project 1. so temankan lah. buat kerja sampai ke malam.kebetulan pulak haritu ai first time masak spagethi and ada lebih pulak. bawak lah kat faliq. time tu malu-malu kucing nak kasi.yer lah 1st time masak kan.pastu 1st time nak kasi kat kawan lelaki lak tuh. berdebar gila.haha. dia belikan air i bawakkan makanan. wah romantik kan?haha comel gile bila ingat balik. sayang spagheti i malam tu sedap kan?kan? sampai sekarang kan u teringat?hiks:p and keesokkan harinya i di belanja 3 batang aiskrim magnum. konon sweet lah kan. tapi memang sweet pun.teringat lagi muka faliq time tu. malu-malu kucing jugak tapi masing berlagak cool. kononnye kami kan cool~ kekekeke
  • lepas peristiwa spaghetti ngan magnum tu lah  perasaan suka tu makin timbul sampai lah akhirnya kami bercinta. *cerita lanjut rujuk lah entry di atas tadi ekk.
  • cerita faliq pulak, dia sedar dia cam suka masa time FYP 1 tu lah. yang time kitorang jarang borak tu. rupanya dia pun merindu jugak.dia pun tertunggu jugak depan msn messenger tu.kekekeke:P pastu pekena pulak spaghetti yg kononnya tersedap yang pernah dia rasa lagi lah mamat tu tersuka suka suka:))  ikat hati dia dengan masakan. old style gituw.akakakakakaka~
hehe.camtu je lah kisah tersuka kitorang. biasa-biasa aje :P tapi still kenangan terindah. ♥


"sekian. harap korang terhibur lah yer.hehe"




4 comments:

nurul azida ahmad said...

haaa..ms mule2 ko masak ek? skrg faliq rajin masak, mmg amik ati uuu..hikhikhik...

oo bab spegeti ni aku tak tau plak. hahaha. mmg bese ek, kite tunggu die, die tunggu kite. sgt kebiasaan! :)

Seri Mas Nurwani said...

sekarang ni turn faliq plak nk ikat hati aku.hahaha. banyak lg cite tapi xmo ah tulis nanti faliq malu meow meow:))

dd dudu said...

makcik seri...

dd baca ni dari a sampai z

bes sangatttttttttttttt

1) motip masing2 ego x nak msn, dan dua2 tunggu pihak sana msn dulu? kakakaka

2) patah tangan laa sangat kannnn, bole taip sms :'o

3) kenapa faliq senyap selepas declare?? aduhhh mesti rasa nak hempuk2 jekk kann

4) omg die bg lagu i think i love u tuu!!!! korea tuu!!!!! giler sweettttt aaaaaaaaaaaa


heheheeeee besss sgt citeee korangg

Seri Mas Nurwani said...

haha

1) time tu tak psl2 dua2 org berlagak. tak tahu kenapa:p

2) time tu jugak memang naif gile main percaya je ape faliq ckp.seb baik x nangis time tu.keke

3) faliq senyap sbb dia rasa cam tak percaya. eh betul ke seri terima aku. tapi time tu mmg rase nak lempang lah. rasa cam alamak ni mesti faliq main2 aje nih.huuuu maluu. seb baik dia x main2:P

4) hehe;p

tapi cite dd pun best. siap ada aksi2 stunt. comel aje . baca post dd sambil membayangkan aksi korg berdua.ekeke

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©