Pages

Nuffnang Ads

History by Labels

Followers

TAGBOARD

Online Users


Seri says :

Seri Mas Nurwani

HI THERE. My name is seri mas nurwani! i'm 25 and married to my ♥: Faliq Esa. gosh i'm his wifey now:P

feel free to browse and read my blog. all written here is my personal opinion and story about my daily life and my wedding journey.don't get bored and enjoy! hehe

say hi? email me at seriwani@hotmail.com and let's be friend:)

Been Married :

My Vendors List

Nikah
Outfit(Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Hazlie Hamzah
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design

Berinai
Outfit (Bride) : Unaisah Azlan
Make Up : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik

Reception
Outfit (Bride+Groom) : Qudyn Aziz
Make Up : Deq Sha
Handbouquet : Hazlie Hamzah
Official Photographer : MadeByEpik
Dais : Saiful Design
Accessories : Saiful Design

History of Good&Bad

February 10, 2011

My Wedding : Wedding Dress ♥



My wedding attire for solemnization and reception both by Mr Designer : Qudyn Aziz. Result? takyah cakap dah. memang cantik(eh xpe ke puji baju sendiri?:p) simple but i'm loving it! sumpah senyum sampai ke telinga:p hehe


Nikah : Baju kurung Moden + Tudung & Selendang
Top : Lace from bandung
Bottom : Chiffon from Jakel






*****************************************

Reception : Dress + Veil
Material : Lace & Chiffon from Bandung








engage qudyn almost a year. memang booked dia awal-awal sebab takut panick attack pasal dress ni. benda first yang nak settle memang pasal dress. Jumpa dia first time kita disscuss design and harga. and then bayar deposit.done! terus lega. lepas tu dalam beberapa bulan lah gak diam sebab masa tu still awal lagi, dalam lagi 10 month before wedding. and then few month later pergi bandung beli kain semua, after raya meet him again hantar kain, amik measurement and tukar sikit design (sempat lagi tu kan.haha) pastu dah tak fikir apa-apa. tunggu baju siap jer. risau tu adalah sikit.but i trust him:) and then datang first fitting. time tu baju still kosong without beading, but dah jatuh cinta. and then a week after that datang lagi for 2nd fitting, walllahh! terpegun dengan baju sendiri. beading qudyn memang sangat cantik dan penuh. tengok veil dia lagi lah, masyaallah terus jatuh cinta, walaupun simple tapi sangat cantik (pada mata tuan empunya badan lah yer:p) terus happy. bila masa majlis semua orang puji lagi lah rasa happy berganda-ganda.haha ok syok sendiri :P

oh attire untuk faliq dua-dua pun ambil dari qudyn jugak. cantik dan selesa jugak. tak yah review pun takpe:p yang penting jahitan kemas:)

ini dia mr.designer:)
berminat boleh email qudyn @ qudyndesign@gmail.com



psst: i'm thinking to rent out my veil , selendang + tudung nikah. siapa berminat boleh email me:) nanti i buat full review bout this items.hehe


psst 2 :after this nak buat review dress by Unaisah Azlan pulak. tapi kena tunggu pic dari OP sebab time ni kelam kabut and bateri kamera habis so xde satu pun pic dress by Cah.huhu. 







0 comments:

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©